• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACKYPražská Hlídka
    JNK
    JNK --- ---
    FIN: Vazne chces svadet Sherlocka?
    FIN
    FIN --- ---
    PATR1K: and I quote: "Thinking is new sexy." (bod za uhodnutí zdroje této parafráze:)
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    FIN: ale přiznej sám že to nezní tak cool, obzvláště pokud to má figurovat jako propagační materiál :-)
    FIN
    FIN --- ---
    S4MUEL: to se dá říci i normálně a ne s takovou křečí :-) třeba: jiní jsou taky lidé, akorát k tomu maj kouzla, takže si zcela lidsky silnější tady jsem chtěl říci svině, ale nerad urážím inteligentní tvory lidé myslí, že jsou víc než ti obyčejní lidé, a chovají se podle toho. řada z nich. jejich vlastních policií není dost na to, aby to všechno uhlídaly, a k tomu jsou, taky lidsky, zkorumpované. nejste hrozní, protože jste jiní - jste hrozní, protože jste příliš lidé. no a komu tato prostá úvaha nestačila k pochopení, jděte směrem k nejbližším kolejím - ve vašem případě se genetická rekombinace/šero spletly :-)
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    VACKY: já si to nechám na další karty...
    VACKY
    VACKY --- ---
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    FIN: je to pěkný shrnutí pro ty, kteří svět neznají - a navíc to moc pěkně vypovídá o tom, jaká ta hra bude. agresivní, konfliktní, bojová, šílená.

proto je to bezva.

oproti spoustě dalších her, který nedokážou říct, jaký vlastně budou, mají rozhodně plusový body (vzhledem k tomu, že tyhle aspekty tam prostě skutečně jsou, co jsem se tak bavil s hráči).

nepřijde mi špatně, když org/hráč vytáhne z nějakýho tématu několik klíčových prvků, které zdůrazní coby podstatné pro svou hru, i za cenu jistého zjednodušení.

chci udělat akční larp z prostředí Hlídek, postavený na konfliktu světlých-temných? popíšu ho přesně takhle.

a přiznám se, že tohle vnímání inkvizice mi přijde o 100% lepší než šediví úředníčci, co už druhé tisíciletí laborují s paragrafy a nechávají se opíchávat na veřejných soudech.
    FIN
    FIN --- ---
    S4MUEL: trpím povýšeným komplexem myslet si o řadě blábolů, že jsou to bláboly. a ještě k tomu jsem tak neomaleně sprostý, že to taky říkávám na plnou hubu. zvláštní je, že má doktorka, jinak velmi ctihodná paní ze staré školy, kupodivu tento aspekt za problém nepovažuje :-)

v čem je to shrnutí pěkné? nesmírně melodramaticky a pateticky konstatuje, že jsme... jiní. hergot! to mě dřív nenapadlo. sakra! objev. dále konstatuje, že jsme hrozní, že jsme jiní, a že světu nic nepřinášíme a vlastně škodíme - na tento oblíbený blábol, který se v téže podobě neustále opakuje u každého trubky, jemuž schází schopnost se smířit s vlastní odlišností, obvykle říkávám: "no super! tak začni u sebe, jdi, polož hlavu na koleje a počkej, až projede vlak." jinými slovy: začni zlepšovat svět tím, že ho na prvém místě zbavíš sám sebe a jako nechtěný vedlejší produkt já už nebudu muset ty brikule snášet dál. no a do třetice konstatuje, že si jiní zavedli hlídače pořádku, tj. příměří, a hlídače hlídačů - což jako prvotní idea vůbec nebyl špatný nápad - a že proto, že jsme taky lidi, z jistého úhlu pohledu, se to postupně dojebalo. to, že se to postupně dojebalo, může překvapit jedině někoho, kdo si dokáže NEvšimnout, že na světě jsou lidi a že jsou pořád stejní, což u jedince staršího 25 let by - imho - mělo být podnětem k odebrání volebního práva :-) takže pěkného na tom blábolu je jedině to, že tak hezky epicky tragicky vypadá, kterýžto slovní kabátek poněkud zakrývá lehkou slabomyslnost :-) obvyklá vlastnost nemalé části antiestablišmentových manifestů :-)
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    mně teda přijde, že reakce na jejich imho pěkný shrnutí dokazuje komplexy spíš na jiný straně...

TARRAN: dost dobrý!
    VACKY
    VACKY --- ---
    Jedna pro všechny na "oranžovém" výjezdu. :) (text v popiscích videa)

Celldweller - Good L_ck (Yo_ 're F_cked) (Lyrics on description) (Good Luck You're Fucked)
    https://www.youtube.com/watch?v=G2v828gxBAY
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    Službukonající orgové na telefonu pro tento víkend:
    6.3. - Rael
    7.3. - Hádě
    8.3. - Rael
    REINITA
    REINITA --- ---
    ASTRALIEN: a okurčičky od Richter-Stošovské! ;)
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    ASTRALIEN: Rozhodne :-)
    SHANTI11
    SHANTI11 --- ---
    něco na úvod:

POVÍDKY | PRAŽSKÁ HLÍDKA.cz
    http://www.prazskahlidka.cz/uvodni-povidka
    ASTRALIEN
    ASTRALIEN --- ---
    AMBERAN: A nakládaný hermelín, slaninka a nebo buchta jsou také vítány?
    FIN
    FIN --- ---
    SIHAJA: já bych si nedělal povýšeneckou srandu - když odtamtud chodí psychotická provolání, existovat to musí... asi.
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    I co? V B kde?
    FIN
    FIN --- ---
    KID_MCHUTT: jo ty myslíš Prešpurk... to ale není zatáčka na cestě do Vídně, to je rovinka na cestě do... vlastně nikam.
    REINITA
    REINITA --- ---
    ale tak... zase mě baví představa, že inkvizice jsou ti, kteří si neumí stát ani za tím, kým jsou :D
    (ok, není to úplně objevné, ale neochodí se to)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    FIN: Poszony?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam