• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    A to je choroba, která mi teda přijde o dost děsivější než TBC. Viz ty lidi co jsou doživotně na ventilaci, brr.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    CORNELA: Bohužel i ta dětská obrna se nám zase vrací do Evropy i díky odmítání očkování. :o/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a/nebo se vubec nenecha vysetrit, takze se na to ze ma TBC hned neprijde
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: a ten clovek utece. kolikrat se to uz stalo. nenadelas nic ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CORNELA: a to ze je to trestny cin automaticky znamena, ze tu tuberu nikde nerozsiri?
    MIKA
    MIKA --- ---
    GENTIANA: a nechapu proc na auditku o ockovani resime moji nezamestnanost? nekteri lide jsou hold z marsu...
    MIKA
    MIKA --- ---
    GENTIANA: v tomto state se bohuzel skladame vsichni na uplne nekoho jinyho... a ja jsem draha za svuj zivot zaplatila na danich uz tolik, ze bych si za to taky neco zaslouzila, takze kdybych byla nezamestnana vemu si cast tech svych prachu z5... zatim jsem nikdy nebyla a tu almuznu 6 tisic rodicovske, co nam planuji pani poslanci poslat po novem roce...tu at si snad klidne nechaji :) ta me opravdu nevytrhne...radej bych brala ty svy dane
    LAURA
    LAURA --- ---
    GENTIANA: právě proto si myslím, že není nutné se bít za to, jak mají doktoři vždycky pravdu. Nechci házet žádnými šutry, jenom si myslím, že skepse k lékařským postupům je někdy namístě. Stačí si jen vzpomenout kolik postupů bylo prosazovaných a v pořádku a najednou to tak není.. (dobrý příklad jsou třeba ty mandle, které tobě chtěli vyrvat, protože se to tak tenkrát dělalo a mně je zas vyrvat nechtěli, protože TAK UŽ SE TO přece NEDĚLÁ!)

Abych se vrátila zpět k tématu, já horuju pro vysokou proočkovanost a děsím se toho, že "přírodní" rodiče ve finálě dospějí prostřednictvím svých dětí k takovým mutacím nemocí, že to ani nás očkované neochrání.. ale o tom, jak se ty vakcíny do mimin rvou pod tlakem mám taky svoje pochybnosti. Ostatně donedávna povinné očkování proti TBC, které se miminu dávalo nějaké dva dny po narození, už najednou povinné není.. hmm.. Naštěstí se tím nemusím moc zabývat, můj syn má i bez mého zásahu zpomalený plán očkování. Tu tuberu teda ještě dostal, ale kdyby ji v porodnici nedostal, nejspíš bych ho nechala očkovat z vlastní iniciativy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ECLECTICA: já mám otce ekonoma, takže s ním zdravotní problémy nekonzultuju:D nicméně taky mám zkušenost, že když se zeptám, je mi odpovězeno. I když řeknu, že jsem tuhle na internetu četla, že.... Mám pocit, že většina doktorů spíš ocení, že pacient si snaží najít informace a ověřit si je.

LAURA: no, a ono se to tak dělá taky proto, že jsou postupy lege artis, které, když se poruší a dopadne to blbě, má doktor průser a to je pak všem jedno, že to myslel dobře. Že je dusí pojišťovny. A vůbec. Že někteří doktoři jsou packalové (diletant je někdo, kdo dělá věci amatérsky, ale s láskou), to je fakt, taky nějak nevím, proč to trvalo pět ortopedů, než mi někdo udělal rentgen a zjistilo se, že to není artróza, ale vrozená nebo vývojová šišatost. Ale kdo je dokonalý, ať hodí šutrem jako první.
    LILY
    LILY --- ---
    GENTIANA: tak to se omlouvám, milostivá. Vypadlo mi tam slovo "antigeny".
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LAURA: to je samozřejmě rozumný přístup.
    LAURA
    LAURA --- ---
    PATISLAV: X let zpět nebylo. Teď už si samozřejmě velmi dobře hlídám, komu se svěřím do rukou.
    LAURA
    LAURA --- ---
    GENTIANA: tak evidentně mám pravdu já, když říkám, že někteří doktoři jsou diletanti a užívají obecné poučky "uděláme to tak, protože se to tak dělá" namísto toho aby posuzovali konkrétní případy.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LAURA: ono je myslím praktické kouknout se na http://www.znamylekar.cz/ .
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LILY: to asi vzniklo tím, jak jsem psala, že si člověk prodělá takovou light verzi infekce těmi oslabenými patogeny, samozřejmě s minimem ošklivých průvodních jevů. Asi to budí trošku mylný dojem.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    LAURA: no, a mně chtěli trhat mandle co pacholeti v době, kdy se tím řešilo cokoli, a matka byla proti. A jednoho dne jsem ty angíny přestala mít. Antibiotika mi nepokurvily imunitu a dodnes zastávám názor, že uřezávání kousků těla by mělo být setsakra zdůvodněné. Mimochodem, znám holku, co jí taky chtěli uřezat mandle atd. a pak se jí tam uchytil zlatý stafylokok, který zřejmě vytlačuje všecko ostatní, takže je zdravá jak řípa.

A kdo má větší pravdu?
    LILY
    LILY --- ---
    GENTIANA: kdo tu tvrdí, že očkování je choroba?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LAURA: asi mám opravdu nějaké štěstí na lékaře. Je ale fakt, že v podstatě všechno konzultuju s tátou. (A to, že jsou lepší a horší lékaři, samozřejmě vím).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MIKA: takže ty se se svým egem vezeš na rozumnosti a poctivosti druhejch. To je od tebe ale hezké. A až budeš nezaměstnaná, tak to bude v klídku, protože dostaneš podporu, na kterou se ti ostatní složí, a tak.

EDERA: tak jestil si umíš spočítat, co může přijít na jeden obvod, aniž vytekly dráty ze zdi, jestli to umíš zasekat a nainstalovat a ani jednou sis nevrazila majzl do holeně a neutrpěla zásah proudem, máš můj těžký obdiv.

No, a na základě čeho si myslíš, že očkovací kalendář je příliš nadupaný a že je to špatné?

LILY: očkování není choroba, což se dá jistě najít i na wikipedii nebo v nějaké příručce pro matky, co skoro neumí číst. Váš argument je tedy invalidní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam