• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    Tento klub je určen k diskusi o očkování a také jako rozcestník důležitých informací.
    Diskuse by měla být podložena fakty, evidence based.
    Silné názory musí být odzdrojovány.

V současné době by měl také pomoci zorientovat se v problematice očkování proti covid-19.

Za šíření dezinformací a osobní útoky následuje RO, po recidivě banán.

rozbalit záhlaví
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    KORINKOWICZ: Z přednášek co už začínají být trochu zastaralé (víc jak 10let) : vakcinace proti vzteklině je často neodkladná kvůli možnému přenosu vztekliny na člověka po kousnutí, takže se nepočítá že by se přistávala jiná vakcinace až na tetanovku.
    Vakcinace proti klíšťové encefalitidě je zase hodně preventivní.
    Suma sumárum bych se zeptala ošetřujícího lékaře.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Ahoj. Je tu nekdo povolaný, kdo by dokázal určit, jestli je ok kombinovat dvě vakcinace? Konkrétně proti vzteklině (Verorab) a proti klíšťové encefalitidě (FSME-IMMUN)?

Jsem teď aktuálně po první dávce Verorabu, ale než dostanu druhou (plánovnáno na 2.1.), zvažuju, jestli si nedat v mezičase první dávku té FSME-IMMUN... Logicky by asi bylo lepší počkat, až bude ta vzteklina doočkovaná, ale řeším to takto s ohledem na omezený čas v ČR...

Nevíte někdo? :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Debata N: Mýty a obavy kolem očkování – NIVB
    https://nivb.cz/2024/04/02/debata-n-myty-a-obavy-kolem-ockovani/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    PAN_UZIVATEL: Jsem laik, ale kolegyně byla na tom očkování po konizaci v 46 letech. Byl i její dlouholetý partner. Takže asi to smysl má.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, koukam, ze s to i tady trochu resilo. Dava smysl se ockovat proti HPV v dospelem veku? Vim, ze idealne pred prvni sex. aktivitou, ale laicky si rikam, ze i kdyz budu necim promoren, tak zbyva x dalsich, co muzou mit hnusny dopad.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    má smysl nyní očkování 2 boosterem dávkou proti Covid? Nejsem si jistá, jestli se očkuje látkou, které se ještě současný virus nemá jak vyhnout.

Pokud možno se pokouším Covidu vyhnout já, no...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    IORETH: Mám obě děti (holku i kluka Gardasilem), kéž bych to měla i já 🙏🏻
    IORETH
    IORETH --- ---
    Náš mladej je ve věku, kdy mu pojišťovna hradí očkování proti papilomavirům. Vakcín je víc, jako nejlepší se mi jeví Gardasil 9. Účinnost je srovnatelná s ostatními vakcínami, ale má nejširší spektrum kmenů.
    Zvažujete někdo? Máte?
    IORETH
    IORETH --- ---
    JAJITA: Správce má víkend :). Poslední bordel uklizen, FRIENDSHIPPOWER má nafurt reaodonly.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    JAJITA: Ioreth už varovala, bohužel ji už asi popáté nedošlo, že je to furt kocourmikes
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Tady není žádný správce?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: Thon je z tohohle diskreditovanyho pytle: Beran, Zelená, Pirk, Pollert, Žaloudík, Adámková, Hnízdil, Thon, Drbal, Šmucler, Peková, Šinkora, Komárek.

https://twitter.com/kasikp/status/1460497964011565063

FRIENDSHIPPOWER: a tohle je taky demence aka "myslel jsem si svoje a co kdyby zavery pitvy byly jiny a ja musel prehodnotit svuj nazor"
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IORETH: Dyt je to kocourmikes alias jeho dalších deset ID, tady už dostal na všechny ban
    IORETH
    IORETH --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: První a poslední varování. S ohledem na prorusáckou propagandu v auditku vedle nebudu mít trpělivost.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    https://twitter.com/WAPFLondon/status/1660915509448126465?s=19
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    If I may say, you are expressing blind faith in the pharmaceutical industry. I’m a biochemist, not a conspiracy theorist in the least, and I certainly credit my industry with vital developments in medicine that have saved millions of lives. But to discourage open discourse and skepticism is very anti-science. Yes, miscarriages happen and can be caused by countless things. But to not ask the question if a vaccine (that was developed in such haste) causes side effects that we aren’t aware of? That’s plain irresponsible.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    The effect of SARS-CoV-2 BNT162b2 vaccine on the symptoms of women with endometriosis - PMC
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9468530/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam