• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPACEANGELContinuous integration, App Deployment
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    Znate nekdo Teamcity a jak v nem delat custom charts?
    Potreboval bych poradit s timhle:

http://devnet.jetbrains.com/thread/453688

Predem dik
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    RATTKIN:
    Z myho pohledu, jako zastance CI, urcite jo:)

Co myslim ma vyznam vsude, je spousteni unittestu, code checku(phpmd, codesniffer apod) apod vzdy po commitu do verzovaciho systemu, pripadne automaticke nasazovani na test servery(ci v pripade eshopu jakasi "dema" pro zakaznika), a posilani notifikaci (email, jabber, apod) vyvojarum v danem tymu(na danem projektu) ve stylu "byly zmeneny tyto soubory, vysledky metrik jsou: XXX, vysledky testu YYY".

Minimalne tuhle "QA / info cast si myslim ma vyznam vsude, i tam, kde jsou aplikace "automaticky nenasaditelne (desktop, mobil aplikace apod - coz neni vas pripad).
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    narazil jsem po pár letech po škole zase na problematiku CI. Poradili byste mi na pár řádkách (nebo odkazem na rtfm) jestli to má cenu v našem prostředí?

Vyvíjíme v práci php e-shopy postavené na opencartu, děláme grafiku, pluginy a integraci do velkého ERP systému přes SOAP.
    Používáme bugtracker, subversion a přemýšlíme o nasazení nějakých unit testů a CI. Problém je, že php e-shopy jsou pro nás 20% činnosti a zbytek děláme jiné věci.
    BAT
    BAT --- ---
    Atlassian Bamboo nekdo?
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    S xincem jsem si nehral, protoze byl na nejakej rok ci co uspanej, a ja opustil php svet.. Nicmene pro sve php projekty pouzivam kombinaci anta (provede nejaky adresarovy harakiry, zminifkuje a scukne css/js, a provede oproti db create procedures (mam 80% business logiky v procedurach, takze je "deployne" do db"), a svn post-commit hook, ktery spusti codesniffer(kontrola kvality kodu - konvenci), spusti unit testy, pokud projdou tak deployne app na do cilvoeho adresare, a posle notifikacni email ze app byla uspesne nadeployovana, a vysledcky checkstylu, unittestu, pripadne nejaky statistiky (code coverage unit testu).
    Takze pro php jsem de facto zadnej CI server nepotreboval, napsal jsem si sadu nastroju. Pracuju na svem blogu, pristi tyden by mel jit ven, budu tam blogovat mimo jine o CI a moznostma jeji aplikace :)
    CISTICZ
    CISTICZ --- ---
    a hele, no tak book :)
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    a hrajete si nekdo s Xinc v kombinaci s PHP? resim tedka probem proc mi Xinc nevidi moje projekty :(
    SPACEANGEL
    SPACEANGEL --- ---
    my tu mame taky jenkinse, nejaky maveni anti zalezitosti, selenium a vlastni automatizovane testy, primo pracuju v deployment & build teamu, tak taky bych mohl poradit :)
    THOMASC
    THOMASC --- ---
    koukam, ze nikdo nic, tak ja mam treba ve firme na starosti Jenkinse a vse kolem toho, tak muzu treba s necim poradit, nebo nekdo me...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    vidim kde nic tu nic :)
    popiš to trošku co to znamená prakticky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam