• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GECKONGateCraft: Minecraft server for geeks! ;)


    Vše o minecraft serveru: GateCraft

    FaceBook | Dynamic map | MC on NYX
    rozbalit záhlaví
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    GECKON: ok, díky. info předám a snad se domluví :-)
    GECKON
    GECKON --- ---
    CUCHULAIN: Já osobně už do toho organizačně nijak nezasahuji.
    Může se zkusit zeptat role "Architect" na Discordu :)

    GateCraft
    http://discord.gatecraft.cz/
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    GECKON: Ahoj, kdyby se našla nějaká práce na pluginech pro mého syna, aby se potrénoval v programování, byl bych rád. Zatím má za sebou nějaké plugina na CodeKingdoms.
    GECKON
    GECKON --- ---
    KYRBI: Ahoj. Dobrá otázka. A odpověď zní možná :)

    Ale fakt netuším kdy, nebo zda vůbec. Popravdě jsem se už začal připravovat na to, že ten server letos zcela sestřelím, ale zrovna tento týden v pondělí se sešla komunita a aktuálním architektem, došlo na migrace (dev / build) serverů. Stavaři se opět vrhli na úpravy světů, které už mají nové rozměry, materiály, atd. A i na pluginech se opět tak nějak pracuje. Problém je, že se změny netýkají jen světů, ale s každým updatem trpí právě i ty pluginy, gatecraftí, i ty offic.

    Já osobně už udržuji v chodu jen hardware a systém, na kterém to běží, ale sám se rád nechám překvapit. Jiskřička naděje tu stále je.
    KYRBI
    KYRBI --- ---
    GECKON: Ahoj, je možné, že se někdy Gatecraft vrátí?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    a tady asi někdo dostane na holou :-)
    ARCIA
    ARCIA --- ---
    Ahoj. Hraji Minecraft PE - bedrock a hledám nové hráče do mé říše. všichni jste vítáni https://realms.gg/28UWPO_yXYs
    GECKON
    GECKON --- ---
    KYRBI: chystá se už několik let, vlastně od doby, co jsem GateCraft předal komunitě ^_^

    ...ale vážně. Podle posledních informací, které se ke mě naposledy dostaly, startovat by se mělo snad někdy kolem září. Nasvědčuje tomu i fakt, že jsem skrz nasazení nové verze před pár týdny přidal na server nejnovější verzi databáze. Aktuálně by tedy měl být veškerý stěžejní kód vesměs přepsán (a že ho nebylo málo) a na serveru by už mělo probíhat testování, ladění objevených chyb, atd...

    Z mé vlastní zkušenosti vím, že i to finální testování může ještě s mnohými plány zamávat, ale pokud vše půjde jak má - update by měl být ještě tento rok :)
    KYRBI
    KYRBI --- ---
    GECKON: Chystá se ten update tento rok? :)
    L4MA
    L4MA --- ---
    SKY_MAX: CUCHULAIN: dik za ujisteni, pleb jako plebejec me samozrejme napad hned, ale nejak se mi nechtelo verit, ze se to v minecraftu fakt pouziva.
    v zadny jiny gaming komunite jsem to teda zatim neslysel... :)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SKY_MAX: nejen mezi hráči. i když nevím, jestli nechce lámat třeba chleba :-)
    Plebej – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Plebej
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    L4MA: s minecraftem to nemá nic společnýho, ten úsek je slovensky, takže bych hledal odpovědi u slováků. Jedna z možnejch interpretací je "pleba" jako 4. pád od "pleb", takže "Já lamu toho pleba". Pleb má v gamer komunitě význam šptnýho hráče, lamy (hehe:D), nooba a nebo jako neinteligentního podřadnýho člověka.
    L4MA
    L4MA --- ---
    zdravim, omlouvam se za vyruseni, ale potreboval bych konzultaci odborniku.
    v tomto klipu je zhruba na 0:30 vers: "give me diamond, pleba lámem". co je prosim ten "pleba"? :)

    Naflexx x YUNG TT: Poppin Doly Holly Molly
    https://www.youtube.com/watch?v=hwx-vF7nblc
    GECKON
    GECKON --- ---
    KYRBI: já bych počkal na update :)))

    Zrovna teď na tom maká HamAndRock ;)
    https://www.twitch.tv/HamAndRock
    KYRBI
    KYRBI --- ---
    Byl jsem dnes na serveru a celkem jsem z toho smutný, jak už tam nikdo není a kolik hodin jsme strávili tvoření toho všeho. Nechtěli byste někdy udělat nějaký virtuální sraz, kde bychom si zavzpomínali na staré dobré časy? :)

    Zkusím zkontaktovat všechny, které mám nějak v přátelích, zkuste prosím taky. :)
    DEII
    DEII --- ---
    Jak jsem bloudil v Mining Colony?
    GateCraft Event - Orienteering 09.07.2016
    https://www.youtube.com/watch?v=ydeX5UyE-2g

    Lodky dosly! :)
    GECKON
    GECKON --- ---
    Metropolis prošel další proměnou. Brána nyní vede do nového světa s původní městskou scenérií (nikoli tou post-apo). A co víc, v truhlách se vzácně nacházejí i epické itemy. V kanalizacích jsou to 2 varianty: Undertaker, EarthSplitter. V mineshaftech uvnitř hor kolem měst je těch variant dokonce 5: Undertaker, EarthSplitter, Scalpel, MoltenBlade, Balance.
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    Tak to se asi po letech otočím kouknout jestli mi tam to město ještě stojí :)
    GECKON
    GECKON --- ---
    Velký update!!!

    Svět Chaosphere se zdá být relativně bezpečný a tak vedení Prime City rozhodlo stáhnout své stráže a ušetřit tak nějaké drobné v městské kase. To ale znamená, že se po letech opět vrací do Chaosphery nelítostné bezpráví, kde je možné zabít a okrást kohokoli.

    Teď se určitě zaradovali všichni milovníci PvP :)

    Stále je ale možné vycestovat do Chaosphery jako skupinka pod vzájemnou protekcí, a to pomocí nového příkazu /party. Tímto příkazem je možné vytvořit skupinu hráčů, kteří se navzájem nemohou napadat ani 15 minut po vystoupení z této skupiny. Na našem oficiálním webu v sekci příkazy je jejich detailní popis.

    Také města světa Chaosphere, jmenovitě Netherris a Withador, slouží jako protekční oblast, kde není možné napadat ostatní hráče.

    Při PvP ve světě Chaosphere z tvé zavražděné oběti vypadne nejenom drop z inventáře, ale i její hlava s detaily o smrti. Hlavu si je možné položit u sebe doma ve městě. Informace z ní zůstanou uchované, a ostatní si je dokonce mohou kliknutím zobrazit. Hlavu je možné opět sebrat (klasicky vytěžit) a položit, či schovat jinam.

    A aby toho nebylo málo, na GateCraftu máme nový kombinovaný skill a spell v jednom. Jedná se o nekromancii. V Prime City je nový NecroMage, který učí nové recepty, jak si craftit spawn eggy na nemrtvé společníky. Na základním nultém levelu je to Skeleton Horse a na prvním Skeleton Warrior (lučišník, či melee s mečem, dle vlastní volby). Vyšší skill umožní učit se lepší recepty, a udržet si silnější společníky po svém boku.

    A na závěr.. Byl zvýšen i drop rate Revenant Bones, které jsou pro nekromancii nezbytnou součástí. A když by někdo v Chaosu někam zapadl, jednou za 6 hodin může použít příkaz /unstuck.

    Detailní informace budou doplněny na oficiální stránky v průběhu tohoto týdne.
    GECKON
    GECKON --- ---
    V Chaosphere byla otevřena nová lokace, tzv. Enderia. Je to první místo na serveru, kde permanentně spawnují Endermani, takže tu lze farmit ender perly. Z endermanů vzácně vypadnou i díly z nového setu armoru "Ender Skin", který částečně pomáhá eliminovat cooldown na teleportech. V této lokaci se nachází i chrám s poklady, kde se občas objeví "Eye of Death" s novým enchantem "Knowledge Keeper". Díky tomuto enchantu jeho držitel neztrácí experience (levely), pokud umře. A jen ti největší luckeři zde mohou najít i jinak nedostupný Beacon, ale jeho výskyt je opravdu takřka mizivý.

    Co se zmíněného setu "Ender Skin" týče - při jednom dílu přidává 1 teleport bez cooldownu za 60 minut. Takže v případě potřeby rychlého TP ušetří 1 manu jednou za 60 minut. Dva díly této skládačky zrychlují charge na 30 minut. Při třech dílech dokonce na 15 minut. Pokud má hráč komplet, zvyšuje se kapacita z jednoho charge na 2, takže po 30 minutách nošení se může hrdina 2x teleportovat bez potřeby plýtvat manu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam