• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GECKONGateCraft: Minecraft server for geeks! ;)

Vše o minecraft serveru: GateCraft

FaceBook | Dynamic map | MC on NYX
    rozbalit záhlaví
    KYRBI
    KYRBI --- ---

Já tady přepošlu zprávu od HamAndRock na Discordu https://discord.gg/n7f7GZfQ.

HamAndRock - 04 December 2024

Dobré ráno přátele,

jak jistě víte, tak GateCraft nám už pár (čti 5) let běží na verzi 1.12 a i přes několik mých příspěvků o tom že update bude, tak tu stále není.
    Nicméně to se brzy změní a to už 22. února 2025, kdy vyjde update na 1.21.* (Aktuálně pracujeme s verzí 1.21.1, ale pokud se nám se vše do února stihne stabilizovat, tak se snad můžete těšit i na Pale Garden).

Rád bych vám dal aspoň menší vysvětlení, proč to tak trvalo. Já osobně jsem se na GateCraftu začal podílet na střední škole a za ty roky se priority měnily a na Minecraft/GateCraft čas nebyl.
    Ze zábavné aktivity po škole se pro mě z GateCraftu stala nutnost, kterou jsem musel po práci odklepnout a bohužel jsem si jakožto mladý hloupý programátor naběhl a začal řešit moc věcí najednou.

Nicméně vždycky párkrát do roka jsem se na Gatecraft podíval a zkusil s tím trošku pohnout, ale bylo to marné. Tenhle rok jsem udělal razantní krok a GateCraft začal přepisovat od 0, nový repositář, nejnovější verze, nové knihovny a hlavně plán, jak to celé zvládnout a nezbláznit se z toho. Aktuálně máme GateCraft přepsaný v Kotlinu, některé věci, které bylo těžké udržet updated, byli nahrazeny komunitními pluginy a konečně je radost v codebase GateCraftu pracovat.

Bylo by dobré zmínit, co přesně se v únoru stane:
    · GateCraft bude povýšen na verzi 1.21
    · Menší otevírací event
    · Pár nových lokací v Chaosphere
    · Kompletní předělání veškerých questů a přidání nových
    · Nové světy Tropicu a Nordicu
    · Předělání systému skillu
    · Nové bloky/itemy bude možné získat v různých oblastech GateCraftu (nove lokace, questy, obchody, Mining colony, poklady)
    · Kingdom i Mining colony budou mít Deepslate vrstvu
    · Commandy využívají nový hinting systém
    · Předělání všech menu

HamAndRock - 04 December 2024

Jednou z velkých věcí, které jsme Vám chtěli přinést, byl nový Kingdom. Časově jsme to nestihli a budete si na něj muset počkat. Usilovně na něm pracujeme a budeme vás informovat, jak se bude konstrukce nadále vyvíjet.
    Z důvodu přepisování celého kódu je možné, že něco málo bude chybět z pohledu funkcí, většina z toho by měla být typu QoL nebo neměli tak velkou prioritu, ale to se s časem srovná, tak mějte trpělivost.

Po vydání updatu bude následovat měsíc ladění a doplňování chybějícího obsahu. Kromě toho bychom rádi začali dělat častější updaty, které přinesou nové questy, lokace (Nové inferno by mohlo být připravené již v květnu) a nové mechaniky.
    V lednu nás pak bude čekat veřejný Beta Test, ať nám pomůžete odladit drobné chyby a případně předáte feedback.

Pokud máte jakékoliv otázky, pište do DMs nebo do jakéhokoliv channelu.

A touhle cestou bych také chtěl poděkovat všem lidem, kteří se na tomhle podíleli a měli i po těch x letech trpělivost a chuť vrátit GateCraftu život.

Všem děkuji za přečtení zprávy a vaši trpělivost, věřím že vás nezklameme a v únoru všichni zavzpomínáme na ty krásné časy a přátele, které jsem si na GateCraftu udělali.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    GECKON: no paráda. Už jsem se bál, že umírá :-)
    Sice už jsem se pár let nepřipojil, ale GateCraft mám rád a občas mě napadne, že bych zase zašel... :-D
    Až mi na to vyjde čas :-/
    GECKON
    GECKON --- ---
    Vím, že už je to jak na houpačce, takže následující text berte spíše jako orientační ^_^
    Za poslední týdny je aktivita vyšší, jak za poslední roky.

- Všechny instance minecraftu jsem zmigroval na nový hardware, a zároveň provedl kontejnerizaci pro lepší přenositelnost a aktualizace do budoucna.
    - Díky vyššímu zabezpečení má teď do konzole serveru přístup více lidí, než kdy dříve.
    - Přípravný develop server běží na latest verzi, a postupně už na něj migruji světy ze současného live serveru.
    - Většina pluginů by měla být aktualizovaná na latest verzi současným architektem HamAndRock, a další lidé z komunity to postupně začínají setupovat.

Mohl bych toho utrousit víc, ale stejně - stále je na tom ještě tolik práce, že si netroufám ani odhadnout, jestli to bude na alespoň vánoce... letošní, a nebo ty příští.

ERRTU
    ERRTU --- ---
    PETROFF: wow, moje base furt stoji :D taky asi deset let. zabavny bylo ze jsem tenkrat to floatovaci mesto stavel s klukem ze ktereho se vyklubal tenkrat asi ctrnactilety pubertak jehoz bych mohl byt otcem. spojeni generaci ukazkove :)

PETROFF
    PETROFF --- ---
    No nazdar... nazdááár!

Já třeba bych byl jasně pro. Rád se vídám s lidma z "dávných" časů, ať už jsou z jakýkoli bubliny...
    A Gatecraft mi připadá, že to bylo fakt už strašně dávno. 10let? Btw, kdy cca byl nějvětší peak?
    Já teda Minecraft vlastně hrál víceméně naposled právě ještě na Gatecraftu... (stejný nick jako tady)

Dokonce bych i pár konkrétních lidí snadno sehnal... Pulpieho, Marnotku, Xabbua, Bukvajze..
    ---
    Zdar Kirby, občan Ironu k vašim službám, šéfe... Dodnes si pamatuju hlášku, kterou jsi mě tenkrát počastoval když jsem zveleboval svou obytnou díru ve skále...

"Klidně stav nahý, mě to nevadí!" .))

Dobře si pamatuju, jak jsem byl nějak nemocnej, tejden doma... a většinu jsem ho strávil tím, že jsem kopal kruhovou díru někde na okraji města... šlo se skoro na bedrock...(dělaly se tam pak snad nějaké městské farmy, nebo tak něco) průměr třeba 100bloků... fuj tajksl, to byla fuška...

smyčka hratelnosti: brenchmine - diamanty na krumpáče, brát je silktouchem, a pak až někde v total bezpečí fortune III, aby jich vypadlo co nejvíc... pak hurá do nějaký EXP trapky, enchantovat je na Unbreak III a Effi V, aby to nějak kopalo a chvíli vydrželo...

Já bych u sebe někde měl najít zálohovaný svět serveru Raketa, kterej beru jako jakýhosi předchůdce právě gatecraftu... Gatecraft byl už přecejen "hezkej", pravidla, často fakt hezký, účelný stavby... na Raketě bylo hlavní centrum vystavěný ještě v takovým tom prvním Minecraft rauši, takže většina věcí prostě z cobblestonu .)) - strašnej punk... .))
    Teď jsem si vybavil, že jsem tam svýho času postavil pevnost Boyard ... v měřítku 1:1 .. a udělal tam nějakej funny event ... .))
    To byly časy...
    Dokonce mám "zdokumentováno".
    37. minuta...

Raketa Server - 2011 - 2.část
    https://youtu.be/T_KcZTEEyBw
    KYRBI
    KYRBI --- ---
    Ahoj, už je to pár let, co jsem byl na GateCraftu. Asi to už vypadá tak, že server asi nikdy nebude mít nějaké znovuzrození.

Rád bych navrhl, jestli bychom si nedali nějaký poslední sraz? Třeba v prosinci, že bychom ještě všichni začali z nostalgie hrát a pak šli zase svou cestou.

Následně by bylo fajn, kdyby si šlo mapu stáhnout, já osobně bych si rád někde město Iron zálohoval a někdy v budoucnu jej dokončil u sebe.

Díky a budu rád za zpětnou vazbu, zda-li mám zkusit nějak původní hráče najít.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    GECKON: ok, díky. info předám a snad se domluví :-)
    GECKON
    GECKON --- ---
    CUCHULAIN: Já osobně už do toho organizačně nijak nezasahuji.
    Může se zkusit zeptat role "Architect" na Discordu :)

GateCraft
    http://discord.gatecraft.cz/
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    GECKON: Ahoj, kdyby se našla nějaká práce na pluginech pro mého syna, aby se potrénoval v programování, byl bych rád. Zatím má za sebou nějaké plugina na CodeKingdoms.
    GECKON
    GECKON --- ---
    KYRBI: Ahoj. Dobrá otázka. A odpověď zní možná :)

Ale fakt netuším kdy, nebo zda vůbec. Popravdě jsem se už začal připravovat na to, že ten server letos zcela sestřelím, ale zrovna tento týden v pondělí se sešla komunita a aktuálním architektem, došlo na migrace (dev / build) serverů. Stavaři se opět vrhli na úpravy světů, které už mají nové rozměry, materiály, atd. A i na pluginech se opět tak nějak pracuje. Problém je, že se změny netýkají jen světů, ale s každým updatem trpí právě i ty pluginy, gatecraftí, i ty offic.

Já osobně už udržuji v chodu jen hardware a systém, na kterém to běží, ale sám se rád nechám překvapit. Jiskřička naděje tu stále je.
    KYRBI
    KYRBI --- ---
    GECKON: Ahoj, je možné, že se někdy Gatecraft vrátí?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    a tady asi někdo dostane na holou :-)
    ARCIA
    ARCIA --- ---
    Ahoj. Hraji Minecraft PE - bedrock a hledám nové hráče do mé říše. všichni jste vítáni https://realms.gg/28UWPO_yXYs
    GECKON
    GECKON --- ---
    KYRBI: chystá se už několik let, vlastně od doby, co jsem GateCraft předal komunitě ^_^

...ale vážně. Podle posledních informací, které se ke mě naposledy dostaly, startovat by se mělo snad někdy kolem září. Nasvědčuje tomu i fakt, že jsem skrz nasazení nové verze před pár týdny přidal na server nejnovější verzi databáze. Aktuálně by tedy měl být veškerý stěžejní kód vesměs přepsán (a že ho nebylo málo) a na serveru by už mělo probíhat testování, ladění objevených chyb, atd...

Z mé vlastní zkušenosti vím, že i to finální testování může ještě s mnohými plány zamávat, ale pokud vše půjde jak má - update by měl být ještě tento rok :)
    KYRBI
    KYRBI --- ---
    GECKON: Chystá se ten update tento rok? :)
    L4MA
    L4MA --- ---
    SKY_MAX: CUCHULAIN: dik za ujisteni, pleb jako plebejec me samozrejme napad hned, ale nejak se mi nechtelo verit, ze se to v minecraftu fakt pouziva.
    v zadny jiny gaming komunite jsem to teda zatim neslysel... :)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SKY_MAX: nejen mezi hráči. i když nevím, jestli nechce lámat třeba chleba :-)
    Plebej – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Plebej
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    L4MA: s minecraftem to nemá nic společnýho, ten úsek je slovensky, takže bych hledal odpovědi u slováků. Jedna z možnejch interpretací je "pleba" jako 4. pád od "pleb", takže "Já lamu toho pleba". Pleb má v gamer komunitě význam šptnýho hráče, lamy (hehe:D), nooba a nebo jako neinteligentního podřadnýho člověka.
    L4MA
    L4MA --- ---
    zdravim, omlouvam se za vyruseni, ale potreboval bych konzultaci odborniku.
    v tomto klipu je zhruba na 0:30 vers: "give me diamond, pleba lámem". co je prosim ten "pleba"? :)

Naflexx x YUNG TT: Poppin Doly Holly Molly
    https://www.youtube.com/watch?v=hwx-vF7nblc
    GECKON
    GECKON --- ---
    KYRBI: já bych počkal na update :)))

Zrovna teď na tom maká HamAndRock ;)
    https://www.twitch.tv/HamAndRock
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam