• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUIDekorativni uzly / Paracord / Fusion Knots - vlastni tvorba, navody, inspirace
    rozbalit záhlaví
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    A jestli muzu offtopicovat do mrtveho auditu, chtel bych si uplest bic. Ale tam jsou finty s jadrem.

    Nedelal to nekdy nekdo? Jo, googlit umim, ale klidne bych s nekym poresil finty, pac to uz bude draha sranda, jen tak si s tim hrat.

    Chtel bych 1,8m dlouhou praskacku (honacky) z klokani kuze, coz je udajne jedina, na ktere fakt udelas indiana jonese, tedy zhoupnes se.

    Jo, vim proc to chci a jo, vim, ze to jde i z beznejsich kuzi, pokud chci jen bic. Ja se chci ovsem zhoupnout ;)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SWIST: ja to tu nasel pres tebe, a ac vim, ze jsi asi vegan, podle sledovanych auditu, tak bych mel dve temata, ktera vedou z myslenky “srat na paracord”

    Zvyknul jsem si ted na pleteni veci z kozenych provazku. Kupuju je z jinych vyrob, ktere potrebuji kuzi, takze odpadek. Staci ti rezacek na kuzi, co umi delat kozene pasky a z neceho, co by se jinak vyhodilo, mas spoustu hezkeho materialu.


    Pleteni a uzlovani tady asi nebude nic neobvykleho, kazdopadne, tak jak jdou paracordy spojovat teplem, tak na kuzi je hroze hezke, ze jde spojovat “na treni”... treba nariznes pasek uprostred, provleces druhy konec, a kdyz to udelas 2x (tedy 2x nariznout v pasku dirku, 2x tim prostrcit druhy konec) ziskas takove treni, ze nepotrebujes spojovat, uzlovat... nosim takove testy ze zbytky na ruce, a za 3/4 roku se to nerozpadlo nicim, od plavani, areni, zuby psa,...

    Dalsi vychyt, a ten jsem jeste nevidel jinde, je spojovani kuze sekundakem.

    Sekundak byl vymyslen pro medicinu, misto stehu lepeni. Kupodivu to fakt funguje, kdyz zapletas a vazes kuze, daji se delat uzasne tenke spojeni kapkama sekundaku.

    Timto prispevkem hlasim book, a trosku se omlouvam, ze jsem trochu psycho overdrive, a kdyz neco delam, delam to fakt moc.

    U nas doma paracord moc nejede. 0-, spousta z nich je falesna... ohen z toho nerozdelas, nema to nosnost, a tak... lepsi jsou lezecke repky...
    Na opravdove survival slanovani a tak, pak spis spectral wire. Takovy paracord, co nesvindluje kde kdo.

    No sandal treba dobry..

    Dyztak naucim, ale to uz tu urcite probehlo






    SWIST
    SWIST --- ---
    ...nějaký nápad jak to tu oživit? Třeba téma typu nejoblíbenější uzel / nejčastěji používaný / poslední kreativní využití m co by se kdo chtěl naučit vázat? Nebo nevím... :D
    SWIST
    SWIST --- ---
    FRAKIRA: no.. Tak jako sporadicky. :D
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    2017.. zije tady jeste nekdo?
    SWIST
    SWIST --- ---
    TULEN: nevypadá složitě a přitom se mi vizuálně poměrně líbí.
    TULEN
    TULEN --- ---
    SWIST: to jsem este nevazal, vykousim:]
    SWIST
    SWIST --- ---
    TULEN: no, místo copánku zatím vypadá nejpravděpodobněji Snake knot.
    TULEN
    TULEN --- ---
    SWIST: nebo do toho vplet treti a udelej si tam copanek;]
    SWIST
    SWIST --- ---
    TULEN: jo na ten jsem taky narazil, ale zavrhl ho protože je opticky hodně podobný turbánku.. Ale ano, je to taky jedna z alternativ.
    SWIST
    SWIST --- ---
    TULEN: jo osmičku tam teď mám, když se pěkně utáhne tak vypadá i dobře. Ale o lenosti to právě naštěstí není. :D Na nějaké čínské knoflíkové jsem narazil, byli to různé "růže", ty se mi i líbili, ale všechno bylo z 4 pramenů. Ale kouknu po něm, díky
    TULEN
    TULEN --- ---
    TULEN: trosku jsem popletl nazvy, ale princip nebude daleko. nejmeuje se to cisnky knoflikovy uzel ale Diamond knot

    How To Tie A Decorative Paracord Diamond Knot/Knife Lanyard Knot
    https://www.youtube.com/watch?v=Je5nq4HtyCU
    TULEN
    TULEN --- ---
    SWIST: zajimavi je Čínský knoflíkový uzel. je to variace turbanu ktera se prave pouziva na ukonceni okud ti koukaji dva konce provazu. Kdyz jsem linej, tak udelam jen Vudcovsky uzel, osimicku, nebo obycejny uzel navazany protismerne.
    SWIST
    SWIST --- ---
    TULEN: cokoliv jiného - turbanky mě obecně baví vázat, ale mám je na kde čem. Tak jsem si řekl že bych zkusil něco jiného. Nejde mi o složitost, takže uzel to může být klidně i náročný. Proklikával jsem nějakou dobu youtube a nenašel jsem nic co by mne zaujalo, bylo max z 2 pramenů a zároveň to bylo i relativně malé.
    TULEN
    TULEN --- ---
    SWIST: a co se ti vazat chce? tradicne si muzi na nuz davali provaz aby ukazali svoji zdatnost ve vazani uzlu, takze tam pouzvali ty nejsloztejsi, ktere umeli aby se ukazaly.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Nějaký nápad na zajímavý, uzel na konec parakordu? Jedno nebo dvě vlákna.. Přemýšlím co udázat na konec nože, takže aby to nebylo ani moc velké.. Klasický turmánek nebo monkey fist se mi úplně vázat nechce..
    PETAW
    PETAW --- ---
    Artist Windy Chien Chronicles 2016 as a Year of Knots
    http://mymodernmet.com/windy-chien-year-of-knots/
    PETAW
    PETAW --- ---
    Moja obľúbená Patricia Urquiola
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim. Mám větev stromu, zbavenou kůry a lýka.. Chtěli by jsme z toho udělat stropní osvětlení. Plán je takový že se do stropu navrtají háky a "nějak" se to na ně přichytí. Napadlo mne omotat část kmene lanem na kterém by bylo očko. Popřípadě místo omotávky něco zajímavého uvázat/uplést.. Průměr kmenu může být cca 8cm a 5cm.. Mohli by jste mi poradit něco co by se dalo jednoduše udělat, ale vypadalo efektivně? Díky
    PETAW
    PETAW --- ---
    EFKA01: Autorka Sally England pro nejaky hotel. http://www.sallyengland.com/

    a toto Sarah Parkes http://sarahparkes.com/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam