• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SM3Interaktivní vzdělávání - školy, učebnice, kurzy (Odkazy, materiály, nápady, diskuze)
    IU = Interaktivní učebnice IV = Interaktivní vzdělávání - Seznámení s Interaktivní vzdělávání - Máte zkušenosti s IV? - Učebnice do škol, má interaktivní vzdělávání budoucnost? - Máte zkušenosti s IV na školách? Jako učitel? Student? - Jaké plusy a minusy má podle Vás IV/IU? - Jaké materiály jsou pro podle Vás nezbytné a naopak přebytečné (pro IU)?
    rozbalit záhlaví
    UBIQUE
    UBIQUE --- ---
    Nabízíme školení kybernetické / počítačové bezpečnosti pro běžné i pokročilé uživatele. Kurzy jsou vhodné pro studenty, důchodce či drobné podnikatele, webmastery, programátory, testery, projektové manažery, správce sociálních sítí nebo marketéry, novináře či investigativce.

    Vše je o domluvě, potřebách a schopnostech, které chtějí uživatelé posílit. Neutrácejte za předražené generické kurzy, kde se semele to, co si můžete přečíst na Wikipedii. Mám praktické zkušenosti, ke každému tématu příklady a doporučení. Přizpůsobím se publiku. Školení může být osobní (doporučuji) nebo online. Neváhejte se zeptat. Rozcestník kurzů najdete na https://www.assistsecurity.cz/
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Odhodlala jsem se udělat kurz pro laiky: "Migrace je legrace" . Přijďte si popovídat o současné i historické situaci ve světě a nechte se unášet vlnou nových informací a přístupů, o kterých jste nikdy neslyšeli :)
    První termín se koná 18.3. od 18 do 21 hodin a cena je symbolická 200 Kč, pouze na uhrazení nákladů na pronájem a občerstvení. #migracejelegrace http://www.naucmese.cz/kurz/migrace-je-legrace
    BETULKA22
    BETULKA22 --- ---
    Učím v první třídě na základce v menší vesnici a používáme interaktivní tabule. Škole je na začátku roku nakoupila u http://www.tabuledoskoly.cz/, díky registraci za zvýhodněnou cenu včetně projektorů a momentálně jsou ve všech třídách na prvním stupni. Na začátku jsem měla strach, jestli si s programy nebo ovládáním tabule poradím, ale je to dobře uživatelsky ovladatelná tabule, takže žádný problém. Programy jsou taky dobře seskládané a děti baví. Velké plus je, že se dá tabule díky pojezdu posunovat nahoru nebo dolů, podle toho, jak je dítě vysoké, aby se mu pohodlně pracovalo.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Zdravím,

    kdyby to někoho zajímalo, rozjely jsme na začátku roku se spisovatelkou dětských knih Klárou Smolíkovou projekt na interaktivní besedy pro žáky základních škol. Besedujeme o komiksu, vynálezech, řemeslech a dalších tématech...

    Realizujeme interaktivní a hravé besedy pro žáky základních škol. Vycházíme nejen z dlouholetých pedagogických zkušeností, ale také edukativních programů pro děti v muzeích a galeriích.
    Zabýváme se publikační činností, vzděláváním a výchovou.


    Více zde: http://www.besedarium.cz/

    SWT
    SWT --- ---
    ZEMEKOULAN: Díky za info. Myslím si, že to ani jedno z toho nebylo, asi to bylo ještě něco starýho pro DOS, protože to bylo ještě zjednodušenější a přímočařejší (ale samozřejmě s menšími možnostmi) co se zápisu týče než geoGebra, nicméně na tu GeoGebru jsem pak narazil a pro ty účely, co jsem potřeboval to vyhovovalo.
    ZEMEKOULAN
    ZEMEKOULAN --- ---
    to SWT z 11.1. > Nejspíš se jedná o Geogebru, nebo Cabri. Geogebra je GNU/GPL licence (tedy zdarma) a ke stažení je zde: http://www.geogebra.org/cms/cs/
    SM3
    SM3 --- ---
    Mladí vědci a studenti by mohli radit evropským ministrům školství, jak zlepšit vzdělávání | Věda
    http://www.rozhlas.cz/...by-mohli-radit-evropskym-ministrum-skolstvi-jak-zlepsit-vzdelavani--1349642
    TOOMICZ
    TOOMICZ --- ---
    Zdravím, rád bych Vás pozval na kurzy, které jsou podle mého názoru za opravdu přijatelné ceny a myslím si, že si zde opravdu každý vybere. Jedná se převážně o počítačové kurzy, ale také zde najdete Soft skills kurzy, atd ... zde přikládám odkaz: http://www.is4tech.cz/index.php/it-kurzy/prehled-kurzu.html ....kurzy školí opravdový profesionálové a hlavně lidé, kteří poukazují na skutečné situace z praxe. Každý účastník obdrží na konci kurzu certifikát a získá oběd zdarma :-)
    EXIS
    EXIS --- ---
    Akce pořádaná studenty..
    Deloitte Advisory, WBI Systems, PM Consulting, Symphera, Projectman, Per Partes Consulting, Ociris. Co mají tyto firmy společného? I s jejich zástupci se budete moci setkat na konferenci PMcon 2014, kde se s účastníky podělí o svoje znalosti a zkušenosti z oblasti projektového řízení.

    PMcon je konference šitá na míru studentům, juniorním projekťákům a všem dalším, kteří ve své praxi či podnikání začínají s řízením projektů a chtějí se v této oblasti dále vzdělávat. Jejím cílem je zprostředkovat ucelený pohled na jednotlivé fáze životního cyklu projektu, upozornit na nejdůležitější aspekty vedoucí k úspěšnému dosahování projektových cílů, poskytnout přehled o možnostech profesního rozvoje v této oblasti a umožnit navázání kontaktů s dalšími účastníky, se kterými je spojuje společný zájem o tento obor.

    Akci pořádá Studentský klub projektového řízení (SKPŘ) a budeme rádi pokud ji doporučíte i svým juniorním kolegům.

    Konference proběhne již 3. června 2014 v prostorách České zemědělské univerzity v Praze. Na akci je nutné se předem zaregistrovat. Pro více informací navštivte web: www.pmcon.cz
    SM3
    SM3 --- ---
    Na dobrou školu státní peníze nestačí, zjišťují ředitelé a loví sponzory - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/skoly-a-sponzoring-rodicu-dcg-/domaci.aspx?c=A140212_204433_domaci_ert
    SM3
    SM3 --- ---
    Žáci 9. třídy v dnešní době očima učitelky ZŠ | pravy prostor
    http://pravyprostor.cz/zaci-9-tridy-v-dnesni-dobe-ocima-ucitelky-zs/
    SM3
    SM3 --- ---
    iTutorial - Interaktivní encyklopedie - GRAFICKÝ DESIGN / POLYGRAFIE / NOVÁ MÉDIA / PRODUKCE / FOTOGRAFIE
    http://www.itutorial.cz/
    WORKSHOPY – O PRÁCI PRODUKČNÍ // POLYGRAFIE // NOVÁ MÉDIA
    viz https://docs.google.com/forms/d/1sjTpCsSJGrL4k9CYJDZ-Zg7LmMZustChM_lYwx2xvrg/viewform
    SM3
    SM3 --- ---
    RSA Animate - Changing Education Paradigms
    https://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U
    SM3
    SM3 --- ---
    Rozhovor s Šárkou Winter - SvobodaUčení.cz
    http://www.svobodauceni.cz/clanek/rozhovor-s-sarkou-winter
    Děti se učí formou unschoolingu, tedy čerpají z toho, co právě zažívají a nebo co je zrovna zajímá, a to pak prohlubujeme a rozšiřujeme. Snažíme se, aby jejich touha učit se a objevovat rostla a aby lehce našly na své cestě životem to, co je opravdu zajímá.
    ...
    Jsme přesvědčeni, že žádná škola kvalitu života jedince v ničem neovlivní, pokud pro ni není opravdu motivován a ví, proč do ní chodí. Vždyť kolik mladých nastoupilo do škol, které je vůbec nezajímaly, jen proto, že nevěděli, kam jinam jít, nebo jim nebyla nabídnuta žádná jiná možnost?
    SM3
    SM3 --- ---
    „Za vzdělání nelze považovat, když někomu vnucuji, že mnou zvolená krmná dávka je jediná správná, a výchova není to, že dotyčného příměji, aby tuto krmnou dávku dodržoval.“
    Vzdělávání nemá být jednotná krmná dávka pro všechny | EDUin
    http://www.eduin.cz/beduin/vzdelavani-nema-byt-jednotna-krmna-davka-pro-vsechny/
    SWT
    SWT --- ---
    Zdravím vespolek, kdysi dávno jsem měl v ruce program, který umožnil zadávat geometrické konstrukce popisem, a na základě popisu vykresloval příslušnou konstrukci, tzn uměl pojmy typu kolmice, přímka, polopřímka, bod, kružnice, průsečík atp. Podotýkám, že vše šlo zadat písemně do zápisu, bez jakéhokoliv klikání myší.
    Netušíte někdo, co to bylo za program, popřípadě jestli něco podobného existuje? Podmínka je konstrukce zadávaná čistě popisem.
    Předem moc díky.
    SM3
    SM3 --- ---
    Typografie (upoutávka na hotové části kapitoly) iTutorial - interaktivní encyklopedie - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=aZwXsKknlJw

    iTutorial - Interaktivní encyklopedie - HOME 2
    http://www.itutorial.cz/
    https://www.facebook.com/iTutorialvzdelavacimaterialy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam