• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    SALE
    SALE --- ---
    12.02. 18:00 Informační večer o blokádě neonacistického pochodu Jihlavou, viz nerasismu.cz
    SALE
    SALE --- ---
    přidány další tři akce do programu:

    09.02. 19:00 Osvobozený biograf http://vimeo.com/user9620885
    9. září 2011 proběhla v Praze akce s názvem Osvobezený biograf, jejímž cílem bylo formou veřejného promítání krátkých filmů v ulicích staré Prahy upozornit na vysoký počet chátrajících domů v pražské památkové rezervaci, vytrácení nezávislé a alternativní kultury z centra Prahy a na nečinnost veřejných orgánů v této věci. Promítání se bohužel z důvodu zásahu nedožilo konce - ne tak osvobozeně, za to však kompletně byl celý program promítán na Freeze festu. Kdo jste neviděli můžete příjít na promítání a veganskou večeři k nám.
    jak to vypadalo 9. září - http://www.youtube.com/watch?v=zN_1ZAy_g-U


    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    14.02. 15:00 Workshop výroby seitanu
    přijďte se naučit výrobu seitanu. Vyrobený materiál bude použit partou Happy Cookers na Under Siege II
    [ UNDER SIEGE II / partyparty / 17.2.2012 / CR - Praha - Praha - centrum ]

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------


    16.02. 19:00 Squating a jeho současné perspektivy - diskuze u veganské večeře.
    Zveme Vás na diskuzi se zajímavými hosty a zhodnocení společné zkušenosti a možností užívání prostorů u nás i v zahraničí.

    SALE
    SALE --- ---
    UTO_PP_IJA
    UTO_PP_IJA --- ---
    ahoj, dneska 2.2 byl v salé workshop kde se delalo japonsky jidlo z tofu, sojovky a sake...muzu vedet od kady bylo koupeny to tofu, z rozhovoru se mi zdalo ze nepochopim kde to misto je pac prahu moc neznam, dik kaja
    SALE
    SALE --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    Doplněnej program a dneska začínáme oficiálně, hurá!
    SALE
    SALE --- ---
    Ode dneška bude na Salé ke shlédnutí výstava "MYSLÍTE SI, ŽE TO JE ZA NÁMI?"

    Problematiku fašismu a nacismu si naše společnost spojuje většinově s obdobím druhé světové války. Tedy s obdobím, které si většina z nás již nepamatuje a které se tím pádem změnilo v něco, co se nás vlastně netýká.

    Naše zkušenost ale mluví o opaku a tato výstava je toho smutným důkazem. Nacistická a fašistická ideologie nezanikla s koncem druhé světové války, i když by si to většina lidí přála. Neovládá již sice vlády, ale její příznivci rozhodně nezmizeli a ani nijak nezměnili svou hlavní ideologickou linii, která stojí na propagaci nenávisti, rasismu a autoritářství.
    Hlavní praktickou činností jejích příznivců je pak, stejně jako ve třicátých letech, násilí. Násilí motivované stejným dílem neonacistickou ideologií a vlastní agresivitou jeho příznivců.
    Právě oběti tohoto násilí chceme připomenout. Zároveň chceme připomenout i to, jak se naše společnost v minulosti k těmto lidem postavila. Zavírání očí, bagatelizace a zametání problémů pod koberec nebylo (a bohužel ještě stále někdy je) ničím zvláštním.

    Nezapomínejme na to, že lidé, které si připomeneme, nezemřeli jen proto, že měli tzv. špatnou barvu kůže nebo byli „ve špatný čas na špatném místě“. Ve skutečnosti mnozí z nich zemřeli při obraně svých rodin, svých kamarádů nebo svých názorů. Za to si zaslouží náš respekt a úctu.

    Pro nás nepředstavují tito lidé JEN oběti. Pro nás jsou to další padlí ve válce, která trvá od třicátých let až do dnes. To, že ji ostatní lidé nevnímají, nebo nechtějí vnímat, bohužel neznamená, že neexistuje.
    „Nacismus koncentračními tábory nezačíná, ale rozhodně jimi končí...”

    SALE
    SALE --- ---
    Jinak, program v nástěnce dobrousíme co nejdřív, zatím je to takový oholený.
    SALE
    SALE --- ---
    Ahoy!
    Tak jsme udělali seznam věcí, který by jsme moc chtěli a chtěli by jsme, aby vy jste je tu měli a aby jsme se pak měli! Takže kdyby někdo měl a chtěl poskytnout něco z následujícího seznamu, bylo by to tak dobrý, že by jsme tu tančili jako komáři u žárovky (ale u normální, ne u tý jak ty komáry pak škvaří):
    - obrovský hrnce
    - mísy, pekáč, půllitry, velký zavařovačky, váleček a jiné drobnosti do kuchyně (určitě nepotřebujeme tohle teda http://www.dostal.cz/cestovni-obal-na-kiwi-nuz-lzicka.html ale jinak se bude hodit asi všecko, kdyžtak předtim napište)
    - barvy balakrylky, akrylky, spreje, lepidla, nůžky, tempery, pastelky, štětce...
    - prodlužovačky
    - mop, odkapávač, utěrky
    - lampičky
    - hry (máme Bang a Activity, ale malinký, cestovní...)
    - deky, polštářky
    Tak to by bylo zatím všecko....
    SALE
    SALE --- ---
    web běží: sale.s.cz
    SALE
    SALE --- ---
    2.2. čtvrtek Workshop vaření - jednoduché a skvělé japonské Teriyaki!
    Vařit začneme v 17:30, potom si všichni pochutnáme a možná si večer spestříme ještě japonským animé! Všechny suroviny na vaření zajistíme, ale bylo by žádoucí abychom všichni co se budeme účastnit na místě přispěli libovolnou částkou na jejich pořízení. Těšíme se!!!
    SALE
    SALE --- ---
    27.02. 17:30 Workshop - Vyrob si vlastní vegan sushi
    Chceš se naučit jak správně vyrobit tuhle výbornou pochoutku? Přijď do Infoshopu Salé a společně si ukážeme jak na to. Po workshopu se připrav na komunitní večeři při které najdou uplatnění naše povedené i méně povedené kousky. Suroviny budou připraveny, ale bylo by žádoucí abychom všichni co se budeme účastnit na místě přispěli libovolnou částkou na jejich pořízení. Pokud chceš své sushi naplnit něčím specifickým, iniciativě se meze nekladou. Jedinou podmínkou je, aby to bylo rostlinného původu. Po večeři bude následovat film, bližší informace o něm budou upřesněny.
    TIP
    TIP --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    29.01. 18:30 Realita života pod okupací
    Odpor, bezmoc, házení kamení, houževnatost, rezignace a přeslazený čaj v Palestině
    V listopadu 2011 se dva kamarádi z Prahy vydávají na Blízký východ, aby strávili sedm týdnů v okupovaném West Banku.
    Večeře, přednáška, promítání, diskuze,...
    www.ism-czech.org
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam