• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    SALE
    SALE --- ---
    LYDI
    LYDI --- ---
    dostali jsme opakovanou vyzvu/otazku, jestli by nekdo nemohl (asi co nejdriv) vyrazit do ostravy a pomoct s hlidkama v PN. stav tam se zhorsi asi s kazdou hodinu a co jsem to pochopila, tak "zbyva" jeden dum.
    prosim zvazte, jestli nemate mozna tam nejak ject - bylo by fajn, kdybychom mohli nejakou tu pomoc zas mohli dat dohromady.
    s cimkoliv mi rad piste (:
    lydi - SOS PN
    LUCKILL
    LUCKILL --- ---
    Zdar,

    mate zajem o ruzne pc komponenty, podobne jako to bylo v Krtkovce?

    Pokud ano, hodim Vam je tam az se dokodrcam včíl muty stovezata... Coz nevim kdy presne bude ;]
    TECZKA
    TECZKA --- ---
    NEKROMANT: doporučuju.
    SALE
    SALE --- ---
    Poslední rozloučení s Jakubem Polákem proběhne v sobotu 6.10. ve 14.00 na Střeleckém ostrově. Následovat bude pochod Prahou.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    SMYSLOV: Oki, je to spíše zdarma s možností dát dar než s dobrovolným vstupným - mělo by se to pravda rozlišovat. - Podstatné pro ty bez peněz zůstává to že je jim to přístupno :))
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    NEKROMANT: vstupné je zdarma!
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Nevím jestli to zdejší čtenáře bude zajímat, případnému zmoderování/smazání se nebráním..
    Snad není odkaz na promítání dokumentárního filmu s dobrovolným vstupným bráno jako reklama.

    3 / 10 / 2012 Film: Padá vláda, něco si přej / 52 min / 2012
    Aktuální projekce 3 / 10 / 2012 | dokumentární fara
    http://dokumentarnifara.blog.cz/1209/aktualni-projekce-3-10-2012
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    dnes /1.10./ je mezinarodni den vegetarianu.... pekny svatek
    Name: Eat No Meat
    Cayuse Tribe - circa 1905
    AHJA
    AHJA --- ---
    Dneska promííítááánííí:
    01.10. 19:00 Promítání: Kníže zvaný Dracula
    Rumunský historický film o valašském knížeti Vladu Țepeșovi (1431 — 1476), jenž proslul svou krutostí natolik, že se stal velmi volnou předlohou Stokerova upíra Drákuly. Pro Rumuny je však Vlad III. významnou historickou postavou a především bojovníkem proti Turkům.

    Film je typickým zástupcem "výpravných snímků s nacionálním nábojem", které vznikaly v průběhu 70. a 80. let v řadě východoevropských zemí a zprostředkovávaly svým divákům dobově vyhovující oslavný pohled na velké postavy dávných dějin daného národa (např. Kníže Igor, SSSR, 1969; Michal Chrabrý, Rumunsko, 1970; Boleslav Smělý, Polsko, 1971; Chán Asparuch, Bulharsko, 1982-85).

    Film v původním rumunském znění s ANGLICKÝMI titulky, 114 minut
    http://www.csfd.cz/film/123341-knize-zvany-dracula/"

    http://www.nyx.cz/index.php?l=events;l2=1;id=19134;dw=1
    A_UGUSTYN
    A_UGUSTYN --- ---
    SALE: ano! presne tak jak se pise. Je smutne, ze vschni ti ,alternativci' podporuji takovou osobu. Nezbyva nez dodat Franz raus.

    SALE
    SALE --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    PODPORA EX-SKINHEADA FRANZE JE TRAGÉDIÍ ALTERNATIVNÍ SCÉNY

    Potetovaná tvář Vladimíra Franze okouzlila řadu lidí z uměleckého světa. Na někoho zabraly jeho akademické tituly, protože ne každý si uvědomuje, že i prof.JUDr. může být blb. Jak se na "alternativního" kandidáta dívá pankáč Bergámo, pamětník jeho ošklivější tváře rádobyvůdce rasistických skinheadů?

    Jsem pamětník té doby, Franze jsem znal osobně a i další lidi z raného skinheadského hnutí, druhá část zmíněného rozhovoru z Vlasty o punku (pozn. red. časopis Vlasta ročník 44/1990 onlina na http://www.punk.cz/index.asp?menu=3&record=7093 ) byla vedena se mnou. Mohu potvrdit, že Franz byl regulérní skinhead se vším všudy, názorově sice umírněný, ale přesvědčený rasista a jeho působení mezi skiny nebylo žádnou sociologickou sondou, jak dnes tvrdí, ale vycházelo ryze z jeho vůdcovských ambicí a pomateného ega. Jeho dnešní snahy jsou pouze pokračování tehdy započaté kariéry, kterou přerušil vzhledem k tomu, že ho skinheadská radikální scéna odvrhla a nikoli proto, že by si cokoli uvědomil a nebo ukončil své průzkumy subkultur. Franz, J. X. Doležal, Landa, Fanánek a mnozí další patřili k propagátorům rasisticky motivovaného skinheadského hnutí a jen alkohol (Fanánek), marihuana (Doležal) a nebo exkurzy do třetího světa (Franz) otupily jejich tehdejší orientaci. Nevěřím však, že by došlo k zásadní proměně myšlení u Franze a kohokoli jiného. Je tragédií, že alternativní, intelektuální a kulturní scéna neumí toto číst a rozpoznat a že nachází u lidí s poměrně otevřenou myslí podporu. Svědčí to o nechopnosti kritického myšlení a o zoufalství z faktu, že není koho volit, což vede k takovémuto extrému, který považuji opravdu za nebezpečný. Franzova kandidatura, respektive podpora jeho kandidatury může uvést do pohybu rasistické a xenofobní podhoubí, které je v České republice velmi silné a i když Franz neuspěje, což je zřejmé, jeho působení může mít dlouhodobé následky podobné tomu, co způsobila rovněž nekritická podpora Orlíku a Daniela Landy zejména ze strany médií v devadesátých letech.

    dostupné webu A2 nebo v poslední A-kontře (23/9/2012)
    SALE
    SALE --- ---
    R.I.P.
    Jakub Polák: Bojovník do poslední chvíle | více než slova
    http://www.antifa.cz/content/jakub-pol-k-bojovn-k-do-posledn-chv-le
    SALE
    SALE --- ---



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam