• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    SALE
    SALE --- ---
    Výroba dekorací na páteční demonstraci před ruskou ambasádou a benefiční večeře pro ruské stíháné antifašisty

    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    MIREK665
    MIREK665 --- ---
    Zajímavá akce příští týden (středa 23.1., 19:00, K4 v Celetný) - prezentace (druhého) českého vydání eseje Vzpoura přichází.

    Večer Vzpoury | www.prahamestoliteratury.cz
    http://www.prahamestoliteratury.cz/cz/udalosti/e620-vecer-vzpoury/
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    Nová Akce, kterou jste si včera mohli koupit v našem distru v Crossu, dneska na Půlce, zítra v Modrý vopici, nebo kdykoliv, když je otevřeno v Salé.
    Časopis Akce! č. 17! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gN4E8QC_KUc
    GRINCH
    GRINCH --- ---
    ahoj, je v planu dalsi šicí vorkšop?
    SALE
    SALE --- ---
    Ruské antifašistické hnutí čelí zatím nejrozsáhlejší, nejsystematičtější a nejtvrdší vlně represí, které ohrožují jeho samotnou existenci.
    http://antifasistickasolidarita.cz/
    SALE
    SALE --- ---
    dostalo se do Salé:
    Jako jednotlivci jsme se rozhodli uspořádat sbírku ve prospěch kamarádky, která se nikoli svým přičiněním dostala do dluhové pasti. Ona sama si od nás pomoci nežádala. Činíme tak s vědomím, že v takové situaci se dnes ocitá mnoho lidí. Právě veliká četnost podobných případů by mohla být důvodem k mávnutí rukou nad dalším zadluženým nebo k pomoci v rámci vlastních možností a ne k uveřejnění výzvy ke sbírce. Vidíme to ale jinak. Když se někdo ocitne v problémech, měl by cítit, že nezůstal sám. Že za současných podmínek nezůstává odkázán pouze na rodinu, která mnohdy sama nemá dostatek prostředků k pomoci, stát, který poslouží nakonec jako nástroj represe a nikoli sociální opory, tržní instituce například v podobě bank a jejich nabídek dalších půjček a dluhového kolotoče, ale že opora stojí také jinde – v rovině sociální sítě, kterou můžeme vzájemnou podporou vytvářet sami mezi sebou formou praktikované solidarity. Proto se obracíme na všechny s prosbou o pomoc při řešení situace naší kamarádky, a to sumou v jakékoli výši.

    Zde jsou podrobnosti celé věci:

    Lenka K. se letos na jaře rozhodla odstěhovat z bytu v České Lípě. V té době s ní sdílely nájemní byt dvě osoby, přičemž nájemní smlouva a smlouvy na odběr energií byly podepsány jejím jménem. Nájemní smlouva měla trvat do listopadu 2012. Se spolubydlícími, kteří v bytě zůstávali, se Lenka dohodla, že budou dál zodpovědně platit nájem a veškeré poplatky za byt až do vypršení lhůty nájemní smlouvy.
    Počátkem léta ovšem jedna z těchto dvou osob, které v bytě zůstaly, přišla o zaměstnání. Již dříve měla závažné finanční problémy a obstavený plat, aby tak splácela své dluhy. Ve chvíli, kdy přišla o zaměstnání, nebyla schopna své dluhy nadále splácet a byla donucena vyhlásit osobní bankrot. To zároveň znamenalo neschopnost nadále platit veškerý svůj díl poplatků za pronájem bytu a všeho, co je s tím spojené.
    Druhý z bývalých Lenčiných spolubydlících mezi tím svůj díl dál platil. Nevěděl o náhlých změnách situace spolubydlícího, nevěděl, že on svůj díl platit přestal. Zjistil to, až když byla z bytu odpojena elektřina. Tento fakt ho vedl k opuštění bytu. Bez ohledu na důsledky svého jednání, přestal okamžitě platit další poplatky, protože se mu nedostávalo svou částí zaplacené služby, a Lenku K. o svém rozhodnutí neinformoval.
    Na Lenku K. tak automaticky přešly veškeré neuhrazené výdaje za byt včetně toho, co s nimi dále souvisí, ačkoli již několik měsíců bydlí v Praze. Lenka se o všech těchto událostech dozvěděla až v polovině října, ve chvíli, kdy si sousedé v domě začali stěžovat majitelce bytu, že jim je zima, protože se v bytě nepřetržitě větrá. Následně zjistila, že částka k úhradě činí dohromady přes 40 000 Kč. Rozhodla se proto opustit své dosavadní zaměstnání učitelky, které vykonávala při instituci Jedličkův ústav a školy v Praze. Namísto vyučování dětí přijala pracovní pozici operátorky u korporace Vodafone, kde se jí daří získat větší obnos peněz a bude tak schopna dlužnou částku splácet.
    Lenka K. si uvědomuje, že osobní bankrot a dluhy bývalého spolubydlícího nejsou jediným případem svého druhu a že rostoucí zadluženost populace nejen České republiky je problémem především systémového charakteru. Ačkoli by mohla, odmítá od tohoto bývalého spolubydlícího vymáhat peníze, a tím ho uvrhnout do dalších dluhů. Dotyčný je momentálně v insolvenčním řízení. Druhý ze spolubydlících Lence K. odmítá jakkoli pomoci.

    Své příspěvky případně posílejte na následující bankovní účet, je to účet Lenky K.:
    4400558001/5500
    Variabilní symbol:
    3212012
    MYKO
    MYKO --- ---
    SCHIFFI: vim, chystam se tam jen co si osvojim alespon nejaky zaklady ;)
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    MYKO: CIC organizuje nízkoprahové (otevřené) kurzy vietnamštiny (50Kč/lekce) každou ST 19:00 – 20:30 (od 14.1.) v Karlíně

    http://www.cicpraha.org/...%A1tina/2013/P%C5%99edb%C4%9B%C5%BEn%C3%BD%20rozvrh%20nov%C3%BDch%20vzd%C4%9Bl%C3%A1vac%C3%ADch%20prostor%20Karl%C3%ADn.pdf
    MYKO
    MYKO --- ---
    Nedávno jsem si uvědomil - možná ten pocit taky znáte - že už by bylo na čase naučit se alespoň trochu vietnamsky. Samozřejmě jsem záhy narazil, protože odlišnost jazyka našich nových bratrů a sester je tak diametrální! Napadlo mě, že by mohlo pro začátek pomoci dívat se na vietnamské filmy. Tak jsem objevil režiséra jménem Tran Anh Hung, který sice studoval ve Francii, ale jeho filmy jsou vietnamsky o vietnamcích ve Vietnamu. A jsou úžasný! Poetický i syrový zároveň, formou někdy experimentální, přesto v pravym slova smyslu lidský. Přijďte se přesvědčit.

    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---
    cau,
    spolubydlici jakub dostal z vegancity na vinohradech hafo jidla, tak vas mam prej pozvat, abyste nam to pomohli snist =) pac my to sami nesnime. ja tu asi nebudu, ale prijde kolem osmy, tak ho kdyztak prozvontte a on vam hodi klice 731 69 09 63 (kuba)
    t_b
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam