• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    Adresa
    Orebitská 14
    Praha 3 - Žižkov

    Pár informací
    Prostor je 100% nekuřácký, na baru je k dostání pivo a nealko drinky.
    Vždy s otevírací dobou nebo dle programu je na Salé veganská večeře za dobrovolný příspěvek, podle vašich možností.

    Otevírací doba

    Otevřeno úterý až čtvrtek 18:00-21:00
                      sobota 13:00 -15:00 Lidová kuchyně
    a podle programu

    MHD spojení
    Bus 133, 175, 509 zastávka U Památníku
    Tram 5, 9, 26, 55, 58 zastávka Husinecká

    Kontakt
    mail: sale(at)riseup.net
    web: 451.cz/sale

    rozbalit záhlaví
    SHM8
    SHM8 --- ---
    DRUDRIGER2: anebo začne prodávat zbraně, drogy, holky a kluky .)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    prave proto to chce aby neco podobneho nedopadlo spatne. pueblo byl silenej projekt abylo do toho zapojeno hodne lidi, kolktivu a sezbiralo se dost penez. jenze na koupi domu to chce trochu jinej balik a sem trochu skepticky kdyz vidim v jakem stavu je hnuti ze se nam podari vyzbirat napriklad dva mega..... jasny ze by to nebylo od veci mit takovej dum, ale kdyz s ekouknu na stav toho hnuti tak tomu moc sance nedavam, chce to mit vyresenou dobre celou radu veci, od toho co se stane kdyz se o barak nebude nikdo chtit starat atd......
    kazdopadne bych zastaval nazor aby to byla samostana vec a nemnelo to z csaf ci necim podobnim zdne prijme vztahy....
    predpokladam ze se na to bude zbirat tak 15 let....
    a nebo nekdo z nas vyhraje ve sportce
    SHM8
    SHM8 --- ---
    Něco z historie k zítřejší diskuzi..

    Pueblo 2000
    Když padly naděje na přispění ze strany západních aktivistů, přišlo na pořad dne zdlouhavější řešení, a to, financovat Libertinský dům z prostředků domácího hnutí. A tak vznikl projekt Pueblo 2000. Koncem roku 1996 je založeno konto s podpisovým právem tří lidí, je ustavena „Rada Puebla 2000“, kontrolou financí je pověřen Moravský region ČAF a projekt Pueblo 2000 začíná. Začíná ale i série chyb, které pramenily především z velmi chatrné teoretické rozpracovanosti, která provázela Pueblo od začátku až do konce. O přiblížení projektu se pokusil Jan Musil ve Svobodné mysli, jenže otázky, které si ve svém článku řečnicky kladl, v podstatě vůbec nezodpověděl. „Je Pueblo 2000 projektem ČAF? Odpověď není zcela jednoznačná. Je a není. Pokud je, tak spíše projekt lidí převážně z Moravského regionu této organizace, i když ani tohle není zcela přesné. Spíše pod patronátem tohoto regionu, neboť ten má na starost veškerou byrokracii kolem něj a kontrolu nad financemi… dveře Puebla jsou otevřeny všem, kdož o něho jeví zájem…“ Na jiném místě tvrdí: „Pueblo je hlavně projekt těch, kteří na něj přispívají.“ Další otázka a odpověď: „Jak bude vypadat Pueblo 2000? V mysli každého z nás trochu jinak…“ Tady se ještě dovídáme jediný fakt a to, že by se neměl kupovat objekt již stojící, ale pozemek, na němž by se „Pueblo“ postavilo. Na otázku „Jste vůbec schopni žít na základě výše uvedených principů?“ odpovídá autor spíše v duchovních sférách a dochází ke zcela zavádějícímu závěru, že „anarchie funguje pouze mezi anarchisty.“
    Přesto se myšlenka Puebla 2000 ukázala jako živá a rozpoutala jednu z nejdelších a relativně nejúspěšnějších sbírek. Benefiční akce a příspěvky od nejrůznějších skupin, jednotlivců i budoucích obyvatel pokračovaly až do poloviny roku 1999. Počínaje listopadem 98 se však objevují rozpory uvnitř Rady Puebla. Podpisové právo končí v rukou jediného člověka – Jana Musila. V červenci 1999, tedy v době, kdy už reálně ČSAF neměla možnost kontrolovat stav financí „konta Pueblo”, se rozhodla na svém sjezdu odstoupit od projektu. Je třeba poznamenat, že toto rozhodnutí předcházela ostrá diskuse. Hlavním problémem se stal status Puebla. V propagačních materiálech bylo Pueblo představováno jako „otevřený projekt při ČSAF“, navíc kontrolní funkci měl plnit Moravský region ČSAF. Proto část delegátů zastávala názor, že celý projekt je víceméně spjat s celou ČSAF a federace nese odpovědnost za projekt i vůči přispěvatelům. Naproti tomu, Rada Puebla prosazovala názor opačný, totiž že Pueblo je samostatný projekt a všechny rozhodovací pravomoci má pouze Rada Puebla (v tuto dobu ji tvořili pouze dva lidé, z čehož s jedním z nich nikdo z federace nechtěl v budoucnu sdílet společný prostor). Na kontě se mezitím sešlo přes 40 tisíc korun, které po ztroskotání projektu posloužily jako příspěvek k rekonstrukci infokavárny Utopia v Praze, jíž bezprostředně hrozilo uzavření.
    www.csaf.cz/historia/Prilis_tvrda_realita.rt
    SALE
    SALE --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    ..a tady je ke stažení říjnové číslo newsletteru s programem: http://sale.s.cz/news/10_2013.pdf
    Pomoc s tiskem a distribucí je vítána (jako vždy)
    SALE
    SALE --- ---
    Akce u nás na příští týden:

    Středa 2.října, 19:00 Informační schůzka: nový autonomní prostor v Praze
    V pátek 11. října proběhne na berlínském squatě Kopi benefiční party pro nové autonomní centrum, které v Praze plánujeme otevřít. Večer odstartuje promítání několika krátkých filmů mapujících nedávné squaterské aktivity v Praze, po 22:00 pak v AGH (jeden z klubů na Kopi) vystoupí děčínská hardcorová kapela Finis Afemie a hc/crustová Gattaca. Po půlnoci se ve sklepě rozjede party v režii sound systemů Quantum59, R2D2 a hostů z Cirkus Alien. Stejný koncert (Gattaca a Finis Afemie) proběhne v sobotu 12. na wagenplatzu Focke v Lipsku.
    Výdělkem z akcí bychom rádi podpořili nově vzniklý fond, z kterého plánujeme v horizontu několika let koupit dům a vyřešit tak neustálý problém s nedostatkem prostoru pro aktivity místního anarchistického hnutí; vytvořit stabilní zázemí, které bude opravdu naše (minimálně dokud bude soukromé vlastnictví posvátné). Nebaví nás dál plnit svým nájmem kapsy vlastníků domů a jsme unavení z věčného stěhování se z místa na místo. Určitě nechceme rezignovat na squatting, spíš chceme vytvořit dlouhodobou legální základnu pro naši činnost.
    Až moc dobře si uvědomujeme, jak dlouhou cestu a jak nesnadný cíl před sebu máme, především kvůli cenám nemovitostí v Praze. Zároveň ale známe místa v zahraničí, kde tento model úspěšně funguje a která jsou nám velkou inspirací.
    Chcete-li se dozvědět víc či jen na toto téma podiskutovat, přijďte 2. 10. na informační schůzku do Salé.

    Čtvrtek 3.října, 19:00: O dnešním Španělsku: prezentace & diskuse
    Pokus o přiblížení některých událostí a aktivit v sociálních hnutích ve Španělsku převážně z posledních pěti let prostřednictvím publikací, letáků a videí, s odbočkami do dávné i nedávné minulosti. V čem jsou tamní sociální hnutí specifická, a naopak: je možné některé španělské zkušenosti využít i jinde? Jak sociální hnutí ve Španělsku reagují na současnou „krizi“? A to nejdůležitější na konec.

    Neděle 6. října, 18:00: Benefiční komunitní večeře: gyros (benefit na anarchistickou knihovnu)
    Rozhodli jsme se, že jeden den v měsíci vyhradíme v Salé prostor pro setkání bez specifického programu. Jediným bodem bude komunitní večeře, která bude vždy trochu speciální a navíc benefiční na různé projekty. V říjnu budeme dělat veganský gyros a večeře bude benefiční na nově vznikající anarchistickou knihovnu (knihovna v Salé tak trochu funguje, ale chceme to dělat jinak a mnohem líp). Doražte, ať můžeme probrat historky z léta, nebo naplánovat, kdy už udělíme globální ekonomice smrtící ránu.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    nemáte někdo aktuální číslo na Zubaře, pošta díky..
    SALE
    SALE --- ---
    AHJA:
    AHJA:

    Tady jeste party pro punkace. Stejne misto, stejny den:

    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---

    Vsechnu moc imaginaci vol. III. (rijen)
    workshop Toy_Box

    Imaginace je sval, a da se cvicit jako kazdy jiny, akorat to nikdo nedela. Fantazie je jako rostlina - kdyz ji zalevate a starate se o ni, kvete a nese plody. Bohuzel ve svete plnem spechu orientovanem na vykon neni pro rozvijeni techto krehkych struktur vaseho mozku misto.

    Prostrednictvim kreativnich workshopu Toy Box nabizi svobodny a pratelsky prostor, kde muzete budovat a rozvijet svou imaginaci, i pokud nestudujete AVU, nenakreslite ani zirafu na langosi a naposledy jste napsali slohovku na stredni. Workshop ma dve casti - teoretickou a praktickou. Teoreticka obsahuje kratky vzhled do tvorby vybraneho umelce, v prakticke casti delame spolecne cviceni orientovana na podporu a rozvoj vasi fantazie.
    Na prvnim workshopu jsme stanovili spolu s ucastniky jejich estetiku, premysleli jsme o tom, co se nam libi a z jakeho duvodu, coz je zakladni predpoklad pro vsechny, kteri tvori nebo se k tomu odhodlavaji. Druhy workshop byl zamereny na souvislost mezi umeleckymi prostredky pouzivanymi v jazyce a v jinych druzich umeni. V prakticke casti jsme z denniho tisku extrahovali minipribehy, ktere se mohou stat zapletkou pro kratky film, povidku, anebo komiks a snazili jsme se je dotvorit do zajimave formy tak jak to dela nemecky komiksovy kreslir Ulf K..

    Tematem rijnoveho workshopu bude umelec, ktery svym pisoarem vystavenym v galerii navzdy zmenil vyvoj dejin umeni, Marcel Duchamp (teoreticka cast) a objekt (prakticka cast). Prestoze treba zrovna nejste takovy umelci jako Marcel, mozna se vam podari v sobe objevit ticho, ve kterem jsou slyset pribehy veci. Workshop je zamereny predevsim na podporu lidi, kteri se snazi cokoli tvorit, proto se predpoklada, ze donesete neco z vasi vlastni tvorby, at uz je to v jakemkoli stadiu nebo forme - at je to povidka, skicak plny cmaranic, dort .) nebo napad na animovany film (pokud se to neda prinest, vyfotte to) anebo je to neco, co jste vytvorili v minulosti. Samozrejme vitame i ucastniky, kteri zadnou vlastni tvorbu nemaji a chteji si s nami jen vymyslet nebo se zucastnit treba jen pasivni formou na pozici pozorovatele :) Tesime se na vas!

    kolektiv Sale
    SALE
    SALE --- ---
    19.9.
    Charles Chaplin a jeho souboj se stroji v éře, která není příliš nakloněna lidem. Společenská satira natáčená ještě v konvencích pantomimy němého období. Protest proti nehumánním aspektům technické civilizace a automatizace lidského života. Film je vybudovaný jako mozaika epizod, každá z nich má vlastní výstavbu gagů, geniálně se v ní uplatňuje smysl pro humor ironii i sarkasmus.

    Začínáme po sedmé hodině.


    AHJA
    AHJA --- ---
    HELA: domluvilo se to na pátek 18.10., ale raděj na začátku měsíce koukni na program
    HELA
    HELA --- ---
    TOY_BOX: bude ještě nějaké další pokračování? Minule to bylo super, mrzelo mě, že jsem dneska nemohla dorazit.
    TOY_BOX
    TOY_BOX --- ---

    tak dnes dalsi dil workshopu Vsechnu moc imaginaci, tentokrat navazeme na to, co jsme si povidali minule praktickymi ukoly a podivame se na nejake priklady, jak souvisi umelecke prostredky pouzivane v jazyce s imaginaci v komiksu.
    KLEMENT
    KLEMENT --- ---
    Mužsky-emancipační lahůdka na zářijovém Salé programu:

    Kladno rudé zase bude crew, Ginger attack a Dicks Liberation Front divize Žižkov uvádí:
    Promítání dokumentárního filmu My Penis and Everyone Else's (UK/2007)
    Lawrence Barraclough se vyrovnává prostřednictvím dokumentárního filmu s tím, že má malý penis a zjišťuje, jak vůbec normalita při porovnávání penisů vzniká a jak je možné, že mají muži problém o svých penisech mluvit. Zjišťuje pohled žen na velikost penisů svých sexuálních partnerů, ptá se odborníků a snaží se nabourat mýty vystavěné světem pornoprůmyslu. Zábavný a svěží film, který otvírá zajímavé mužské emancipační téma. Přestaňte si doma měřit přirození a doražte na promítání!

    Salé, úterý 17.9., 19:00, anglicky bez českých titulků, večeře falických tvarů zajištěna
    MY PENIS & EVERYONE ELSE'S - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=1MP85uj9Gdg

    Infocentrum Salé
    http://sale.s.cz/index.php?clanek=program
    KOVOUN
    KOVOUN --- ---
    Back to the roots = žižkovský finalclub.cz, který navštíví Petra Flurr (queer punk/elektro-Berlin) spolu s hardcorovým supportem a taneční after.

    14. 9. 20:30h
    Final Club

    lajnap:
    21:00 - Palahniuk (cz - hardcore)
    http://bandzone.cz/​palahniuk

    22:00 - PETRA FLURR (de - queer punk/elektro)
    http://www.facebook.com/​PetraFlurrOfficial
    http://www.myspace.com/​petraflurr

    23:00 - Station To Station DJ´s (cz - new romantic bowie night)
    http://www.mixcloud.com/​stsprague/​station-to-station-mixtape-​1-by-vlad/

    01:00 - 05:00 Gothic Disneyland (cz - electronic avantgarde)
    http://​www.gothicdisneyland.com/
    http://www.facebook.com/​gothicdisneyland

    www.finalclub.cz
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    [ VZPOMÍNKY NA BUDOUCNOST - Promítání a Diskuse / ostatniother / 12.9.2013 / CR - Praha - K4 - Celetná 20 - Praha 1 ]


    Ve čtvrtek 12. 9. 2013 proběhne panelová diskuze k událostem kolem akce squatterů VZPOMÍNKY NA BUDOUCNOST – OBSAĎ A ŽIJ z minulého víkendu. Diskuse bude mít podobu otevřeného fóra a budeme rádi, když přijdete vyjádřit svůj názor!

    Program
    19:00 – Projekce filmů:

    Prodáno Film o vystěhovávání inkriminovaného domu, 25min, 2005, režie Lucie Králová

    Obsaď a žij! Premiéra, film mapující události kolem minulého víkendu z produkce A2larm.cz, 20min, 2013

    20:00 – Panelová diskuze
    Je právo soukromého vlastníka nadřazeno veřejnému zájmu? Může být squatting řešením neexistence sociálního bydlení nebo jde pouze o čistě subkulturní záležitost? Má majitel nemovitosti nezadatelné právo ji nechat spadnout? Má občan právo na odpor vyjádřený občanskou neposlušností? Jak souvisí konání developerských společností a silných hráčů na bytovém trhu s problémem vyloučených lokalit? Proč dům na dobré adrese Pohořelec 23-25 stále chátrá a kdo je firma CPI? Nejen na tyto otázky se budou hledat odpovědi v rámci panelové diskuse, která je dozvukem událostí z konce srpna, kdy bylo v Praze na krátko obsazeno několik domů najednou a poslední z nich musela vyklidit policie. Diskusi bude moderovat Petr Hauzírek.

    Hosté:
    Jakub Bachtík Aktivista , Klub za starou Prahu
    PhDr. Richard Biegel, Ph.D. Ústav pro dějiny umění na FF UK
    Mgr. Jan Sládek Profesor sociologie na FF UK
    David Kašpar Ústav pro rozvoj města
    Lucie Králová Režisérka a bývalá nájemnice domu na Pohořelci
    Zuzana Kříčková Kuchařky bez domova
    Růžena Housková Bývalá obyvatelka domu na Pohořelci

    Večer zakončí DJ Mary C
    SALE
    SALE --- ---
    součástí kinokavárny na Freezefestu bude Salé distro a s občerstvením si budete moct odnést výtisky A2 ( http://www.advojka.cz/ ) z minulých měsíců.
    [ FREEZE FEST aneb KULTURA JINAK / ostatniother / 13.9.2013 / CR - Stredocesky kraj - industriální areál ]


    AHJA
    AHJA --- ---
    Soli párty na autonomní místa v Prazééé



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam