• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    SALE
    SALE --- ---
    SALE
    SALE --- ---
    MARTINAA: Navazuji, ale zalezi kdo zrovna prijde. Ale lepsi informace dostanes spis na tomhle mailu nonviolentcommunication@seznam.cz
    MARTINAA
    MARTINAA --- ---
    SALE: jak to je koncipovane, ty vecery na sebe nejak navazuji nebo se doplnuji, nebo spis opakuji?
    SALE
    SALE --- ---
    Od pondělí bude u nás za 200 Kč (doporučená maloobchodní cena 230 Kč) k dostání nově vydaná kniha Umění protestu.

    Protestní aktivity u nás i ve světě sílí. Tato skutečnost je natolik zjevná, že se ji neodvažují popírat ani ti, kdo soudí, že důvod protestovat zanikl s rokem 1989. Occupy Wall Street, M15/Indignados, protesty v Rusku, arabské i evropské jaro – to je jen několik příkladů za všechny.

    Česká občanská společnost však přesto zůstává při obraně svých zájmů poněkud laxní a skeptická. Z tradiční pasivity by ji mohl pomoci vyburcovat sborník esejů, rozhovorů a návodů Umění protestu, který v sobě spojuje teoretickou reflexi naléhavých společenských jevů s praktickými radami a zkušenostmi angažovaných jednotlivců, dlouhodobě propojujících umělecké a politické aktivity ve veřejném prostoru.

    Jde o první publikaci tohoto druhu v češtině. Humor přítomen.

    „Zinscenujte problém, využijte politické divadlo. Jedním z jeho žánrů je tzv. volební divadlo, kdy vlastní či cizí kandidaturu využijete ke kritice systému:
    Australská kandidátka Pauline Hanson musela čelit svému queer dvojníkovi, který kandidoval proti ní. Dělal to, co ona, ale s kritickým odstupem – setkával se s dětmi, přestříhával slavnostní pásky a poukazoval na prázdnost rituálů…“
    CO MÁME
    http://www.rubato.cz/Nakladatelstvi_Rubato/Co_mame.html
    SALE
    SALE --- ---
    MASOO: Nenásliná komunikace bude 10. a 24. února. Věci do freeshopu můžeš přinést kdykoliv když je otevřeno (po-čt 16:00 - 22:00)
    MASOO
    MASOO --- ---
    bude dalsi Setkání skupiny nenásilné komunikace?
    a taky me zajima, zda muzu prinest nejaky veci do freeshopu (konkretne sperky a obleceni)?
    SALE
    SALE --- ---
    Zítra je zavřeno
    SALE
    SALE --- ---
    čtvrtek 23.1. od 18:30
    Povídání se Sany o tom, jaké to mají holky v graffiti scéně u nás i ve světě, proč je jich málo, co dělají a co jim to dává.
    Sany v současné době dokončuje mezinárodní dokument Girl Power o ženách, které zasvětily své životy graffiti a street artu. http://www.girlpowermovie.cz/

    Večeřet můžete už od 18:30 a bude to dobrý :)

    MARIA_LA_GORDA
    MARIA_LA_GORDA --- ---
    Brazílie neobjektivně

    Večer neuspořádaných dojmů z tříměsíčního pobytu v São Paulu. Reflexe zvláštní krásy i krutosti města velikosti Středočeského kraje a s dvacetimilionovou populací, s vědomým rezignováním na takzvanou objektivitu. O hip hopu z favel, zakázaném a legálním street artu, důvodech protestu proti Mistrovství světa ve fotbale chystaném na toto léto, o sociálních hnutích, evangelistických církvích, nejdemokratičtější obytné architektuře i vojenské policii a proč je třeba ji zrušit. Zkrátka o tom, co dělá São Paulo jako čtvrté největší a jedno z nejznečištěnějších měst na světě místem hodným návštěvy a pozornosti...

    3.2. 2014 19:00
    Salé, Orebitská 14, Praha 3 - Žižkov

    SALE
    SALE --- ---
    SALE:
    Sestříhaná přednáška o politickém divadle ze 16.1.2014.
    přednášející: Nina Vangeli
    Záznam začíná až cca v půlce, předtím byly komentované videoukázky.

    politicke_divadlo_nina_vangeli_v_sale.mp3 | Ulož.to
    http://uloz.to/x4itVpPD/politicke-divadlo-nina-vangeli-v-sale-mp3
    SALE
    SALE --- ---
    SALE:
    No WKR 2014 – Proti Plesu akademikov vo Viedni | Blackblog.sk
    http://blackblog.sk/no-wkr-2014-proti-plesu-akademikov-vo-viedni/#more-2959
    SALE
    SALE --- ---
    zítra večer
    Existenční večírek (Budoucnost internetu)
    Anarchistická revue Existence vstoupila do dalšího ročníku. Nové číslo přichází s aktuálním tématem Budoucnost internetu.
    Přijďte se pobavit o jejím obsahu a zapojte se do diskuse o smyslu a možnostech anarchistické publicistiky. I vaše názory, postřehy a nápady mohou pomoci formovat obsah, podobu a distribuci anarchistického časopisu, který začal znovu vycházet jako čtvrtletník v roce 2010.

    Nové číslo Existence, stejně jako ta starší, budou na místě k dispozici (i k odběru pro potřeby další distribuce).
    Československá anarchistická federace
    http://www.csaf.cz/existence.php
    SALE
    SALE --- ---
    V pořadí již čtvrtá z pravidelných benfičních večeří bude věnovaná na aktivity Iniciativy Ne rasismu! Zároveň proběhne krátké povídání o demonstraci proti plesu buršáckých spolků ve Vídni, která proběhne v pátek 24.1. Kromě vydatné porce informací se můžete těšit na pořádně vypečené veganské burgry s hranolkami a sojanézou. Začínáme tradičně v neděli v šest na Salé!
    SALE
    SALE --- ---
    Od zítřka (středa) se rozjíždí semináře sociální ekologie.
    K večeři bude s největší pravděpodobností cuketovo-mrkvová polévka (neboli krém) s cizrnou a opečeným pečivem.

    Téma prvního semináře : Co je sociální ekologie
    Vymezení sociální ekologie dle teoretické koncepce Murraye Bookchina. V čem se liší od jiných pojetí - např. sociální ekologie liberálního pojetí, human ecology, spor dvou nejsilnějších radikálně ekologických proudů: sociální vs. hlubinná ekologie. Jaké jsou teoretické kořeny sociální ekologie, o co usiluje? Jak rozumí pojmu "věda"? Proč je sociální ekologie nadále aktuální a jakou myšlenkovou látku a teoretická východiska nám může v dnešní situaci poskytnout?

    (Semináře ze "sociální ekologie" chtějí obeznámit posluchače s teoretickými východisky této disciplíny, jak ji začátkem 20. stol. koncipovat Murray Bookchin, a později rozpracovali další myslitelé - např. Janet Biehl, André Gorz či Allan Schnaiberg . Termín "sociální ekologie" je v uvozovkách, neboť seminář se nebude omezovat pouze na okruhy a témata této disciplíny, nýbrž se dotkne i témat z environmentální etiky, krajinné ekologie, environmentální sociologie či sociologie města. V rámci seminářů bychom se měli zabývat vybranými tématy současnosti: kapitalismem a jeho růstovou charakteristikou, automobilismem, suburbanizací, gentrifikací či ghetoizací měst, změnami krajinného rázu, globalizací, individualizací apod. Veškerá témata budou vztahována k otázkám životního prostředí.
    Seminář bude zakončen přednáškou a diskuzí nad tím, proč se v ČR prozatím nepodařilo ustanovit hnutí environmentální přímé akce, a jaké jsou možnosti aktivizace do budoucna.
    Cílem seminářů sociální ekologie by mělo být rozšíření povědomí o tom, co to sociální ekologie je, jakou myšlenkovou látku a teoretická východiska nám pro politickou akci může v současnosti poskytnout. Seminář by měl dále posloužit jako jakási platforma, kolem které by se mohlo začít postupně utvářet uskupení lidí, které problematika životního prostředí zajímá, ale nechtějí se zapojovat do oficiálních struktur, nevládních organizací a jsou zatím sami.
    Seminář je otevřený všem zájmcům, nevyžaduje žádnou odbornou znalost, probíraná témata se pokusíme přiblížit co neblíže "obyčejnému" člověku.)
    SALE
    SALE --- ---
    Podpořte chystaný Anarchistický festival knihy Praha 2014 zakoupením knihy od Václava Tomka. Seznam dostupných knih najdete na webu nakladatelství ČSAF. Cena je dobrovolná. Opět máme zapatistickou kávu, několik posledních diářů Slingshot a Bottled Wasp, nové číslo Black Listu a několik dalších novinek v distru.
    SALE
    SALE --- ---
    v pondělí od sedmi:
    Přednáška: Běsy a očistce
    Myšlenky na sebevraždu? Záchvaty paniky? O zvládání duševních krizí nejen vlastních a nejen v době krize
    SALE
    SALE --- ---
    dnešní dvojprogram:
    16:00
    Mamatata podvečer: vize vzájemného hlídání - předškolka
    první mamatata věnované plánům na společné hlídání - předškolku (školku rozjedeme až rok na to pokud rozjedeme toto). Začneme v září či řijnu 2014. tedy prosím kdo máte zájem, zkuste si udělat čas a rozmyslet jaká forma by se vám líbila, máteli nápady na nějaké prostory a jak vy a vaši partneři máte čas a chuť na participaci.
    19:00
    Setkání skupiny nenásilné komunikace
    Nenásilná komunikace (NVC), zpracovaná Marshallem Rosenbergem, je metoda komunikace a řešení konfliktů se zaměřením na empatické naslouchání a cvičení skutečné přítomnosti ve vztahu, ať už sám se sebou nebo s druhou osobou. Pomocí nenásilné komunikace se naučíme rozpoznávat naše pocity, rozlišovat je od našich myšlenek, chápat potřeby schované za našimi pocity a jasně a s respektem žádat to, co opravdu chceme. Podle zkušenosti mnohých je metoda nenásilné komunikace způsob, jak se opravdu zbavit černobílého vnímání a jak se naučit autenticky reagovat v každé situaci, ve které se ocitneme. Naše pravidelná skupina je určena pro ty, kteří by chtěli praktikovat tuto metodu, stejně jako diskutovat o filozofii nenásilné komunikace. Zveme vás, abyste se zapojili, pokud máte zájem o prohloubení vašeho povědomí a obohaceni vašich vztahů. Pokud se chcete předem na něco zeptat, můžete nás kontaktovat na nonviolentcommunication@seznam.cz. Setkání proběhnou 5. a 19. prosince a budou pokračovat každých 14 dní.
    Doporučené čtení: Nenásilná komunikace, Marshall Rosenberg
    SALE
    SALE --- ---
    úterý 14.1. [ Přednáška o politickém divadle / ostatniother / 14.1.2014 / CR - Praha ]
    Může umění ovlivnit společnost? Může mít básník od psacího stolu vliv na politiku své doby? Jsou autoři, kteří na tuto otázku odpovídají záporně, já tvrdím, že ano. Jakékoli umění má magický účinek. Myslím si, že umělec nemá odůvodňovat teze, ale vytvářet příklady. Umění patří k těm duchovním prostředkům, které napomáhají zjevit ztracené instinkty, učit smělým postojům, prohlubovat spontánní cit pro lidskost, svobodu a krásu. Ernst Toller

    Politické divadlo se snaží reflektovat a zrcadlit lidskou společnost, to co dýcháme, to kde žijeme. Snaží se inspirovat, šokovat, snaží se bourat stará klišé divadel pro pobavení.

    Přednáška o politickém divadle s publicistkou, režisérkou a profesorkou Ninou Vangeli
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam