• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALESalé
    VERU_HUS
    VERU_HUS --- ---
    Únor u sousedů.)
    BARUSHA
    BARUSHA --- ---
    28.1. promitani Za Adolfa by žádní morgoši neměli žádný práva
    start 19.00 vecere, 20.00 film a nasledna diskuse s autorkami filmu

    V barvě natočený, vyhraněně černobíle pojatý, observační dokument o realitě dne s cikánskými paterčaty odkrývá bolestné téma českého rasismu. Kamerou zachycená celodenní péče o děti je doprovázena opovržlivými komentáři a finančními přepočty národnostní většiny, jež tak obnažuje své vlastní slabiny.

    Scénář: Apolena Rychlíková, Martina Malinová
    Kamera: Vojtěch Polák
    Střih: Apolena Rychlíková, Martina Malinová
    Zvuk: Adam Levý
    Hudba: Oi Oi Piratoi
    Režie: Apolena Rychlíková, Martina Malinová

    Za Adolfa by žádní morgoši neměli žádný práva (2014) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/391626-za-adolfa-by-zadni-morgosi-nemeli-zadny-prava/

    beneficni vecere pro rodinu patercat
    SALE
    SALE --- ---
    další novinka v distru:
    Vlastenectví jako diagnóza – kauzy ruských neonacistů. ( http://www.antifa.cz/content/vlastenectvi-jako-diagnoza-kauzy-ruskych-neonacistu )

    Brožurka má 48 stran formátu A5, její cena je 35 Kč a vydaná bude v omezeném nákladu.

    Nakladatelství Anarchistické federace vydalo ve spolupráci s Antifašistickou akcí soubor textů o ruských neonacistech. Brožurka vychází u příležitosti 6. výročí zavraždění ruských antifašistů Markelova a Baburové.
    Stovky mrtvých a tisíce zraněných, to je bilance ruského neonacismu za posledních deset let. Co jsou zač ruští náckové? Kde se berou? Na to se snaží odpovědět tento soubor článků.
    Úvodní text napsal kdysi novinář Stanislav Markelov pro brožurku Antifašistické akce, která vysvětlovala podstatu novodobého ruského „vlastenectví“.
    Druhý text popisuje Markelovova vraha a jeho cestu od nazi skinheads až k trestu doživotního odnětí svobody. Na jeho odsouzení měl tehdy velký podíl Markelovův bratr, známý politik a poslanec Státní dumy, který prosadil důsledné vyšetřování bratrovy smrti a odsouzení pachatelů.
    Tento precedens předznamenal i další soudní procesy, například s neonacistickou organizací NSO-Sever, proslulou jak vraždami imigrantů, tak svých soukmenovců. Příběh jejich vůdce vypráví třetí text zařazený do tohoto souboru.
    Čtvrtý text je věnován zdánlivě bizarnímu případu neonacistické skupiny, jejíž páteř tvořili aktivní příslušníci ruských tajných služeb. Shodou okolností právě v době vydání této brožury ovšem vyšlo najevo i letité propojení oficiálních vládnoucích politických struktur s nazi skinheads a neonacistickými organizacemi.
    Závěrečný text připomíná bezejmenné oběti brutálního řádění neonacistů v Rusku a postoj veřejnosti, kterou by chtěl vyburcovat z letargie. Nemáme totiž právo zapomínat na zavražděné, stejně jako si musíme pamatovat ty, kteří je zabíjeli – jinak je nezastavíme.

    Proč brožuru Vlastenectví jako diagnóza – kauzy ruských neonacistů vydáváme právě teď?
    19. ledna 2009 byl v centru Moskvy zavražděn již zmíněný Stanislav Markelov, když šel z tiskové konference. Vrah ho za bílého dne na ulici popravil pistolí. Smrtelně zranil i pětadvacetiletou novinářku, anarchistku a členku Autonomní akce Anastázii Baburovou. Za jejich vraždu byli 6. května 2011 odsouzeni manželé Nikita Tichonov a Jevgenije Chasisová. On na doživotí, ona za spoluúčast na osmnáct let.
    FNB
    FNB --- ---
    stavte se pro plakáty na sobotní demošku a Den pro Kliniku - a vylepujte!
    a dnes taky Existenční večírek
    SALE
    SALE --- ---
    a už je k dostání poslední počin iniciativy Ne rasismu! Moment č. 5
    Moment č. 5 | Anarchistická federace
    http://www.afed.cz/text/5939/moment-c-5
    SALE
    SALE --- ---
    RAVEBOY: jiný formáty než bottlet Wasp nejsou.
    NINJAI
    NINJAI --- ---
    dneska k jídlu sushi...nebo možnost ochutnat afterbenedinner...od šesti zavíračka a z doporučených tu jsou buď Lety v crossu nebo veřejný plénum Kliniky v Bubnu...stay tuned*be ready!
    MASOO
    MASOO --- ---
    NINJAI: ja mam batoh ze vcerejsiho fail bazaru, na ktery mi nikdo neprisel, vse nositelne, vcetne kabatu a saly
    NINJAI
    NINJAI --- ---
    ...ideopolicie dneska vyklidila freeshop, takže zůstali jen nositelný věci, hodně šál, čepič a svetrů, tak se stavte a doplňte šatník než skončí zima!
    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Zdar, hele máte prosím v distru něco jako diář/kalendář na rok 2015? Mám na mysli něco kapesního, +/- formát A6... něco třeba jako Bottled Wasp, ale ne tak tlustý...

    DÍX/RB
    MASOO
    MASOO --- ---
    Existenční večírek na téma „commons“ | Anarchistická federace
    http://www.afed.cz/akce/5896/existencni-vecirek-na-tema-commons
    KLINIKA
    KLINIKA --- ---
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    NINJAI
    NINJAI --- ---
    dneska k jídlu maksišnicl s bulgurem a sojanézou anebo indická šlechta s rýží ze včerejšího schůzování...doražte klidně přes den na oběd, průběžně tu vždycky někdo bude...
    MARTA_KLOFACOVA
    MARTA_KLOFACOVA --- ---
    Cau, pytel s raminkama jsem nenasla, tak jsem to tam hodila jen tak, dejte vedet jestli a kde tam ty raminka jsou, nebo jestli mam nejaky dovalit a ja to rozvesim at tam neni takova hrabarna ...
    SARMING
    SARMING --- ---
    Ahoj, doražte na tetovací workshop... těšíme se na vás, teď snad mluvím za Salé i všeny tarérských hostů (z Inkdividualu) :-)... [ TATTOO WORKSHOP 1/2015 / workshopworkshop / 10.1.2015 / CR - Praha - Salé - Orebitská 14 ]
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    SALE: jasná věc, díky! Přijdu po přednášce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam