• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: Na tom ručním zavádění ani není nejhorší tam ten filament navést, jako muset k tomu zezhora, když máš tiskárnu na stole - tj. nějakou stoličku, packu do jedné ruky, filament do druhé, baterku do třetí,… s tiskárnou na zemi by se to dělalo snáz.
    Nevylučuji, že je to tím, jak jsem tu MMU3 sestavil - na rozdíl od MK4 ji tehdy ještě složenou a otestovanou neprodávali, takže jsem musel sám. Kdyby byla v prodeji složená, třeba to vůbec neřeším.

Já se o novém řešení dočetl někde u diskuze ohledně filamentu nad tiskárnou (prý něco zkoušeli, ale nebylo to 100%) a o INDX až tady v diskuzi, nevím co to je, slyšel jsem o tom poprvé až tady a stránky co mi k tomu hodil google mají jen nějaký sales PR, jinak nic.

Jj, CoreL chci, občas mne ty rozměry omezují. Ale až budou mít dořešený multimaterial a fillament storage. Když jako hlavní výhodu Core prezentují, jak je to oproti enclosure malé, tak ať koukají zohlednit i kde bude fillament. Bambu to umí, není důvod proč by CoreL nemělo.
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: No, podobné zkušenosti, jako máš ty, bych se rád vyhnul, ale je to nějak prošlapané a funkční.

Teď jak jsem se dozvěděl o tom INDXu od Bondtechu, tak mě to hodně zaujalo. Akorát se to do větší distribuce dotane asi tak na jaře 26, co tak sleduji. To by nevadilo, holt počkám. Proto se ptám, jestli není nějaká "šuškanda" od Průšovic. :)
    Nicméně instalace na MK4 asi hned tak nebude, myslím si. Ono je to nakonec docela veliké (podle mého očního odhadu), takže třeba pro Core One L se to dá čekat IMHO nejdříve (z Průšových tiskáren). U těch dalších nevím, nevím... Lepší je to asi v tom, že se vyplácá naprosté minimum platstu mimo tisk... Cena by mohla být konkurenční k MMU3. Prý asi 250 USD samotný systém + 35 USD za tool (aktuálně tryska). Takže počkám do jara tak jako tak.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Proto ostatně před případnou koupí Core chci, aby měli zprovozněné a otestované uložení filamentů v tiskárně - jako to má Bambu - aby ty bylo tam, kde s multi-material jednotkou testovali.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: Jediný problém s MMU3 mám při zavádění nového filamentu do prvního slotu - Průša očekává že dream scenario, kdy máš okolo enclosure místo na další čtyři, aby jsi mohl filamenty rozestavět krásně do květice okolo tiskárny; nebo ještě lépe, enclosure nemáš vůbec a buffer je připevněn k tiskárně zprava, fillamenty do květice okolo bufferu.

Pokud se od toho odchýlíš, např. že máš místo jen napravo od enclosure, filamenty zajíždí do MMU3 pod nelichotivým úhlem a ten první musím do toho kratšího tpfe zandavat ručně s vytištěnou pacičkou. Z pravidla ve chvíli, kdy se nepovede load a tiskárna má jen možnosti retry (což samozřejmě neprojde) nebo reset. To že by bylo potřeba vozítkem uhnout, aby se třeba zandal fillament nebo naopak odstranil ten co vozík skřípnul, to nepovažují za nutné, takže to znamená za provozu a pod proudem otáčet tyčí.

Někde jsem tu dával i fotky, jak to z prvního tpfe vyjede pod úhlem do strany, místo aby jel rovně - protože jede průchodem v enclosure a není přesně v rozsahu 50-80° od tiskárny.

Jakmile se ten filament do MMU3 jednotky dostane, už to funguje bez problémů.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PECA: MMU3 je mnohem lepsi nez bylo MMU2 blahe pameti. Ale furt je to takove dodelej doma. Ovsem pak uz to docela chodi, kdyz to vyladis.
    PECA
    PECA --- ---
    No, tak si trochu promyslel situaci a připadá mi, že přestavba MK4(S) na CoreOne nedává moc smysl. Jako ano, mám to doma jako jedinou tiskárnu, takže do nějaké míry by to smysl mělo jako upgrade. Na druhou stranu, mám ji uloženou v "boxu", takže úplně nutně ji zaboxovat nepotřebuji. A z pohledu financí, je to upgrade za cenu půlky tiskárny... To mi přijde lepší upgrade MMU3, z hlediska užitné hodnoty a přínosu investované částky...

Z titulu MMU3 mám dotaz do pléna. Občas tu čtuj, jak se ta MMU3 seká. Je to fakt tak "zlý", nebo je to otázka nějakého vyladění a potom už dobrý?
    A dotaz speciálně na Průšovic insajdry, pokud tu nějací jsou (klidně do pošty) ohledně MMU3 či jeho náhrady se chystá nějaký zásadní vývoj? Tedy buď razantní upgrade samotné jednotky, nebo úplně jiný systém připojitelný i k MK4(s). Narážím na zaslechnutí o vývoji nového modelu MMU kolegou NAVAROU. A na SKAUTOVU zmínku o INDX od Bondtechu, která též vypadá zasvěceně.

Nerad bych teď koupil MMU3, abych za půl roku četl ohlášené zbrusu nové, o řád lepší, řešení. Nota bene se s tím vztekal, že mi to víc nechodí, než chodí. :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: to je taková parodie na e-shop. Našel jsem tam co jsem chtěl, ale nebyla tam cena, prý ceny uvidím po registraci, tak sem se registroval a místo ceny je tam napsáno na dotaz. Tyhle praktiny fakt miluju.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: za hiwin bych řekl normální cena, Číňan bude asi levnější
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: včetně.
    ACID
    ACID --- ---
    ANDY_WARHOL: vč. vozíku nebo jen rail?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ACID: no jako 45 cm za litr mi přijde nesmysl.
    Ale nemám predstavu
    ACID
    ACID --- ---
    Čemu říkáš cenově rozumné?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    All : nemáte někdo tip na cenově rozumný lineary, ideálně aby mi to nařezali na přesné rozměry? Mgn15 a 12
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MIKULAS: raspi zero w Pichla přímo do einsy desky, asi k tomu přidelam i kameru
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    ANDY_WARHOL: 12-15k ... to nekam nahod a uvidis ... Poslat to asi nejde, takze pro nektere lidi bude mit pridanou hodnotu, ze to treba maji kousek od baraku a ze to je sestavene. Pripadne muzes cilit na lidi, kteri to shaneji "pod stromecek", kdy se jim nechce riskovat, ze to nestihne dorazit.

Na Sbazaru si rekni vic, nez na bazosi. A prusalink je realne co? Raspina k tomu? Jaka?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: když koukám na bazar, tak jsou ceny jinde, než píšeš, ale jak říkáš, těžko říct, za kolik to lidi reálně kupují
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Z mojí zkušenosti je težký sehnat kupce pro starší stroje. Sice jsem viděl mnějaké inzeráty, ale těžko zjistit za kolik to lidi reálně kupují. Asi to musí cenově významně konkurovat tomu co se dá normálně koupit.
    A řekl bych, že 350 Eur bude taková nějaká hranice..
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    MIKULAS: Omluva z mé strany, rozhodně tu nechci způsobovat pnutí, snažil jsem se o přesný opak, ale úspěšně jsem selhal, pardon.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Mam
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Kdybych chtěl prodat rozchozenyho Prusu mk3s + mmu3 s Revo hotendem a s vestavěným prusa linkem, kolik si kam říct ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam