• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: ja to mam ve sve pracovne. primotop se tam nevejde :(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: ver mi ze bych to udelal taky, ale z venku je zdroj a hafo dratu, zevnitr to nevypada lepe., ale asi to udelam, koupim 1cm silny polystyren, cely to vystehuju, vymontuju elektroinstalaci a pak to zase dam zpet, ale je to hodne velkej voser a nechce se mi do toho.
    CHEMIX
    CHEMIX --- ---
    Nejaky tipy triky jak se vyporadat s takovouhle spousti? A pripadne tip aby se to neopakovalo? Koukal jsem na prvnich par vterin pokladani materialu a vse se zdalo ok tal jsem odesel na pulhodky od stroje a vratil se k totalnimu naplneni ponozky :-/

77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: X1C taky nema izolaci. To mas ve sklepe? Normalni primotop by mel s prehledem vytahnout vic jak 40

ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Ja mam ten prusa case oblozeny izolaci a citelne to pomaha.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Bed od prusi
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: já to chápu, ale ten plechovej rack věd prusi nevytopi, s přídavným topením se dostávám na 40, ale je to zřejmě malo
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Na ASA mi na x1c staci nechat predehrat komoru na 43, behem tisku se to vetsinou urovna na 50. Ted kdyz je zima, vypomuzu elektrickym primotopem nez tam mam cca 45 a pak uz box zavru a necham to dojet, 95% veci vyjde bez problemu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Slabejch 38 během tisku, tak uvidíme jestli to bude stacit
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Tak jsem si vyrobil hearer, nalepil jsem na plech ten silikon pad, z druhé strany přidělal chladič a ventilátor 120 mm, ale je to slabota, moc to nepomáhá.
    Ten pad je jen 9x15 cm, na 220, asi to chce spíš nějakou keramickou topnou patronu
    PECA
    PECA --- ---
    TRUPKIN: Jo, PS to umí, je potřeba si umístit objekty ručně tak, aby již vytištěný nepřekážel tiskové hlavě a tyči osy X. Použitelné asi u relativně nízkých objektů, jinak to o tu osu X dycky klopýtne.
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    ANDY_WARHOL: Děkuji, mrknu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TRUPKIN: jmenuje se to sekvenční tisk, najdes to v možnosti výstupu, zároveň ti to ovlivní funkci uspořádat aby nedošlo ke kolizím
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    ANDY_WARHOL: já to právě někde viděl v nějakým realsu, ale nedokážu to najít. Tisknu na Core One
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TRUPKIN: to spíš záleží na tom jestli to umí ta tiskárna, protože na malé ploše se ti tam nevejde extruder když budeš mít jeden objekt vytiskly a druhý začneš od podložky.

Na nějakém videu jsem takový tisk viděl, ale běžné se to nepoužívá. Jede se vrstvu za vrstvou vetsinou
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    Dotaz: umí průša slicer měnit barvu ne po vrstvách ale po objektu? Jako že bych měl řekněme tři objekty jednou barvou a tři druhou , dost daleko od sebe, aby vytisknul jednu barvu, pak přes MMU změnil barvu a vytiskl zbytek?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PECA: Pokud to nebude umět Orca, tak myslím, že budeš odkázán na ruční manipulaci gcodu nebo nějaký python script.

A ještě mě napadá, že by to mohlo jít udělat barvením modelu. Nabarvit si to tam, kde tu barvu skutečně chceš.. sám jsem s tím moc nexperimentoval, ale mohlo by to split to co vlastne chceš (pokud jsem to pochopil správně) = nechat vnější perimetry v barvě kterou mí mít vnější plášť a nabarvit jen vnitřek vrstev jinou barvou, kde to bude vidět..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Průša by měl umět krom wipe toweru i wipe to infill

Wipe tower | Prusa Knowledge Base
    https://help.prusa3d.com/article/wipe-tower_125010#wipe-to-infill
    PECA
    PECA --- ---
    BTW, používám PrusaSlicer. Možná by něco z toho co hledám uměl OrcaSlicer, nebo nějaký jiný. Kupovat slicer se mi nechce, pokud to nebude mít takové přínosy, abych si řekl, že to má smysl...
    Či-li, jestli máte zkušenost s jinými slicery a nějaké pádné důvody, proč přejít na jiný, případně koupit komerční, tak sem s nimi. Jinak integrace PrusaConnect do PrusaSliceru je prima a dosti návyková... :)
    PECA
    PECA --- ---
    ORBIT: Tohle znám, ale to je IMHO něco jiného. Mně jde o to, aby se infil udělal jinou barvou, ale jenom infil, aby perimetr měl stále stejnou jednu barvu. Musím si ten "ruční" multicolor pořádně nastudovat. Zatím si to nechám uležet.

(Do)Udělal jsem si 2. drybox, čímž jsem konečně završil původně přípravnou etapu 3D tisku. No a teď tedy hurá na extrakci napájecího zdroje. Nejraději bych vyndal i elektroniku s displejem, ale to se nedá kvůli kabeláži. Ta kšanda na displej je dosti krátká, stejně jako kabeláž k extruderu. No, začnu zdrojem a pak se uvidí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam