• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: to záleží... jednak ten bezDPH limit už dneska neni žádný a nevím jestli se u pošty něco nevylepšilo, ale dřív za proclení brali 200Kč; v tomhle ta DDP doprava typicky u těch malých věcí vyjde pořád levnějš (a nedrbeš se s papírama, plnou mocí a kde čím). Druhá věc je, že ano, ta doprava u 30x60mm tišťáku bude ta nejdražší věc, ale zase ten samotnej tišťák nestojí prakticky nic (u nás za ty prachy nikdo ani neodpoví na mail :-D). A pak tam jsou nějaké nuance jako že u jlcpcb jich dostaneš pořád 5 (otázka jestli využiješ) a máš standardně prokovy, nepájivý masky na obou stranách, potisky na obou stranách, atd. (tedy výrobně i u těch 5ks máš technologie, které ty pool servisy u nás buď neumí nebo si je nechají krutě zaplatit). Ale ano, na obyč tišťák bez masky, prokovů a potisků to tady vyjde asi líp.
    NEPHIRUS
    NEPHIRUS --- ---
    ACID: Pragoboard pool servis, ale to JLC vyjde mnohem líp
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Jo a nejen ja. Byvala bastlici komunita na G+ ( pak Twitter) si tam nechavala delat tistaky casto.
    Ma to svoje omezení ( nejsou prokovy, maska a tak) ale místní a bylo to rychle.
    Rovněž nečekej cenu jako od Číňana..
    ACID
    ACID --- ---
    SPM: to už se na tistak 30x60mm asi vyplatí to nechat udělat tady.
    SKAUT: dik, máš s ním zkušenost?
    SPM
    SPM --- ---
    ACID: Kdyz si na jlcpcb naklikas dopravu s DDP, tak uz zadne dalsi celni poplatky nehrozi
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ACID: Ja posledně platil jen dopravu z JLC. žádné vypapne CP?
    Pokud to neni třeba něco extra tak co třeba plosnaky.cz?
    ACID
    ACID --- ---
    Chlapi, nemáte někdo tip na firmu, co by kusově (1ks) vyrobila tišťák za rozumné peníze? Potřebuju redukci z ERB na pre-gate senzory a na oboustranný tišťák si doma netroufnu, spoje mi jdou mezi nohama pinové lišty.. NEjsem z prahy.. Termín nehoním, nechce se mi řešit tišták 2USD + výpalné ČP z jlcpcb. Nebo to umí poslat jako Ali?
    PECA
    PECA --- ---
    ENDER: tak já toho alzáka raději stornuju a vezmu Aurapol. Díkes! :)
    ENDER
    ENDER --- ---
    PECA: Jj, zadna slava. Prave ma aurapol slevy, nakoupil bych tam
    PECA
    PECA --- ---
    FELCARKILLER: Dík za tip. Mezitím jsem si řekl, že to zkusím a vzal alzament petg ve zlaté (prý) barvě a pro jistotu osvědčený prusament, kdyby zlatá od skřeta zklamala.
    //syn chce něco akutně vytisknout, aby to stihl do konce prázdnin zpostprocesovat a já si na to nechal čas na poslední chvíli, žeáno... :)
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    PECA: aurapol ma tedka akci
    PECA
    PECA --- ---
    ENDER: zkoušel jsi ten alzament petg? Právě jsem zjistil, že akutně potřebuji na tisk. Zase nemusím za každou cenu chytat vztek u nějakýho čínského rebrandu... 😁
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KALIBAN: No a myslíš, že kdyby to šlo vyřešit lépe, že by to neudělal?

Leda to pak ještě vzít třeba akrylem stejné barvy
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    No ten krycí dil po obvodu bude mít stejný issue že jo. Pořád tam ten sev bude.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Open hardware desktop 3D printing is dead - you just don't know it yet | Josef Prusa / 3D printing
    https://www.josefprusa.com/articles/open-hardware-in-3d-printing-is-dead/
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KALIBAN: Trik na to je tady v tomhle videu:

I 3d Printed a $2,700 Kumiko Panel
    https://youtu.be/w5P7E7muk9o?si=wxKvroeQd-voNcC2
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    MAKROUSEK: on celej ten dil vypada takhle a budou se skladat vedle sebe (a bude jich hafo) takze ho musim tisknout takhle naplacato

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KALIBAN: A musis to tisknout takhle? Co to otocit tak, aby to bylo svisle (sev vodorovne), pak to ve Sliceru fiknout napul, dolni polovicku otocit a vytisknout na hladkym platu? Pak to muzes treba slepit vterinovym lepidlem a nebude tam videt prakticky nic.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ja to blbe vysvetluju :)

jde mi to, kdyz bych mel dve stejne velky krychle, tak aby pokud je dam vedle sebe, tak bylo co nejmene videt, ze jsou dve a ten sev byl poku mozno minimalni. na vodorovny hrane je to v pohode, ale na svisly je to desny. nevim jestli tam udelat nejakej "prekryv" nebo cokoliv... aby to bylo co nejmin vidietelny..

pro lepsi predstavu de mi o ty zluty cary

ORBIT
    ORBIT --- ---
    KALIBAN: Podobne spoje delam vetsinou na tupo s dirou na vlakno filamentu, ktere funguje jako alignment pin. A jestli potrebujes neco pevnostniho, tak si myslim ue ten half flap co mas po cele delce by mel stacit. Bude se to lepit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam