• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKAUT: ano to píšu jako tu druhou možnost, pak to asi funguje
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SKAUT: preesne. Protoze"vzdycky" prijdes nekam kde takovou vec jako pripravek nemas poruce :)
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: Takhle ( ilustrační foto 😃)

SKAUT
    SKAUT --- ---
    ANDY_WARHOL: on ma heatbreak pruchozi pro bowden ( ten se opře až o trysku v hotendu), takže ma bowden v heatbreaku který má jako voditko.
    Vali se mi tu taky nekdy kus kovové trubičky za pomoci které jsem to taky řezal kdysi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Prostrčíš
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Řeže se to blbě, přípravek je vždy lepší. Jinak to člověk prostě neuřízne dobře. Nevím co přesně má být řezat dle heatbraku, ale jestli to je ze si ho dáš vedle a pak rezes tak to není nejlepší řešení. Jestli nějak prostředí a zařízneš co kouka, tak asi ok
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    RAINBOF: pokud "netlacis" proti usti heatbreaku/kovove trubicky tak v teflonu i ostrý řezák rád ujede od kolmice. Jinak jej uděláš samozřejmě. Jen jsem chtěl tohle vypíchnout ( neptej se proč to píšu)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SKAUT: prece tim ho presne provedu nejkolmejsi jak to jen jde ne.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    RAINBOF: Jde to taky. A když si ohlidas abys měl kolmý řez tak je to OK. ( musí prostě tesnit proti trysce )
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ORBIT: oriznout podle heatbreaku bude nejpresnejsi prece ne ? ten na trysku musi take dosednout
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    RAINBOF: Na rezani ptfe trubicek jsou tooly co si vytisknes. Imho doporucuju, protoze na 90° zalezi. Resp takovy uhel jaky potrebuje tvoje tiskarna
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SKAUT: jinak to pomohlo. Jeste jsem zkusil takovej tuning ze jsem trubicku na konci serizkl podle spodni hrany heathreaku abych ji mel pokud mozno co nejrovnejsi.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ORBIT: budu informovat jak to funguje, až se k tomu dostanu. Ale je to teď na řadě.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ANDY_WARHOL: Husty, tohle jsem nevidel a rozhodne to stoji za prozkoumani
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Mám tu ještě jiný dotaz.
    Řešíte někdo zvukové utlumeni? Enclosure tiskárny hluku moc nezabrání a ty vysoké tóny to samozřejmě propouští i přes dvoje dveře.
    Takže přemýšlím zavřít všechny tiskárny do nějaké zatlumene skříně a v případě potřeby tam vhanet chladnější vzduch z místnosti (protože petg a další materialy nemůže člověk tisknout v moc velkém vedru)

Celkem budu mít 3 tiskárny a budu rád, když je budu moct provozovat i v noci, a to teď není možné ani s jednou
    SALAM23
    SALAM23 --- ---
    Kdyby jste někdo chtěl - zbyl mi tu rozdělaný projekt , ender 5 plus - započatá přestavba na Mercury one, vesměs téměř kompletně hotovo , jen si zapojit elektroniku a celý pokalibrovat-přidám hromadu dílů,takže k dokončení asi nebude už třeba nic kupovat,originální díly taky přidám - zájemcům bych kompletně vypsal , ale pro představu kompletně na lineáru 12 ,orbiter 2 ,deska skr 1.4turbo,tichý drivery,atd - cenová představa je 5-6t za cenu tuningu-ender je k tomu zadarmo ;) nesmlouvám - půjde to vrátit do originálního stavu , na rámu nejsou úpravy

ACID
    ACID --- ---
    XCIDAR: udělej si temp tower
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCIDAR: u pla pokud se to stane, řeší se to poměrně jednoduše, protože když přidáš teplotu na hotendu tak to proteče, má totiž nízkou teplotu oproti jiným filamentům
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Ještě jsem našel tohle, je to tedy spíš upgrade mmu3 ale s upgradem na mmu3 to půjde i na mmu2
    MMU3 UltiMulti Printable Parts od autora David | Stáhněte si zdarma STL model | Printables.com
    https://www.printables.com/model/537888-mmu3-ultimulti-printable-parts?lang=cs
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: nejvetsi peklo u MMU2 je interface. dokud clovek nepochopi co a kdy to jak chce, tak vestit neco z tech jejich blikajicich LED je za trest. + takove ty vesely bugy, kdy napr. uchyceni noze bylo tak spatne, ze vypadl dovnitr MMU a cele se to o neho zaseklo.
    tohle je pro MMU2 must have, protoze kdyz se kousne, tak to dava moznost udelat hard-reset bez resetu cele tiskarny - https://www.thingiverse.com/thing:3379123
    natiskl jsem se toho s tim docela dost, ale tak posledniho pul roku uz mi taky dosla trpelivost. zustalo pridelane, ale vypnute
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam