• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMI3D tiskárny
    používání, stavba, zkušenosti, rady, nápady, prostě cokoliv této technologie budoucnosti.
    rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ACID: To je ten co jsem linkoval :) Jen jsem ho nedohledaval na printables, kdyz tu byl pohodlne link na tv
    KAERO
    KAERO --- ---
    NAVARA: mam klipsny co se davaji na stenu civky, maji zaoblene hrany a igelit vubec netrha. Bohuzel uz si nepamatuju odkaz.
    Ale prvni klipsnu co jsem natisknul byl spatny model a skoro mi protrhnul igelit.
    To me prudi nejvic, vsude je milion modelu, ale tak 80 % je odpad, a jen par je pouzitelnych.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    QWWERTY: Jedu tenhle - https://www.thingiverse.com/thing:5178270 - jednoduchý, malý, nedělá to boule ani netrhá igelit při odsávání vzduchu; ty co se přicvaknou ke stěně jsem opustil nejdříve, překáží, trhají igelit
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Ja tu clipu mam hromadu, jen jsem linej je pouzivat, kdyz nemusim :D A do pytlu je nedavam skoro vubec, nemam tu vlhko..
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ORBIT: me se nechtelo porad resit, ze
    a) to obcas vyjde od diry daleko
    b) kdyz je na tyci vedle sebe vic spulek, tak se navzajem zachytavaji koncem trcicim mimo profil spulky
    c) kdyz ma filament ostry konec, tak by mohl udelat diru do tech vakuovych storage pytlu - REDSNAKE
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    QWWERTY: Tech modelu je desna spousta, odzkousel asi 5 ruznych, ale stejne u vetsiny spulek pouzivam ty diry primo na spulce :D
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN: ze 8 let se mi stalo asi jenom jednou, ze se filament zasekl na civce, protoze jsem ho blbe prekrizil
    a urcite bych doporucil vytisknout si stado clipu pro zachyceni konce pri skladovani nacatych filamentu
    Thingiverse - Search Thingiverse
    https://www.thingiverse.com/search?q=filament%20clip&page=1
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NAVARA: asi jsi šikovnější, mě se to vždycky rozmotává dál a dál a když si myslím, že jsem to smotal správně, tak po nějaký době tisku ten filament začne přeskakovat tak jako tak
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    QWWERTY: presne ten ted tisknu, cernej filament na puvodni mk3. dik, podivam se po tom!
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MARASAN:
    a) zkontroluj GCODE na pritomnost M600
    b) pokud mas puvodni MK3, tak vypni filament senzor (obzvlast pokud tisknes cerny plast).
    ty puvodni meli silene false positives, proto se u MK3S+ upgrade prekopala cela konstrukce extruderu a pouzil se jiny senzor
    v podstate celou dobu provozuju MK3 s vypnutym filament senzorem prave protoze to takhle kravilo
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FARIN: slice sem delal v prusa sliceru sam
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FARIN: tiskarna hlasi chyby filamentu

FARIN
    FARIN --- ---
    MARASAN: to jsi slicoval sam? tipnul bych ze v gcode je proste instrukce pro vymenu filamentu a je to naslicovany pro vicebarevny tisk
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CERMI_FOX: U prusamentu, jak to maji hezky namotany, se to da celkem decentne srovnat - uvolněné shodíš z cívky až do místa, kde je to ještě pěkný, přidržuješ prstem a druhou kroutíš špulkou.

Přemýšlel jsem nad něčím typu https://www.printables.com/model/466883-pastamatic-filament-spool-winder-for-bambu-lab-x1c , ale to to neumí tak precizně a zas abych si ten návodní díl nechával někde soustružit a řešil napínání špulek, abych měl hezký i non-prusamenty (nebo refilly), na to mne neužije :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NAVARA: přesně. Jak se to stane, tak už to nikdy nedám pořádně dohromady, ta cívka se bude zamotávat
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MARASAN: Při vytahování ať už nové nebo z úchytu držím zbytek drátu, aby přesně tohle neudělala :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    filament Buddy PETG
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    No a jak resite filament na civce, ktery se po uvolneni konce z civky "rozleti" a rozmota několik decimetrů? je to vsude kolem a mam obavy, ze se zasekne a tisk failne nebo co. Tak u toho sedim
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Proc mi i3 Mk3 nahle behem tisku odsune hlavu do praveho předního rohu a chce vymenit filament? Několikrát mi to ted udelala behem jednoho tisku. Filament jsem vytáhl a zase zavedl a tiskne dal, nebo jsem to jen odklikal a tiskne dal a za chvili zas
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam