Včera som Amálkou v konkurencii ďalších 9 tímov vyhrala prvé miesto na praktickom záchranárskom závode v sutinách Moravia Cup v Brne. Obhájili sme svoje prvenstvo z minulého roku ... A tiež sme boli prvé i v tímovom závode (parťák do tímu sa losoval).
V tímovom závode boli dva terény, do ktorých psovodi nesmeli vstupovať a neznámy počet ukrytých osôb. Všetky prípadné nálezy sme mali po sebe prekryť. Na úkryty nebolo vidno, takže psy museli pracovať samostatne, samostatne označiť a to i na väčšiu vzdialenosť od psovodov.
V časti pre jednotlivcov sme mali opäť dva terény ale tentokrát po ukončení práce v prvom teréne sme už nemali možnosť terén opäť prehliadať. My psovodi sme sa mohli celý čas pohybovať iba po jednom paneli o rozmeroch cca 2x1m, takže pes musel zas preukázať dostatočnú samostatnosť a ovládateľnosť a zároveň i pohyblivosť v náročnejšom teréne. Ohľadom osôb sme dostali akurát info, že hľadáme maximálne tri osoby. Amina pracovala krásne, samostatne, bez väčších problémov dohľadala všetky tri osoby. Takže vlastne ako sme sa dozvedeli po skončení závodu, našli sme všetky osoby, nikoho sme v sutinách nenechali.
Práca na jednej sutine:
Ja a druhý tím v poradí na sutine (druhý tím už bol odcestovaní):
A ešte foto s mojim tímovým parťákom: