Vzhledem k tomu, že zkrachoval můj původní "smart" měřič spotřebované elektřiny (a samozřejmě jsem si debil z toho jejich cloudu nezálohoval data, ale to je na jiné povídání), pořídil jsem si novou hračku - Meross z Alzy
https://www.alza.cz/hobby/meross-smart-energy-monitor-d13064648.htm a jsem docela pozitivně překvapen - za cenu nižší než shelly zvládne měřit 6 okruhů (buď 6x1f nebo 2x3f - nejde vybrat, který CT je na které fázi). Má to svou appku, která je potřeba na instalaci, ale pak už se bez ní obejde - homeassistant má integraci, která s tím komunikuje lokálně. Dokonce se měřáček zvládne připojit na VLAN bez internetu - sice "zle" svítí červeně, ale HA se k němu v klidu připojí a vesele si bere data. Bohužel nicméně pak nejde updatovat firmware - to jde jen přes appku a když je to online. Po delším zamyšlení to asi nevadí - pravidlo "nehrab se do toho, když to funguje" :-)
Jinak měří klasicky proud, výkon, napětí a PF - výkon cca (~2%) sedí s jiným měřákem, PF nemám jak otestovat - na ETA robotu hlásil 0.3 (to mi přijde nějak málo, ale nemám jak rozporovat, navíc je to vlastně jedno :) ), na čistě rezistivní zátěži pak správně 1.0.
Nějaký zkušenosti z tímhle výrobkem nebo aspoň značkou?