• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    OODOOW: To jsem už zkoušel, ale nejen že jsem blbej, ale i nešikovnej. Teď jsem to vyzkoušel znovu a povedlo se. Dik!
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    AUDIAC: Jo aha, když jsi v aktivitě tak stačí podržet střední levé tlačítko delší dobu a objeví se menu. No a tam už navigation atd..
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    OODOOW: To jsem právě zkoušel, ale asi jsem úplně blbej… když dám resume activity, tak do toho menu se dostanu jak? Vždycky jsem tam lezl šipkou nahoru po nastavení aktivity, ale při pokračování mi to už nejde.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    AUDIAC: Na F6 stačí dát pauzu a pak něco jako pokračovat později (resume later v angličtině). No a pak si tam můžeš v pohodě nahrát další trasy a potom pokračovat v aktivitě.
    Pokud už trasu máš v hodinkách, tak změnit trasu je ještě jednodušší, stačí dát menu a tam stop course a pak vybrat jinou a do course.
    NIXX
    NIXX --- ---
    AUDIAC: Můžeš zkusit appku Garmin Explore na mobilu. Je to trochu pomalejší, ale povídá si to s hodinkama i během aktivity.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Je nějaká cesta, jak na Fenixech (6pro) přidat/změnit trasu během aktivity? Na začátku aktivity si vyberu trasu přes možnosti šipkou nahoru, ale v průběhu aktivity se mi už nedaří dostat se ke trasám.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    MESKALITO: Hele to nevím, já mám tyhle jako doplněk na sport (běh a kolo) a pokročilé funkce nevyužívám, pro mě bylo kritérium výdrž GPS na 24h závody a příjemným bonusem to co zmiňuješv oblasti výroby v EU. Vyšší modely určitě budou umět mnohem víc.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    HELVETE: díky, to je přesně co jsem hledal, jen asi zvolím jiný model. jen nemůžu najít žádné informace o uložišti, jak funguje nahrání hudby, map apod.?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MESKALITO: upřímně nevím jak to má Garmin etikou. Je to velká firma, také žádná sláva nejspíš.

    A s obyčejnýma Forerunner hodinkama mám ty nejlepší zkušenosti. Co se týče životnosti a funkčnosti. Nebál bych se toho.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    MESKALITO: Suunto Peak 5 splní evropskost produkce, myslím včetně max ekologičnosti, slušné cenový a požadovaných funkcí. Mají negativa (zejm. plastové sklo, takže nutnost fólie), ale taky spoustu pozitiv.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    čus, jsme běžec začátečník a chci si pořídit nějaké hodinky, vysloveně jen na běh/kolo. Měl bych dotaz(y)

    Existují nějaké "etické hodinky", myšleno výrobou/produkcí, něco jako Fairphone, případně aspoň značka co vše nevyrábí v Asii a má nějaké rozumné chování ke svým zaměstnancům/dodavatelům?

    Případně, že nic takového není budou mě stačit nějaké základní hodinky tipu Garminy Forerunner 55, nebo brzo narazím na něco zásadního co mě bude chybět? Případně, mají nějakou rozumnou životnost tydle levné modely?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    jde nějak jednoduše vyexportovat/ulozit doporučený denní trénink v garminu (Fenix 7x). Ty tréninky se mění podle různých faktorů a mám tam prostě nějaké oblíbené varianty. Tak bych si ho rád uložil a pustil kdykoliv. Teď to dělám tak že si ho vytvořím ručně a prostě ho zkopíruju celý :-)
    ONLY_Q
    ONLY_Q --- ---
    ještě drobné info.. pokud přijdeš s modelem XY a chceš v servisu vyměnit baterku tak řeknou, že to nejde ale na nový model dostaneš 30% slevu z aktuální ceny...
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    SITH: jo kamarád co hodně běhá. Pořád jsem do něhu hustil ať si koupí Forerunner (měl Fenix 6), že bude jako atlet nadšený. Fenix těžký a velký. Teď si Forerunner pořídil a je fakt nadšený jaký je to rozdíl.

    Obecně Forerunner považuji za jedny z nejlepších hodinek od Garminu. Poměr cena výkon bezkonkurenční. Lehké a příjemné. Nevím proč pořád kupuju Fenix :D

    Na to odření atd se ho schválně zeptám. Protože je má taky pořád na ruce a staví různé party stany atd.
    BATY
    BATY --- ---
    SITH: Když jsem ještě nepoužíval nylonový řemínek, tak jsem si občas dával hodinky na druhou ruku, abych dal té primární ruce odpočinout, ale pak samozřejmě člověk nemá takové ty podvědomé návyky, že když jdeš třeba kolem futer, tak uhneš trochu rukou, abys do nich nebouchnul zbytečně hodinkama atp... No a věšel jsem na balkoně prádlo a mrdnul jsem hodinkama do zábradlí. Na černých hodinkách stříbrná šmouha jak prase, to jsem byl nasranej... Ale pak jsem z nich tu stříbrnou barvu nehtem setřel a na hodinkách nebylo vidět vůbec nic a na zábradlí zůstala rýha :D
    To jsem byl taky např. rád, že jsem si připlatil za Epix. Ty plastové by asi nedopadly tak dobře. Prostě za věc kterou používám 24/7/365 si asi klidně trošku připlatím...
    SITH
    SITH --- ---
    BATY: no sakra. Když se teď koukám na svoje fénixy a na ten šedivý rámeček kolem hodinek, tak už tam pár škrábanců mám ....
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Ještě jsem si vzpomněl na jednu věc, 965ky nemají quic-kfit řemínek, takže když chceš používat jiné řemínky, tak musíš ten řemínek, se kterým hodinky koupíš sundat postupem jako u klasických hodinek a pak u můžeš používat quick fit řemínky, ale ten originální ti pak bude na prd, není jednoduše vyměnitelný, tak jen s tím počítat...
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Kolega, se kterým chodím 3x týdně běhat je má. Jsou to hezké hodinky a lehké. Ale samozřejmě po týdnu, co si je koupil si o něco škrtnul a poškrábal si sklo, takže teď je nasranej a pořád na to kouká a lituje, že si nepřiplatil za odolnější Epix se safírem...

    Ale jinou výhodu než odolnost bych v tom neviděl...
    BATY
    BATY --- ---
    SITH: V podstatě ano, tady je to podrobně popsané: https://www.dcrainmaker.com/2023/03/garmin-epix-vs-forerunner-965-all-65-differences-detailed.html

    Porovnám s Epix 2, ne s Fénix, aby to byl amoled vs amoled, když přemýšlíš o 965, které jsou amoled.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam