• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    LEDOFREDO: jo libilo by se mi kdyby to vibrovalo od zacatu naplno, ale nikde jsem nansel, ze by to slo nastavit. to slabe zavibrovani me nevzbudi snad nikdy :D
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    MIKEKT: Chytry budik te postupne budi po mensich zavrnenich behem pul hodiny pred alarmem, v case alarmu pak vibruje naplno... ja tu chytrou moznost nepouzivam a budi me to pak az na samotny cas budiku
    Z4IK
    Z4IK --- ---
    Zbavuju se Garminů Forerunner 255 Music - Black

Kdyby měl někdo zájem

[Garmin Forerunner 255 Music - Black]
    CATEE
    CATEE --- ---
    AUDIAC: Tohle jsem vyřešila další appkou garmin clipboard kde si vytvářím a držím knihovnu tréninků a jen si je naplánuju na konkrétní den. Clipboard to nalije do kalendáře v connectu a z něj se to synchronizuje do hodinek. Trénink odběhnu ale v hodinkách nezůstává uložený, takže neřeším jestli je tam dost místa, co smazat atd.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Chtěl jsem si do F6 Pro naimportovat nový tréninky (vlastní i garmiňácký), ale při synchronizaci mi hodinky zahlásily “Překročen max. Počet tréninků. Některé tréninky nebyly naimportovány.” Přišlo mi to divný, protože jich tam mám asi 6. Každopádně jsem jich pár smazal a zkoušel upload znovu, ale pořád to vrací stejnou hlášku. Nejdou naimportovat ani zpět ty původní, zkoušel jsem restart hodinek, appky i BT, ale furt to samý. Netušíte, co s tím?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Já mám podobnou otázku. Mám Garmin 970 a začal jsem používat chytrý budík. Problém je v tom, že ten chytrý budík jen jednou zavibruje a nic víc. Nevíte jestli to jde někde nastavit? Díky
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    Ahoj, mám dotaz k nastavení notifikací a vibrací pro F6X pro.
    Je možné někde pomocí nějaké aplikace nastavit různou délku vibrace. (Tj. při hovoru, vibruje v délce 3s ; SMS - . - ; aj ?). Případně jakou aplikaci doporučujete. V základním nastavení hodinek jsem nic takového nenašel. Mám pocit, že je to dost krátké/málo intenzivní, ve srovnání se starými F3X.
    Díky.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL:
    Opět pár změn (GPX manager)
    Přehled tras
    řádkový výpis kompaktnější
    možnost volby, které sloupce chce uživatel zobrazit
    na detailu možnost zobrazit mapu ve fullscreen
    ... a plno dalších "neviditelných" drobných změn

Děkuji za přízeň :-)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL: Dnes jsem dal na webovou verzi (veřejnou) vyselektované trasy.
    Ještě v těch stávajících je plno tras, které potřebují vyčistit. Na to ladím nějaké scripty v Pythonu pro příkazovou řádku a nad tím malou grafickou nadstavbu (GUI) - ta není součástí webu (až bude finální verze, tak to tam mohu dát jako odkaz na zip soubor, vyžaduje to ale mít nainstalován na lokálním PC Python, ...)

Přehled tras
    https://gpx.puschpull.org/public/index.php

... jen když jsem to tu nakousnul, tak dávám ukázku jak to vypadá ...
    MTHU
    MTHU --- ---
    To bylo rychlý :-)
    Strava Voluntarily Drops Lawsuit Against Garmin | DC Rainmaker
    https://www.dcrainmaker.com/2025/10/strava-drops-voluntarily-lawsuit-against.html
    MINER
    MINER --- ---
    FYI: Shittification Garmin UI:
    Garmin změnil zobrazení mapy na hodinkách Fénix 8, Enduro 3 a Tactix 8 s MIP. Bohužel k horšímu. Proč? | Život s Garminem
    https://www.zivotsgarminem.cz/garmin-zmenil-zobrazeni-mapy-na-hodinkach-fenix-8-enduro-3-tactix-8-bohuzel-k-horsimu

V nových Garminech dojebali zobrazení mapy s 2 data fieldy, že tam neni vidět dopředu.

Zajímavý příklad, kdy někdo pracuje na tom, abych si nekoupil nové hodinky:) Pro mě nejdůležitější funkce těchto hodinek, takže show-stopper.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    Vzhledem k cenové politice a vlastně i snižování výdrže me Garmin neskutečně štve, musím říct, že je to vzhledem k mým požadavkům stále jediná cesta.
    Na druhou stranu, kdyby Suunto vertical 2 měl NFC placení, tak už jsem je měl na ruce.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Tohle je výsek ze začátku běhu, kdy se to najednou vyhupne na 165 ze 145, kde jsem chtěl být.

KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Měl bych dotaz na optickej senzor na FR265.
    Posledních cca 14 dní mi přijde, že mi hrozně přeměruje tepovku ve vyšších hodnotách. Běžím svůj standard, kdy se snažím držet tep na 145, ale např dnes se stalo, že když jsem se zahřál a přiblížil se k těm svejm 145 tak mi to najednou vystřelilo nad 160 a drželo se to tam po celou dobu běhu, i když pocitově jsem byl v pohodě na tom, co mám být. Místama to šlo dokonce na 170, což je těsně pod mým prahem a tam jsem nebyl ani náhodou? CZkrátka celou dobu mi přijde, že to bylo +- 20 nad správnou hodnotou (samozřejmě odhaduju)
    Je to tím, jak se ochladilo, kůže je studená (běžel jsem v tričku) a ten optickej senzor to nedává? Nebo je to na reklamaci?
    Mám pocit, že při běžném nošení je měření tepovky vcelku ok.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL:
    PUSCHPULL:
    PUSCHPULL:
    Od včerejška hotovo uhledně funkčnosti. Ještě chci doladit vzhled (případně více vzhledů) a nějakou jednoduchou administraci (já jako admin/editor a běžný návštěvník).
    Je tam vše co jsem chtěl:
    Databáze se třemi propojenými tabulkami, v hlavní tabulce všechny hodnoty načtené z navigace (z GPX souboru), plus k tomu řada dopočítaných hodnot a možnost přidat ke každé položce vlastní poznámku, alternativní trasu, kategorii a případně změnit barvu trasy. Soubor je možné stáhnout, editovat a zobrazit na mapě v samostatném okně. Zde vedle mapy s přepínáním vrstev (základní, turistická a satelitní) ještě výškový profil s možností zobrazení terčíku na mapě při procházení tohoto výškového profilu. Podním zobrazení pár základních údajů - datum a čas cesty, maximální rychlost, průměrná rychlost, průměrná rychlost při pohybu, minimání a maximální nadmořská výška ...
    Je tam možnost importovat trasy, jednotlivě i dávkově, funguje i drag and drop.
    Načtených tras tam mám cca 640 (nějaké byly nekorektní případně duplicitní cca 15 tras).
    Dávkové načtení všech těch tras trvalo maximáně 2-3 minuty, možná méně.
    Takže nyní jen pár dní na hrani si se vzhledem, případně vychytání nějakých drobných mušek ...
    :-)
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    PUSCHPULL: https://www.statshunters.com/

Já to mám teda napojené na stravu, ale možná to tam jde ládovat i z gpx. Umí to všechny možný statistiky, co tě jen napadnou.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL:
    MIKEKT:
    jde mi pouze o data z mých Garmin navigací: GPSMap 64sx a GPSMap 60csx.
    Už se mi ta vlastní aplikace rýsuje.
    Nahrubo vše chodí, takže tomu dát fazónu a hlavně filtraci dat z databáze,
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Tohle, nicméně tohle sosa data ze serveru a nevim, umi-li gpx z fleku
    GitHub - arpanghosh8453/garmin-grafana: A Dockerized python Script to fetch Garmin health data and populate that in a InfluxDB Database, for visualization long term health trends with Grafana
    https://github.com/arpanghosh8453/garmin-grafana
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    PUSCHPULL: byl tady odkaz na nějaký projekt založený na grafane
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL:
    PUSCHPULL:
    asi se to pokusím (s pomocí AI) naprogramovat jako webovou aplikaci (PHP, MySQL, HTML, CSS). Uvidíme ... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam