• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATCHEZvodáci
    LUDO
    LUDO --- ---
    TABO: jedine minus Hronu je na niektorych miestach velky bordel okolo brehov ale za to IMHO mozu aj zaplavy z minulych rokov.

Inak je to z Brezna pohodova jazda, nebezpecnejsie useky su tusim vsetky vyznacene bud cedulkou zavesenou nad vodou alebo je znacka na dobre viditelnom strome. Vyhol by som sa ale akemukolvek jezu - ak je tam, tak cez priepust alebo preniest po brehu.
    TABO
    TABO --- ---
    LUDO: 10 cm jsem koukala, sjízdnost je až od 40 cm. jedeme za 14 dní tak držte palce, ať zaprší. :)
    LUDO
    LUDO --- ---
    TABO: nepovazujem sa za vodaka, ale chodime kazdy rok na vikend na Hron

mimo sezony co je vas pripad byva prazdna rieka, inak teraz je tusim v Brezne dost nizky stav vody
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Ne, ale napiš, jaké to bylo. Já jsem chtěl jet letos, ale nevyjde to.
    TABO
    TABO --- ---
    Já se chystám za 14 dní na Hron - chceme jet z Brezna. Byli jste někdo?
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    PEPAK: S Úpou souhlasím, druhý den nad Jaroměří hrozně přenášecích jezů a docela daleko...
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    PHRASE: Ještě Orlice :-)

Orlice od Pastvin do Potštejna (resp. zejména od Litic do Potštejna) je taky dost hezká, pokud tedy zrovna vypnou elektrárnu v Liticích, což je otázka, jestli ještě někdy bude (ti, kdo to dosud dohadovali, byli natolik rozčarování loňským chováním vodáků, že už se jim do toho nechce). Takhle zpětně mi řeka docela připomíná Sázavu z Týnce (Sázavu jsem jel letos, Orlici loni), hlavně v tom posledním úseku (Litický oblouk). Pokud se to pojede (tento víkend!), tak doporučuju se zúčastnit, dokud to ještě jde.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    PHRASE: Na tyhle řeky už je teď docela pozdě. Možná dolní toky, ty by snad mohly být splavné i v létě, ale už to není úplně ono...

Úpu už bych asi podruhé nejel, není moc zajímavá a prakticky všechny jezy jsou na přenášení. Zato bych doporučil zajet o kousek vedle a sjet Metuji od Náchoda, úsek "Peklo" je moc pěkný a je tam dost sjízdných jezů (na nafukovacích lodích).
    Pepak.net » Jarní řeky: Úpa a Metuje
    http://www.pepak.net/realny-svet/jarni-reky-upa-a-metuje/

Jizeru znám jen horní toky (od Ostrova hrůzy k Jablonci nad Jizerou a pak Riegrovu stezku k soutoku s Kamenicí) a je super, ale dost těžká - důrazně bych doporučil to poprvé jet s nějakou cestovkou na raftu a teprve potom se rozhodnout, jestli a jak to zvládnu vlastními silami (a osobně bych tam sám nelezl). Snad pokud je málo vody jako letos začátkem dubna, to ani nebylo až tak složité, ale loni to bylo dost drsné.
    Pepak.net » Jizera 2011
    http://www.pepak.net/realny-svet/jizera-2011/
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    PHRASE: jizeru pamatuju z mladi, otec me tam furt bral. tam se mi nejvic libili zbytky vyplaveny ze sklarny. tezko rict jak je to tam ted vypada, je to uz pekna doba
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    ZRIZENEC: já bych chtěla v půlce května nějakou podkrkonošskou řeku Úpa, Jizera nebo Orlice.

uvítám vaše zkušenosti, rady, tipy
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    ahoooj
    tak se pochlubte kdo se kam tuhle sezonu chystate? mozna i tema na anketu?
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    Ahóój,
    sezóna začíná.

pro začátek základní odkaz http://www.raft.cz/ info o všech řekách v ČR a něco i ze zahraničí, sjízdnosti, detailní popisy, jezy, kilometráže atd...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    super diskuze, tak ja hned zacnu :)

pro zacatecniky z prahy a okoli bych chtela doporucit http://www.bisport.cz/cz/pujcovna-lodi konkretne trasu z tynce nad sazavou do pikovic. idealni na jednodenni vylet, pujcovna je v tynci kousek od autobusovyho i vlakovyho nadrazi a na konci trasy je pak opet bud autobusova zastavka, odkud se da jet na knizeci tusim a vlakova zastavka petrov u prahy, ze ktere se da jet bud to tynce, pokud si tam chcete nechat u bisportu auto, nebo rovnou do prahy. jela jsem to xkrat, mame u tynce chatu a spokojenost, takova jednoducha trasicka vhodna i pro deti, po ceste je nekolik hospod a pro geocachery i hodne kesek, nektere primo u jezu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam