• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATCHEZvodáci
    K seznámení, pobavení. Nemáte s kým na vodu? Chcete se podělit o své zážitky?
    rozbalit záhlaví
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    SKALARIAK: otava je dobra kdyz je vic vody, jinak jsou tam dost oleje, jezy na kterejch by ste raft zbytecne nicili a podobne. ja ji jel letos na zacatku mesice a fakt sme dost trpeli. nedokazu si to predstavit na laminatovy lodi.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    mel bych dotaz na otavu ze susice, uz je to strasne davno co jsem ji jel naposledy, hlavne ve srovnani s vltavou z vysaku, jde mi zejmena o to jak to tece, protoze jede letos i raft s fotrama s detma, kterejm se pochopitelne moc padlovat nechce.... v tabulce je to ww1 vs ZWC, mate nekdo zkusenost?
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    MARCENZO: ted sem se vratil z Ohre...prislo mi ze je malo vody, jako nejlepsi cast mi prisla cesta z kempu Hubertus, kterej urcite doporucuju...s raftem se bat nemusite..ale typek z kempu rikal, ze se na radosove utopil nejakej rakusak...
    MARCENZO
    MARCENZO --- ---
    Ahoj, máte tu někdo zkušenosti s Ohří? Chceme jet se spolužákama na raftech, Vltavu jsme jeli několikrát, Sázavu jednou, tak doufáme, že to bude dobrá volba a bude se nám líbit. Každopádně bych poprosil o radu, jestli máte osvědčenou firmu na půjčování lodí a kterej úsek je tam nejhezčí?
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, potřebuju poradit: jsem úplný vodácký začátečník a rád bych s naší desetiletou holkou absolvoval ve druhém červencovém týdnu (7.-13. 7.) nějakou (ideálně vícedenní) začátečnickou akci/kurz na kánoích nebo kajacích, kde bychom pod vedením instruktora nasbírali první rady a otrkali se.
    Oběhal jsem brněnské vodácké prodejny, zkoušel jsem googlit i různé vodácké kalendáře, ale nenašel jsem v našem termínu nic a bohužel jindy to tyhle prázdniny nedáme. Jsme z Brna, ale v podstatě dokážeme kamkoli v republice dojet. Klidně by šlo i nějakého ochotného instruktora zaplatit, aby se nám dva tři dny věnoval a něco rozumného s náma sjel.
    Budu vděčný za každý zajímavý/použitelný tip, odkaz, kontakt...
    Díky.
    BLUERAVEN
    BLUERAVEN --- ---
    KATCHKA81: jestli jste pokročilí v uvozovkách pak by za dobrého stavu vody mohl pobavit kus lužnice z tábora k stádleci s několika poměrně vtipnými jezy. V krajním případě i týnec-pikovice, ale to je příliš turistická oblast
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    KATCHKA81: Otázka je, co rozumíš pod "středně pokročilé". Já tak chápu WW3-4, a nic tak těžkého v ČR v létě nenajdeš mimo speciální akce (typu pouštění Vltavy pro závody na Čertových proudech). IMHO budeš muset do zahraničí, asi nejlíp do Rakouska. Můžu doporučit http://www.ckklic.cz, jezdím s nimi už dlouho a jsem dost spokojen.
    KATCHKA81
    KATCHKA81 --- ---
    ahoj, nedoporučil by tady někdo víkendový výlet pro "středně pokročilé" vodáky? Střední Čechy ideálně... Jedeme koncem června - nemám ponětí, kde je to jak sjízdné, aby to mělo spád :) Díky za nápady.
    GRISS
    GRISS --- ---
    PEPAK: to doufám, že neee...se totiž upřímně vody bojim...respektive mám až moc bujnou představu o tom, co tam žije - různé příšery a tak :D Takže je budu všechny mírnit:)
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    GRISS: Na nafukovacích lodích to za normálního stavu vody zvládnete, aniž byste museli cokoliv umět. Pokud udržíte rovnováhu, tak včetně všech jezů. Problém bude spíš s tím, že vám pod dojmem, že se zatím nic nestalo, a pod vlivem "vodáků" okolo naroste hřebínek a začnete riskovat.
    GRISS
    GRISS --- ---
    PEPAK: wau! Díky moc za podrobné a vyčerpávající info. Tohle bych asi nikde nevyčetla. Předané zkušenosti jsou vždycky nejlepší!! Jen jsme se začala trochu obávat, jestli to vůbec zvládneme, když jsme všichni vodou nepolíbeni:D Ale snad jo:) Aspoň se mám teď čeho chytnout a můžu zjišťovat dál, i když tohle bylo opravdu rozsáhlejší, než jsme vůbec čekala. tak ahóóóój a třeba se tam v létě potkáme
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    GRISS: Kdy plánujete jet? Něco jiného je to teď, něco jiného v srpnu.

    1) Kam se dostanete: Když se necháte snášet proudem, tak z Vyššího Brodu do Rožmberka dojedete možná za 5-6 hodin. Přidej hodinu na koupání na jezu ve Vyšším Brodu a hodinu na koupání na jezu v Herbertově. Z Rožmberku do Branné počítej za stejných okolností taky tak 6 hodin, jezy tam nejsou. Z Branné do Krumlova bude potřeba pádlovat, zejména dva kilometry před Větřním, ale do osmi hodin to dáte. Dva jezy, ve Větřní a těsně před Krumlovem. Přinejhorším je tam pár kempů mezi, ale doporučoval bych dát to celé (kempy jsou moc blízko Branné, takže nemá cenu tam zastavovat, nebo Větřní, takže je to příliš rizikové). Když byste se rozhodli pádlovat, celkem běžně jezdím za den Vyšší Brod - Zlatá Koruna.

    2) Dobré kempy: Strašně moc záleží na tom, jaké bude počasí (a v návaznosti na to, kolik bude lidí a/nebo bahna). V průměru: Rožmberk celkem jde, Branná taky, Krumlov stojí za pendrek. Kempy mezi Brannou a Krumlovem moc neznám, z řeky vypadají ty na pravém břehu vesměs dost pěkně.

    3) Lodě: Určitě bych nebral raft. Pokud si chcete užít srandy a nevadí vám se čas od času vykoupat, tak plastové kanoe jsou podle mě lepší. Na druhou stranu na nafukovacích kanoích nemusíte mít strach z toho, že se čas od času (zejména mezi Vyšším Brodem a Herbertovem) převrátíte, a jako začátečníci si pravděpodobně stejně užijete. Ale budete muset mnohem víc pádlovat. Nemusí být špatný nápad, vzít si z Vyššího Brodu do Rožmberka nafukovačky a v Rožmberku je vyměnit (např. u Ingetour jsem s tím nikdy neměl problém).

    4) Všechny jezy na této části Vltavy jsou bezpečné, pokud je projíždíš tam, kde je vyznačeno, ale na všech se dá vykoupat. Vyšší Brod je trochu těžší kvůli vysokému skoku a velkým vlnám. Herbertov je celkem v pohodě, pokud nebude velká voda a nebude se vám líbit sjezd po lávce (může vypadat trochu strašidelně), dá se sjet těsně vlevo od "ostrůvku". Rožmberk je triviální. Větřní je dlouhé a úzké, na plastových lodích je potřeba udržet celou dobu směr, na nafukovačkách není problém (jednou jsem do šlajsny spadl ze břehu a následně to proplul bez lodi, jde to). Barevná skála (před Krumlovem) je podobná Vyššímu brodu, ale širší a delší, takže vlny jsou menší. Dřevěný most (začátek Krumlova) se opět jede po dřevěném skluzu, ale s větším sklonem i vlnami než v Herbertově, dost lodí se tam otáčí. Lyra (za silničním mostem) má těžší raftovou propust vlevo, nebo se dá vzít přes hřeben jezu při pravém břehu (pokud je dost vody). Ta raftová propust se nedá moc dobře prohlédnout, leda zdola. Další jez (jméno si nevybavím) je podobný Větřní. Jelení lávka netuším, teď je nově předělaná a ještě jsem ji nejel. Pak je jez až ve Zlaté Koruně, podobný Větřní. Jez před Boršovem se přenáší.

    Určitě si vezměte plovací vesty a mějte je na sobě. Sice možná nebudete tak úžasně cool jako ostatní. Každý rok se utopí nějaký hrdina, který přece vestu nepotřebuje, zvlášť na takové jednoduché vodě - zejména v kombinaci s alkoholem (Vltava se vyznačuje tím, že cca každých 15 metrů je nalévací stanice). Až budete mít s Vltavou zkušenosti, můžete zvážit, jestli chcete být víc macho a jezdit bez vesty, ale na první plavbu je totální blbost riskovat utopení. (Zajímavé je, že čím míň toho lidi na vodě umí, tím spíš nemají na sobě [dokonce ani s sebou] vestu. Neznám nikoho, kdo jezdí divokou vodu, kdo si i na Vltavě tu vestu nenasadí aspoň na jezy.)
    GRISS
    GRISS --- ---
    Ahoj,
    chtěla bych požádat o radu. Chceme s bandou lidí vyrazit na vodu. Bude nás 10 a nikdo na vodě zatím nebyl. Chceme ve čtvrtek večer dorazit do Vyššího brodu a v neděli dojet do Krumlova (nebo někam dál?). Blbý je že nikdo nemá odhad na vzdálenosti, takže netušíme, kam se za jeden den dostaneme. Nemáme tušení kde jsou dobré kempy, jaký splav zvládneme sjet a jaký už ne. Dohadujeme se jestli bude lepší nafukovací raft nebo kánoje… Byla by tu dobrá duše co by třeba jen nahodila záchytné body? Kde vzít kempy (jednu noc bychom určitě rádi spali v Krumlově), jakému splavu se vyhnout, jakou loď vzít… prostě cokoliv, co by mi pomohlo dát to nějak dohromady…. díky moc
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    mrknu, ale to je hodně nárazovka. ale dík..
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    NOISEGATE: pokud ti jde o cenu tak zkus lidl, tam mivaj takovyhle veci pred sezonou. kvalita ale bude pokulhavat. nemam vlastni zkusenost. za cenu Hiko tam ale koupis ctvery...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    CABANNOS: dik. ty prvni nevypadaj zle, ale doufal jsem v neco levnejsiho (nemam prehled) jeste se poptam kamiku kajakaru jestli nemaj naky prodrbany ;)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    NOISEGATE: Používám boty Rafter od Hika, jsou dostatečně pevné.

    Neoprenové boty RAFTER | HIKO SPORT
    http://www.hiko.cz/rafter-66/

    Eventuálně kombinace neoprenových ponožek a prodyšných bot (celkem univerzální řešení).

    Neoprenové ponožky | HIKO SPORT
    http://www.hiko.cz/neoprenove-ponozky-68/

    Vodácké boty AQUATRACK | HIKO SPORT
    http://www.hiko.cz/aquatrack-1520/
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    hoj čau, doufám, že jsem tu správně. doporučíte prosím nějaký neoprenovy boticky s pevnejsi podrazkou? cim levnejsi, tim lepsi, potrebuju to na brodění řek na islandu. preferuju českého výrobce. díky moc!
    MAKAK
    MAKAK --- ---
    Nejel by nekdo zkusenejsi ve stredu Otavu z Cenkovi pily do Radesova?
    Jsme jen dve a moc zkusenosti jsme jeste nenabraly, tak bysme rady jely jeste s nekym.
    HOUMIE
    HOUMIE --- ---
    Ja jezdim na madračce a je to fajn
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam