• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NERASISMUIniciativa Ne rasismu!
    Iniciativa Ne rasismu! Za společnost bez předsudků. Naše iniciativa sdružuje antirasisticky, antifašisticky a antiautoritářsky smýšlející pracující a studenty středních a vysokých škol, kterým není lhostejná xenofobie v současné české společnosti a zejména pak aktivity neonacistických a rasistických organizací a hnutí. Iniciativu Ne Rasismu jsme na podzim roku 2009 zakládali bez návaznosti na politické strany či jiné organizace. Protože jsme nechtěli být jen další antirastickou nevládkou, rozhodli jsme se nespoléhat se na granty od státu či jiných struktur a organizací, ale pouze na zdroje vlastní. Nejsme „profesionální“ aktivisté a veškerou naši činnost připravujeme ve svém volném čase www.nerasismu.cz www.facebook.com/nerasismu
    rozbalit záhlaví
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    RAMO: Vzhledem k odlišnostem v laryngální oblasti například lze velmi často poznat po hlase černocha, a to i při absenci jakéhokoliv cizího přízvuku v daném jazyce. Samozřejmě to nelze rozeznat vždy, ale možné to je. Doporučila bych tedy pro případnou nálepku "nácek" najít relevantní důvod, naučit se anatomii a vyčistit si uši.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    RAMO: Pokud INR sdílí tento názor, pak je tato iniciativa ještě větším zklamáním než jsem čekala :(.
    RAMO
    RAMO --- ---
    tvreni ze podle hlasu pozna barvu kuze je imho k nalepce nacek dostacujici. ale jsme v cechach, takze nebojte brzo se budou verejne rozdavat, budou zadarmo a dostatek pro vsechny zajemce kteri slozi bobrika xenofoba
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SMALLRICCIO: myslíš ty co jsou dvakrát tak velké, to nejsou parkovací místa pro ženy, ale pro rodiny a jsou tak velká proto, aby se ze zaparkovaného vozu dobře vyndaval kočárek ;-)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KACHNIK: zkusím uvést příklad, snad to nebude úpná demagogie: oceňuju člověka X pro jeho vzdělanost a rozvážnost, ale zas na druhou stranu sranda s nim moc neni,
    oceňuju člověka Y pro jeho veselou komunikativní povahu, ale zas na druhou stranu o otázkách života vesmíru a tak vůbec si s nim moc nepokecám
    činím mezi nimi rozdíly, hodnotím je - jistě
    odsuzuju některého z nich, říkám že je jeden z nich lepší nebo horší- ne!
    RAMO
    RAMO --- ---
    kachna: jestli poznas cernocha po telefonu tak ti gratuluju, ja teda ne. a v anglofonnich zemich uz tuplem.. a ty mas jakou barvu kuze? netroufam si odhadovat, ale dusi mas hnedou jak posrany spodky:)
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    RAMO: Minimálně v Anglicky mluvících zemích poznáš černocha, Inda i bělocha i po telefonu. V rodě mám Čechy, Němce, Židy.
    Asi tě dost dobře nechápu. Spím klidně, etnická a rasová rozmanitost světa mě nijak nesere.
    Opravdu si myslíš, že neexistuje nic mezi INR a nacismem? Není řídit se dle úsloví kdo nekváká s námi, kváká proti nám, trochu přízemní?
    Co se týče plotu (abych teda mluvila tvojí řečí), tak jen tvrdím, že se mi moc nelíbí celá jeho barva. Neházím na něj hovna a ani nemám nic proti obyvatelů domu.

PASTEL: "snahu o přijímání lidí a kultur v jejich rozdílnosti, snahu o jejich poznávání, a třeba se i něčemu přiučení." Souhlas. Jenže už samotným poznáváním a přiučením přeci hodnotíš na základě barvi pleti, etnické příslušnosti. Přijde mi to trochu protichůdné.
    Zmatenost? Možná. Nebo spíš neschopnost se jasně vyjádřit...
    MASOO
    MASOO --- ---
    KACHNIK: tak bych to taky chtela videt
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PASTEL: V klidu přiznám, že ve vedoucích pozicích jsem se nikdy nepohybovala. V médiích také nevystupuje co chvíli banda nasraných manažerek, takže zbývá jen vlastní a zprostředkovaná zkušenost k vytvoření názoru. Tvoje zkušenost je dozajista mrzutá a neber to jako její vyvracení, když se zeptám. Proč inteligentí, hrdá a průbojná (tak si představuju ženu na vedoucí pozici), dělá za prachy, které ji neuspokojují? Plat je daný smluvně, zákoník práce máme.

PASTEL
    PASTEL --- ---
    Už jsem byla párkrát přítomna debatě schopnosti žen x schopnosti mužů, a po dlouhém výčtu toho, jákými schopnostmi a talenty se vyznačuje archetypální muž, byl monolog zakončen slovy: "no ženský jsou taky určitě v něčem dobrý, jenom ted fakt nevim v čem". Z toho usuzuju, že je tady tahle představa hluboce zakořeněná, a to mi přijde dost diskriminační
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KACHNIK: a kolik lidí, ti takhle ukazuje svoje výplatní pásky. Já jsem se s tím setkala,takže z říše pohádek mi připadají spíš tvoje tvrzení. Zejména u kvalifikovaných a vedoucích pozic jdou ty rozdíly k desetitisícům. A to jako všechno, co nezažíváš ty nebo tvoji známí, považuješ za výmysl z říše pohádek?
    MASOO
    MASOO --- ---
    KACHNIK: to mas velke stesti
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PASTEL: Já se nikdy nesetkala s tím, že bych dostala jako žena menší plat než muž a ani nikoho takového neznám. Takže bohužel, pro mě je toto tvrzení na úrovni pohádek jedna pani povidala...
    ORPA
    ORPA --- ---
    a jak je to jako myšlený, že všichni jsou si od narození rovný?
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KACHNIK: "Navíc si nemyslím, že v sexismu a genderu má naše západní civilizace ještě nějaký zásadní problém v diskriminační slovasmyslu."
    Já jako žena cítím jako hodně velký problém, že za stejnou práci nedostanu nikdy stejný plat jen proto že jsem žena, tobě to evidentně nevadí ;-)
    Boj proti rasismu a xenofobii rozhodně neberu jako stírání rozdílů, ale naopak jako snahu o přijímání lidí a kultur v jejich rozdílnosti, snahu o jejich poznávání, a třeba se i něčemu přiučení.
    A ty mi připadáš trošku zmatená.
    RAMO
    RAMO --- ---
    Velmi důstojný počátek klubu, ale koukal jsem že spousta prskalů mínuskovala už samotnou jeho existenci:)
    KACHNIK: Kachničko, rád bych ti jakožto náhodný internetový kolemjdoucí (nejsem člen INR, pouze kamarád některých členů a sympatizant) slušně odpověděl na tvé argumenty, leč želbohu žádné smysluplné jsem v tvém textu nenašel.
    "Popíráním rozdílu totiž rozdíl nezmizí, slušnost do společnosti to nevrátí a respekt to žádné skupině nezíská." je pouhé obecné tvrzení, nějak zapomínáš rozebrat o jaké rozdíly mezi kým a čím se jedná.
    Zkusím tedy rozebrat jedinou konkrétní informaci kterou jsi tento klub obšťastnila.
    Co jsou "pro tebe přirozené rozdíly rasové, kulturní, etnické"? Ano černoch je černý..Ale.. Poznáš do telefonu barvu kůže člověka se kterým mluvíš? A co tvůj rodokmen? Mezi opicí a kachnou, kolik různých národů během staletí zředilo tvojí krev? Kolik různých bůžků vyznávali? Kolika jazyky mluvili? Jseš čech čech čech tak si toho važ:) (malé č je tam schválně, máš snad pocit že jsme velký národ? řečnická otázka, neber mě za slovo)
    Lidi vždy byli barevní a jsou dvě hlavní cesty jak se k tomu postavit, považuješ - li tuto skutečnost za hodnou svého zájmu a úsilí ( spousta lidí to prostě bere jako fakt a má klidné spaní) První z nich je cesta INR, totiž stavět mosty mezi lidmi, alternativou pak přístup nacistů- koncentráky na lidi a drůbežárny na kachny.
    Prosím, chceš -li se vyjadřovat k tomu co tě nezaujalo, čiň tak příště s větší rozvahou a přemýšlej zda tím něčemu pomůžeš, nebo budeš jen házet hovna na plot hezkého domu, na nějž jsi narazila při venčení psa a jehož fasáda se ti nelíbí a jehož obyvatelům nerozumíš.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    KLUSI0:
    …rasismu, xenofobii a homofobii
    Mnozí lidé tvrdí, že etnická příslušnost či původ předurčuje člověka k určitému chování či typu osobnosti. Podle nás jsou si všichni lidé od narození rovni a o jejich osobnosti rozhoduje především výchova a vliv prostředí. Nepřijímáme hodnocení jedinců pouze na základě barvy pleti nebo etnické, jazykové, náboženské či sexuální příslušnosti.
    …sexismu a genderovým předsudkům
    V praxi se bohužel i v 21. století setkáváme se sveřepým vnucováním po staletí platících sociálních rolí nejen ženám, ale i mužům. Ženám je stereotypně přisuzována role rodičky a vychovatelky dětí a „udržovatelky domácího krbu“, či ještě hůře pouhého sexuálního objektu. Zrovna tak je mužům vnucována pozice živitele a hlavy rodiny, aniž by někdo zjišťoval, zda o to sami stojí. Tyto a další podobné stereotypy jsou o to nebezpečnější, že jsou všeobecně brány jako samozřejmost.

Je to věc názoru. Když si přečtu něco takového, prostě to ve mě evokuje snahu o stírání rozdílů.
    Navíc si nemyslím, že v sexismu a genderu má naše západní civilizace ještě nějaký zásadní problém v diskriminační slovasmyslu.

S tvým "Rasové rozdíly jsou přece sekundární, hlavní jsou osobností kvality daného člověka. Poukazovat na ně bych naopak považoval za neslušné." souhlasím. Jen to poukazování je asi zas jek to bereš. Je braní rozdílu v potaz už nevhodné poukazování?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Klikla jsem pro zajímavost na vaše stránky a se zklamáním musím konstatovat, že jste mne nezaujali. Dle vašeho infa jste jen další skupinou snažící se uměle stírat pro mne přirozené rozdíly rasové, etnické, genderové... To nevidím jako řešení problému, ale jeho prohlubování. Popíráním rozdílu totiž rozdíl nezmizí, slušnost do společnosti to nevrátí a respekt to žádné skupině nezíská.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam