• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YARINHudební festivaly (převážně elektronické a převážně v Evropě)
    FESTIVALOVÁ EVROPA
    rozbalit záhlaví
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    SKUTRJOHNY: když si tak prochazim záznamy z ostatních dnu, tak me vic a vic mrzi, ze jsem to promeskal,
    viz.treba skvely Peder Mannerfelt
    Peder Mannerfelt. Berlin Atonal 2015
    https://www.youtube.com/watch?v=3ri_pn-Arto
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    Tak ja jsem se letos poprve zajel podivat na berlinsky Atonal a pro pristi rok jsem odhodlany ho vzit vic z gruntu. Ted jsem zvladl jen nedelni program, ale jsem nadseny. Nemci opravdu vedi, jak z minima dosahnout maximum:) Myslim tim hlavne vizualy. Zadne nablyskane Boby nebo presvetlene nase halovky bez ladu a skladu. Rozhodne jsem se tam necitil, jak nekde na konci duhy. Typickym prikladem bylo vystoupeni Samuela Kerridge, kdy si vystacili jen s hrou svetla a stinu a vznikla tak vytecna psychadelicka zalezitost. Po hudebni strance nemam taky co vytknout. Dramaturgie promyslena a konecne jsem zase slysel kvalitni a hlavne, rekneme, "tradicni" elektronickou hudbu smichanou z techna, dronu a ambientu v ruzne experimentalnim pojeti. Mluvim ale o nedelnim programu. Jak to bylo v jine dny mimo main stage, nevim. Vecer byl pro me hlavne o trojlistku Bitstream, Kerridge a COH + FRANK. S Bitstream a obzvlast s trackem Monolith, ktery znel navic nazivo mnohem lepe, jsem si zavzpominal na doby davno minule. COH+FRANK predvedli takovy vyzivny rovny synteticky experiment a to uz jsem si hodne mlaskal blahem:) Cely festival a jeho program umocnuje clenity industrialni prostor zahaleny do tmy a koure se spoustou chodeb a mistnosti doplnene o instalace kreativni "mladeze".
    Po hlavnim programu pokracovala produkce v podobe "closing party" v malem prostoru OHM, kde se uz ale nedalo hnout a navic zvuk tam nebyl kdovico a tak jsem zbytek noci stravil bloudenim po Berline. Jinak line up nebyl pro tento cas dopredu znam, ale myslim, ze jsem na rozpisu na dverich zahledl jmeno Powell.

    jo a zaujaly mne horni zachody:) teda ne ze by byly vtipne, ale byly stylove a luxusni
    HROBO
    HROBO --- ---
    ELECTRIC_FLOWER: semibreve je super, celkom komorne, dobra atmosfera, dobri ludia, dobri artisti :)
    ENT
    ENT --- ---
    Čau, cestujeme s kámošem po Evropě s malým art studiem, kde si každej návštěvník festivalu může vyrobit svojí vlastní placku/magnet/otvírák na pivko (více infa a fotky zde: https://www.facebook.com/badgeyourself , popř. pošta). Dál s sebou máme malou vege kuchyni, takže si každej může kromě placky odnést i jídlo připravený na velkym woku.

    Momentálně se nacházíme v Lausanne a v noci míříme směr Provence, odkud chceme pokračovat po pobřeží a kolem hranic dál na sever do Normandie. Pokud byste někdo měl tip na nějakou zajímavou akci či komunitu v regionu, ale i klidně jinde po Francii (zajímají nás festivaly, alternativní akce, electro eventy, kulturní komunity apod.), kterou nám můžete doporučit, popř. se tam i potkáme, budem jenom rádi. Díky.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    mám místo až pro 3 lidi na Brutal Assault, z Prahy vyjíždím zítra kolem 18:00
    ohledně cesty zpět se z ryze praktických důvodů vázat nehodlám
    upřednostňuju zájemce ochotné podílet se na benzínu
    YARIN
    YARIN --- ---
    a dalsi zajimavy svedsko i lokaci:

    Into the Valley
    http://www.intothevalley.se
    YARIN
    YARIN --- ---
    i na korfu se da v lete najit cosi hudebne zajimaveho

    http://2015.barrakud.com/greece/

    druhej rocnik a letos treba s dj koze, ellen allien, kangding ray, lone, phase, rodhad, scuba...
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    YARIN: :-) sorry, popletl jsem si to se zahlavim. na nastenku jsem vlastne jeste nikdy nehledel
    YARIN
    YARIN --- ---
    SKUTRJOHNY: nastenka je porad pod nastenkou hele...
    YARIN
    YARIN --- ---
    portugalsko jede

    FESTIVAL FORTE
    http://www.festivalforte.com/

    Donato dozzy, extrawelt, function, marcel dettmann, headless horseman, regis, planetary assault systems
    ELECTRIC_FLOWER
    ELECTRIC_FLOWER --- ---
    taky nevypadá špatně... / Portugalsko /
    festival Semibreve 2015
    http://www.festivalsemibreve.com/
    Vessel; Dopplereffekt; Takami Nakamoto; Heatsick; Klara Lewis; Peder Mannerfelt; Oren Ambarchi
    YARIN
    YARIN --- ---
    CMLKA: hele ad melt, uz jsem se ptal vedle a zatim bez reakce - jedete letos? a nemate vy, nebo nekdo znamej dve mista v kare? pripadne bysme mozna teoreticky mohli vzit auto my, ale to bysme zase byli radi za dalsi dva lidi do kary kvuli rozdeleni penez za beno. kdyztak posta camelko, dik!
    KILGORE
    KILGORE --- ---
    CMLKA: jo na meltu je to zaroven jak food festival :) a vetsinou bez front
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KILGORE: no tak jestli nabizite dve mista v aute, tak to jako klidne doplnime :))
    KOKKTA: noo ale stalo se na to taky mega fronty....na Meltu varej taky dobre
    KOKKTA
    KOKKTA --- ---
    Ještě bych na Fusionu vyzdvihl možnosti a kvalitu stravování.Snad nikdy jsem na mejdanu tolik nejedl:))
    KILGORE
    KILGORE --- ---
    CMLKA: my se vracime do liberce, takze pro nas je to dobry i v tu nedeli

    ROBOTON: tak to jsme byli na tom samym, tady byl nas tehdejsi prispevek do diskuze:

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    YARIN: nebo jeste jinak, je to takovej jeden velkej Sleepless :)

    btw vite nekdo, proc nikde v nemecku na festacich nedavaj samotny panaky?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    CMLKA: sem vlastne nechapala, ze takova badna dokaze orgnout takovejhle festival :))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ROBOTON: no ploty jsou brutalni dvojity, jak v koncentraku...jinak jsme si dali taky storku se ztracenim zetonu, coz znamenalo dojit nekam do "officu" a tam to vyridit, tzn. ukazat pasku, listek a obcanku, coz teda byla cesta v sileny kocovine (pro me) v desnym vedru pres cely parkoviste, no peklo...prijdeme do toho stanku a tam tri lidi sedej a s nekym neco resej, nicmene behem 30 minut nebyli schopny odbavit ani jednoho toho cloveka, pak si tam buchta zapalila cigaro, nekam odchazeli, mezitim se delala za nama slusna fronta vcetne lidi s malejma detma, no jako mela sem chut tam na ne zacit rvat,ale myslim, ze by mi tak max. rekli, at jdu teda pryc, kdyz se mi to nelibi, no pankaci fakt desny!!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ROBOTON: no, to sme bohuzel nevedeli a navic jsme trosku nezvladli cestu, takze jsme byli ve ctvrtek uplne mrtvi a sli brzo spat, skoda....taky v patek rano dost brutalne prselo, chystala jsem se, ze v 6 vstanu na Koletzkiho, ale byla jsem rada, ze jsem po usi ve spacaku :) Hawtin hral prej na hlavni, to mne mrzi

    jinak Fusion je proste .....takovej organizovanej Czechtekk :)) ani bych nerekla, ze je o moc komercnejsi :) je levicackej a hipisackej, vegetarianskej, pankacskej a angazovanej....napr. dodavky, co tam jezdily mely znak mercedesu prelepenej bud Ackem nebo takovym tim Nkem...rozhodne LGBT friendly, spousta starsich lidi i fakt ve veku mejch rodicu, hlavni stage neustale narvana a tam jede mejdan porad a super, co jsem ocenila bylo, ze kazdej den aspon na hodku nebo par hodin vypinaj stage (i kdyz taky ne vsechny), takze spani v kempu uplne v klidu, ale jinak mega lidi proste, lidi vsude, neustale, ja jako holka porad resila zachody samozrejme, nebot v peaku byly dost brutalni fronty a jen tak nekam jit se nedalo, lidi byli proste vazne vsude, stejne to tam pak bylo totalne zechcany, vsude kapesnicky :) mega ulet byly curokapy (jednorazovy, tzv. Fusionella) pro holky, dokonce tam uz byly specialni zachody -korytka i jenom pro holky (ale nevyzkousela jsem)...a samo jsme protancili strevice, nalada paradni, lide mili, rekla bych teda 90% nemcu, mozna i vic,vsude ruzny dekosky, mechanicky veci, takovy ty veliky lavicky a ruzny sedatka, chaloupky v lese a ruzny zasivarnicky, lavky, lidi v kostymech, v noci tam projela svitici ryba a videli sme show v takovejch ala tron oblekach, atd. samozrejme nikde zadna reklama,nic, maximalne hesla neziskovek....treba co mi prislo super bylo, ze tam meli napsano, ze pokud nechcete vozit svuj stan zpet, muzete ho darovat uprchlikum, plus letaky na ruzny akce neziskovek na rozvojovou pomoc a tak...no jako zazitek...tezko popsat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam