• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    CROSS
    CROSS --- ---
    TABORACEK: separátní účet je pro mě třeba PayPal, nemám ho spojenej s kreditkou a prostě tam čas od času pošlu nějaký peníze. Platim tim převážně různý impulzivní internetový nákupy EDC nezbytností. ;-] Neni to extra voser, v appce v telefonu mám okamžitej přehled a zalogovat se tam v browseru taky neni nijak zvlášť náročný. ;-] Na platby po netu mám už leta kreditku, jako že klasickou kreditku, nesvázanou s účtem. Nevim, deset let nejmíň, nikdy s tim nebyl problém, ani když mi ji v Moskvě v metru ukradli.

    Navíc kreditka má nějakej limit, to zaprvé, a zadruhý... když peníze zmizej, zmizej peníze banky. Podle mě v podstatě bez rizika.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: No jeste idealnejsi je imho ten system s tou kreditkou, protoze penize o ktere se vede spor jdou do vyreseni sporu na vrub vydavajici banky a dukazni bremeno lezi na ni (coz lezi v obou pripadech). Jinak ten system se separatnim uctem za idealni nepoladam, protoze je trochu vostuch porad doplnovat prislusnej internetovej ucet:(
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TABORACEK: No to je ale problem pica banky nikoliv placeni po internetu:-) tebou popsanej system je idealni. Separatni ucet a separatni karta.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    LORD_WANG: Hele ja mam dva bankovni ucty, jeden je jen na placeni po internetech a ma k sobe vlastni kartu. Toliko k debetnim kartam. Nicmene chystam se na placeni na internetech zaridit kreditku (az se k tomu dopracuju) a pokud dojde k nejakymu fraudu, tak u kreditky to funguje opacne nez u debitky, tedy penize zustavaji u tebe, dokud se ten dispute nevyresi, zatimco u debetky cekas, az ti milostive banka penize vrati zpatky.

    WOJTYLA (ne nutne tenhle prispevek): ja napriklad kvuli tomu ze RB nachala vyluxovat muj ucet pres moji kartu (jejiz cislo bylo ukradeno pres nejakej hack americkyho targetu) a jeste mela tu drzost mi rict ze za to nesu zodpovednost poikud si to prodejci zauctujou, prestoze jsem si leta letouci platitl horentni sumy za pojisteni presne proti takovy veci, nemam ucet u RB:)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LORD_WANG: Covece nevim. Myslim ze jo. Ale ja jak mam AliPay tak to platim jednim klikem a zadanim soesl pinu.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    WOJTYLA: no jsou, ale ne u vsech obchodniku...nic, diky za info.

    pri prime platbe na Ali kartou je tam ten 3D secure system?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LORD_WANG: Proto jsou tam dalsi zpusoby jak to zabezpecit. Viz dalsi body. Ale jak jsem uz rikal me je to srdecne jedno. Delej jak myslis. Realita je takova ze na Aliexpressu ses v pici.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    WOJTYLA: no tos to moc nevylepsil. Bod 2. presne proto kartou neplatim. takze promin, ale vyrok "neni zadnej duvod se bat" nebo poznamky o autismu nebyly imho uplne na miste ;) (nemyslim to ve zlem)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Placení kartou po internetu je hračka. Rady pro bezpečné platby - iDNES.cz
    http://finance.idnes.cz/...artou-plati-jen-petina-f6s-/sporici-ucty.aspx?c=A111123_111851_viteze_sov

    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LORD_WANG: každopádně neni žádnej duvod bát se placení na internetu kartou.... navíc pokud chceš bejt jako ubersafe tak si pořid kartu jen na placení na internetu a před placením si tam převed částku a povol placení přes internet a po zaplacení si placení na karte zase zablokuj. Ale jak řikám, je to zbytečný se bát....
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LORD_WANG: aha:-D tak to máš na ali smulu prostě... hele nic ve zlym, ale bud se mentálně přehod do 21 toletí nebo nakupuj tam kde maj PayPal...-D
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    WOJTYLA: ja neplatim kartou nikde. PayPal ma ucet mimo jine u me ceske banky, takze penize na PayPal dostanu do 30ti minut prevodem. hledem neco podobneho kompatibilniho s Ali.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LORD_WANG: to dáváš vždy všude kde platíš kartou. Stejně tak to dáváš PayPalu, nebo AliPay (platební systém Aliexpressu) WebManoey, no prostě každýmu. Aliexpress je v současnosti nejvetším světovym online prodejcem (Alibaba) takže netřeba se bát, to nejsou náký pokoutný čínani.

    Takže znova pokud nechceš dát nejakym zpusobem udaje o kartě nekomu, tak máš smulu s placenim na internetu. - jen převodem.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    WOJTYLA: ted ti nerozumim. chapu, ze se podle tebe netreba bat platit kartou (coz teda nechapu, protoze tam dam vsechny potrebne udaje), ale co s tou smulou? proc bych mel jako smulu? ten AliPay nebo nejake ty WebMoney apod.?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LORD_WANG: jako neni nejmenší duvod to nedelat, to je autismus, nicméně pokud nechceš dávat číslo karty na net tak máš smulu na Aliexpressu...
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    WOJTYLA: cislo karty na net davat nechci
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    LORD_WANG: Visa/Maestro CC.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LORD_WANG: proč převodem? proč ne kartou?... jinak používám AliPay...
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    Dotaz:

    jak platite za objednavky na Aliexpressu? Me serou s tim, ze nepodporuji Paypal, platil jsem bankovnim prevodem, ale az zpetne jsem zjistil, ze mi banka nauctovala ranec za ten prevod :(
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    TABORACEK: je to malá 5W ručka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam