• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    WOJTYLA: To si nedovedu predstavit, jak by melo fungovat, resp. krom te opaskove klipsy to nema zadny jiny uchycovaci mechanismus, kterym by se to dalo upevnit k pocatecnimu bodu mereni...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    COMODOR_FALKON: neni to na to chytit do toho meřící pásmo konec a natáhnout si to v jednom člověku?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    REDSNAKE: Ta tam je spis pro ilustraci velikosti. Na pouzdru je sice logo taky, ale snura neni pripojena...

    Me napadlo, ze by to mohlo byt nejake bizarni cistitko na nuz s uzkou cepeli (cca 2cm), jako ze bys ho vlozil, zacvakl a vytahl. A tim by houbicky setrely bordel... :-D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    COMODOR_FALKON: mi to přijde jak nějaký "pouzdro", přesněji řečeno klips na nůž nebo něco podobně plochého. Třeba brousek, vzhledem k tomu že tam je šňůra still
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Nemate nekdo nejaky napad, k cemu to je...?
    Ma to klips na pasek a uvnitr pouzdra jsou 2 tuhe polstarky z neceho, co vypada jako extra zhutnena houbicka...

    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tahleta shromáždění...jeden aby se bál vyjít na státní svátky s kverem ven. Furt nějaké demonstrace, dětské dny, sportovní akce, já bych to zrušil:)

    SWIST
    SWIST --- ---
    OTAKAR: Jasně, vždycky to bude záležet na konkrétní situaci a osobě. Věřím že vždycky se nějaký idiot najde, i když já osobně mám s PČR i měšťáky vesměs dobré zkušenosti. Je ale pravda že mě by to asi nenapadlo, nechat doma svoji edc výbavu když bych šel na nějaké shromáždění.
    CENOBIT
    CENOBIT --- ---
    Omlouvám se, trochu jiný téma, ale už tady jednou proběhl menší model, tak ještě jednou kufry:

    http://tinyurl.com/om6ug2l
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    SWIST: Jojo, přesně tak. Ovšem s tou potíží, že nebezpečnost hodnotí příslušnící na místě. Když se budeš mračit nebo naopak usmívat a oni získají podezření, že máš něco za lubem, šup ho. Ale ani to nemusíš být ty osobně, když se jim bude zdát, že se v davu k nečemu schyluje a všimnou si, že máš v kapse nůž...

    Já se osobně shromážděním vyhýbám, kdybych byl v situaci, která se tu namodelovala, tak shromáždění prostě obejdu, nevidím důvod z toho dělat vědu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    OTAKAR: Podle té citace bych to chápal tak, že u sebe nesmíš mít zbraň/výbušninu když se shromáždění účastníš - ať dobrovolně nebo nedobrovolně. Ale jiné předměty kterými lze ublížit usebe mít můžeš až do okamžiku kdy začne být agresivní..

    Jinak alespoň podle policejního deníku se zabavené věci zaprotokolovaly a majitelé si je mohli vyzvednout na služebně..
    VACA
    VACA --- ---
    Do podobné situace jsem se nikdy nedostal, a tak mě napadá otázka: o ty zabavený věci člověk definitivně přišel?
    Resp. když bych použil situaci FINSON, určitě bych trval na zaprotokolování zabavených věcí, mohl bych si později nějakým způsobem nárokovat jejich vrácení?
    Notabene když bych se bránil že nejsem účastníkem akce a ještě to mohl podložit např účty za hodiny angličtiny, případně i prohlášením učitele..
    Jako, případnej argument že nůž nepotřebuju na hodinu angličtiny neakceptuju, protože zákon mi nůž nosit nezakazuje.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    FINSON: Řekl bych, že ten, kdo se účastní shromáždění, prostě ten, kdo je fyzicky přítomen. Jestli jen omylem už je asi vedlejší.
    Takže já bych v takové situaci otočil a šel jinudy.
    FINSON
    FINSON --- ---
    OTAKAR: Navíc kdo je to "účastník shromáždění"? Když pojedu se smiťákem v gatích tramvají na Václavák, tam vystoupím a půjdu nahoru ke Krakovské na hodinu angličtiny a on se mi tam do cesty přimotá dav fanoušků nějakého veřejně exponovaného psychopata, tak mám dělat co?
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    TOM: Je to definováno velice vágně:

    (3) Účastníci shromáždění nesmějí mít u sebe střelné zbraně nebo výbušniny. Rovněž nesmějí mít u sebe jiné předměty, jimiž lze ublížit na zdraví, lze-li z okolností nebo z chování účastníků usuzovat, že mají být užity k násilí nebo pohrůžce násilím.

    § 7 zákona č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    TOM: Je to svázaný z multitoolem, který má v sobě pravděpodobně nůž. Spíš mě "pobavila" pila a nekterý opravdu velký kudly .. jako vážně?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TOM: a co cepu? toho si nikdo nevšiml?.-D

    jinak policajti prostě berou všechno. Bohužel pocit policie že muže cokoliv v tomhle státě opět roste raketovou rychlostí a zneužívání pravomocí je čim dál častější... podporujou je v tom státní zástupcci i idioti, jejichž zkurvený životy je vedou k tomu že nenávidej všechny kolem, mladý, uspěšny, hezky, bohaty, pražáky, brnáky, ostraváky, uprchlíky, slováky, zrzavý, ozbrojený cokoliv kdo jim muže přiopomenout že jejich život sotjí za žluklou píču a do svy podělaný srti s tim už nic neudělaj ani voni, ani jejich blbý děti...

    .... aaaaand let the shit hit the fan!:-D
    TOM
    TOM --- ---
    Nevim jestli se tu už nekdy neresilo... http://www.tydenikpolicie.cz/u-demonstrantu-v-praze-zajistila-policie-velke-mnozstvi-zbrani/
    Dobre vedet, kdyz někde narazite na demonstraci, aneb co vsechno bere policie jako zbran (největší wtf mi přišlo skrtadlo).
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    (fabka = fab klíč :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam