Já bych jen dodal, k těm MarS taškám a batohům: podle ceny si nemyslím, že by to byla výroba plánovaná pro běžný prodej, protože za tyto peníze by to nevyrobil ani číňan a tohle je šité v jejich výrobě v Jevíčku (kousek od nás). Moje hypotéza zní, že to šili v rámci velkého kontraktu někde do "třetích zemí" a v rámci velkobjemových kontraktů se vždycky šije nějaké procento navíc, kvůli případným bleskovým výměnám v případě reklamací. Když je vše OK, kontrakt vyprší, tak to množství navíc zůstane na skladu a bere místo, nebo se prodá "za hubičku" aby místo na skladě nebralo. Tak jako tak je to zboží již jednou zaplacené.
To co jsem tady napsal nevím s určitostí, ale podle toho, jak velkoobjemové kšefty MarS řešil/í bych předpokládal, že to tak bude. Kdybyste jen viděli, kolik střepinových vest, sumek, těžkých balistik, dílů k protiúderovým oblekům, atp. leží v GAREDu v Solnici (bývalý SP3, PETRIS - svého času vybavovali celou PČR a celou AČR balistikama, protiúderákama, helmama...).
Další možnost, která mě napadá je, že jim z nějakého většího kontraktu zbylo větší množství materiálu, který běžnou výrobou neprodají (viz ten šedý digitál, nebo prapodivný "woodland") a rozhodli se že udělají velkoobjemovou "low cost" řadu, aby se materiálu zbavili (velkosériová výroba, na kterou jsou zavedeni vychází podstatně levněji, než kdyby toho šili 10ks od provedení).
Takže tohle jsou dvě z možných variant, jak je možné, že vyrobili "za málo peněž hodně muziky".