• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    SHADDIE: Mam ten samej a ID McFly mi ho posledne okukoval, ze by do nej treba sel taky. Zkus mu napsat, treba se dohodnete.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    STENNY: nevim co si predstavujes pod mzikovym svicenim, ale ja ji pouzivam tak, ze ji mam vysroubovanou aby nebyl dotyk a pak potlacenim na hlavu sviti.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    VACA: Oba batohy mají pohodlné popruhy, Rush má trochu tvrdší polstr, tím nemám na mysli, že by tlačil, ale že je takovej tlustší. T20 má taky vyztužený záda, ale o něco míň než Rush. Obecně na nošení jsou oba komfortní, u Rush mi vyhovuje víc vystužená konstrukce zad. T20 má o dva popruhy na stranách víc, má na rozdíl od Rush ještě možnost přidat popruhy nejen pod batoh, ale i zepředu na batoh (takový plastový očka se škvírou), Rush nemá v konstrukci organizéru žádný gumy, T20 jo, ty se můžou asi vytahat, ale za tu dobu se u T20 nevytahaly. Rozmístění Molle zhruba stejný, matroš u obou dobrej, ale 5.11 má tvrdší a silnější stěny. T20 má molle i na vnitřní straně zad aby si tam člověk mohl namollátkovat nějaký věci, já to ale nevyužil a víc mi vyhovuje stahvoací kapsa na zdrovadlo u Rush.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    STENNY: Zapíná se sice pootocenim, ale mzikove sviceni jde, i když ne tlačítkem, ale takovým švindlem - prostě zatlacis lehce ze strany jedním prstem na hlavu svítilny. Závit má (aspoň můj exemplář) trochu vůli, takže pokud je není dotažená úplně na doraz, zapne se. Je to skoro pohodlnější a pohotovejsi než tlačítko. Ovsem s aaa baterkami máš pravdu.
    VACA
    VACA --- ---
    SHADDIE: díky za osobní zkušenost, reference vždy potěší..

    A jaké by bylo srovnání ramenních popruhů, záda a konfort nošení?
    STENNY
    STENNY --- ---
    REDSNAKE: Led Lenser A3 se zapíná pootočením, takže mžikové svícení nejde. Taky je na mikrotužku, ne na AA.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    STENNY: Led lenser A3, nesplňuje teda ten klip, ale jinak ji mám hrozně rád a za necelý dvě kila k sehnání...Na klíče super
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    SHADDIE: A kolik za nej ? :)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    Tak jsem od Wojtyly vzal ten Rush 12 a po pár dnech nošení EDC musím uznat, že je velmi dobře řešený.
    Doposud jsem nosil T20 od Tacticalpro, což je dle mého soudu velmi pěkný a kvalitní batoh.

    ArmyShop - Batoh Tactical 20 II
    http://www.tacticalpro.cz/cz/katalog/batohy/batoh-tactical-20-ii/?

    Nosil jsem ho několik let, cca 2,5-3 roky, byl jsem s ním tejden v v zahraničí kde byl mý jediný zavazadlo a sloužil dobře. Nosil jsem ho i jako EDC, prakticky denně, pokud jsem zrovna nešel ven nalehko bez batohu.
    Celkově je v pohodě, ale měl jsem pár výhrad na vnitřní uspořádání pro mé účely. Proto jsem se rohodl zkusit RUSH 12 a oproti T20 má pro mne několik výhod:
    Celkové zpracování je podle mne lepší, ne že by T20 byl špatně zpracován, ale Rush 12 je pevnější, mnohem lépe se rozepínají zipy jednou rukou, je takovej tvrdší a proto když si člověk batoh otevře třeba za chůze jednou rukou, drží tvar a dobře se se do něj dostává.
    Vnitřní uspořádání je hezky dělený, kapsy jsou inteligentně rozmístěný, hlavně na káblíky a nabíječky a sluchátka je všude místečko a nemotaj se do jednoho smotku. I když mi přijde opticky menší než T20, uvnitř je překvapivě prostornej, vejde se mi tam třeba i celej nákup :) Zipy jezdí hladce a díky pevnosti se dá hezky rozepnou po celém obvodu bez zadrhávání zipů a vyklopit. Zadní kapsa na ten plát krásně vměstná iPad a ten pak nezavazí v obecném prostoru a neškrábe se o věci, a je dobře chráněnej.
    Není na něm nic navíc, nic zbytečnýho a nic nepřekáží, zároveň nic nechybí. Na spodek jsem akorát navěsil dva popruhy s fastexy, abych si tam mohl pripnout karimámu, když do do práce na noční.

    Suma sumárum, dobrej, pevnej EDC batoh/bugout bag :) Takže nic co byste o Rush nevěděli, ale musel jsem se podělit :)

    A když už jsme u toho, nechcete někdo nepoškozenej, čistej a pěknej T20 od tacticalpro, v šedé barvě za rozumnou cenu? :) Na to, že jsem ho tahal aktivně skoro 3 roky, není na něm vidět žádný opotřebení, nikde nelezou nitě a nikde není potrhanej nebo odřenej. A byla by škoda, aby zahálel. :)

    STENNY
    STENNY --- ---
    Když se naťukly baterky - potřeboval bych tip na "taktickou" baterku (protože jsem na ten typ baterky zvyklý) z nějakého aliexpresu a podobně, požadavky:
    - na jednu AA baterii
    - kapesní klip
    - možnost mžikového svitu namáčknutím spínače
    - stačí jeden mód svícení (silný)
    - levná

    Hledám zkrátka malou, lacinou baterku, abych jich mohl koupit několik a nechat je válet po dílně, sklepě, autě atd. a nemusel přemýšlet, jak se tahle konkrétní zrovna obsluhuje.
    Díky každému, kdo poradí. Vím, že už to tady proběhlo, ale budu rád i za dlouhodobější zkušenosti s tím, jak šlapou ty vaše oblíbené po roce nebo dvou používání.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    BRUKEV: Na běžnou práci (v mém případě dřevo, ostré nářadí, vibrující nářadí, slaňování, motorová pila atd.) jsem spokojenej s Narexem: http://www.rucni-naradi.cz/...q0jIP023YSJAB0-j1SM5b8kuj7gVKcN1c587oauL5fzek-h7nJe00el0gxCxoCrULw_wcB

    Vydrží mi většinou tak 3/4 roku prakticky denního používání. Obvyklá vada jsou děravá bříška prstů, která zkrátka dřív nebo později proseknu dlátem.

    A do zimy, na lyže atd. jsem si letos pořídil tuhle nádheru a nelituju ani koruny. Sice zatím jen na ty lyže a pár procházek, přece jen byla houby zima, ale je to luxus par excellence. Jako všechno ostatní, co od týhle značky mám: http://www.engelbert-strauss.cz/...ybridni/e_s_Zimni_rukavice_Cupid_Ice-2000700-7646109-147-886.html
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    ZKAZA: moje rada je opět zebra nebo Armytek wizard pro.
    Jsou dražší, ale je to snad jediný co opravdu funguje.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    TABORACEK:
    ANARCHY:
    Mám čínskou kopii a oproti originálu velmi obstojná kvalita.

    Ale už pár let používám spíš tyhle levný pracovní rukavice Lobster :D který se naprosto osvědčily po všech směrech :)

    Rukavice Lobster-Black XL | RR-Naradi.CZ
    http://www.rr-naradi.cz/rukavice-lobster-black-xl
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    bagl taky v píči:-) díky za spolupráci kluci
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ...a ano, vim, ze aliexpress je plny celovek za 3 dolary... ;-)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ZKAZA: Hele, zcela uprimne, milion za to neutratis, ale slusne celovky kterym bych byl ochoten verit v intencich co popisujes zacinaji spis kolem 1,5-2 litru.
    Daji se sehnat i o neco levnejsi, treba Fenix HL30, ale tam uz to s tim dosvitem je na hrane - osobne neverim, ze kdyz nejaky vyrobce udava dosvit 51m, ze s tim skutecne na 50m v rychlosti jasne uvidis...
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Potřebuju názory a zkušenosti. Dnešní námět na zamyšlení je....opět čelovka! Potřebuju od ní vlastně 3 věci, ale fakt nekompromisně.

    Potřebuju vidět tak 40-50 metrů před sebe, ale dobře. (noční jízda na kole)
    Potřebuju, aby to bylo na baterie (půjdou sehnat)
    Potřebuju, aby to vydrželo všechno. Všechno, ale opravdu všechno! Hlavně nesmí selhat!!!

    Taky za to neutratím milion. Tak 1000? Půjdu na víc, když to za to bude stát. Za to už něco rozhodně existuje. Je to na 1000miles.

    Dík
    STEVE
    STEVE --- ---
    Tak to je super zpráva, alespoň v tom směru, že jsou fakt zupa :) Tak si hold koupim nový :) Jinak Dannerky jsou fakt boží.... a asi byly na hodně dlouhou dobu poslední v republice :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam