• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    STENNY
    STENNY --- ---
    GALENIUS: Fungují na to držáky na hadičku camelbagu (hledat na Ali "MOLLE drinking tube clip" a podobné obraty), když z nich utrhneš tu klipsnu, ale většinou bývají na jeden širší a jeden mírně užší popruh. Viděl jsem ale i verze na 25mm (MOLLE) popruhy na obou výřezech.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    ERGOSUM: :-) Jasně. Taky se rozhlížím. Líbí se mi třeba přehledností Wisport ZipperFox 40, ale ty rád bych něco civilnějšího.

    DARUMA: Prosím tě, co se týče toho Farpointu: Mám Osprey Porter 65 a pro své účaly je fajn, ale má pár problémů. Například mi celkem vadí tohle: v předním víku je takový organizér s kapsami na drobnosti, ale většina z nich se nezavírá, takže když to víko překlopím (tedy když otevřu zip hlavní komory a dokořán odklopím víko), drobnosti z nich vypadají a rozsypou se uvnitř té velké kapsy. Koukal jsem, že Farpoint má ve vík taky podobný kapsy. Má tohle nějak vychytanější? Snad jsem to popsal zmateně, ale pochopitelně.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Já jsem před dvěma týdny kupoval Osprey Farpoint 40l a je parádní. Ale používám ho hlavně
    jako příruční zavazadlo do letadla.

    Osprey Farpoint 40 | Blue, Grey & Red Backpacks | Osprey
    https://www.ospreyeurope.com/shop/gb_en/farpoint-40-14
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Ave. Nevíte náhodou jestli existuje nějaký čínský nebo americký plastový "bazmek", který by umožnil spojit křížem dva popruhy o šířce molle - bez šití. Takže nikoli dva popruhy k sobě (jako bych dával k sobě 2 sumky), ale skutečně 90°. Díky.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LACHAUER: Starý wapik. Z toho si příklad neber. Dnes jsou lepší. :-)
    Po novém se budu teprve rozhlížet. Také už má přes 10let a moc ho nešetřím.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    ERGOSUM: co máš za 40l batoh? Díky
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Rád bych věděl, jak to ta ženská dělá, že ji ten péřový spacák nenavlhne… Jako, je to úžasné, ale to honění gramů nechápu, zvláště když táhne tři a půl kilo zbytečného skla, kovu a křemíku v podobě aparátu a příslušenství, a raději trpí hladem.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    RANDOM_NIGHT: Já skončil se 40litrrovým batohem. Na lehké objemné věci je občas malý, narvaný těžkými hnusně těžký, ale unese. Mimo jiné s ním chodím nakupovat. Věci které potřebuješ zabalíš do poloviny a když budeš balit pečlivě a vynalézavě do čtvrtiny. Ale nárazově toho bude víc a tahat další zavazadla (Tím nemyslím tak veskrze praktickou věc jako žracák:-) je celkem k prdu.
    EDAK
    EDAK --- ---
    RANDOM_NIGHT: Jestli se nepohlidas, tak te to bude stat desny prachy, ale maj tam i recenze a veci kvalitni. http://www.pod7kilo.cz/ a hlavne vsechno zvazeny :)
    BRABI
    BRABI --- ---
    DRIZDIK: dík, objednáno ;)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    DRIZDIK: Kdyby se nechtělo hledat: NVbq-0izP-LcuW-YRxI
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    BRABI: Já bral černej za 2340 a ještě 200 slevovej kupon https://www.music-city.cz/leatherman-wave-black-29494.html
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    RANDOM_NIGHT: spíš než do armyshopu jdi do RockPointu/Hudy apod. s Deuter nebo Osprey určitě neuděláš chybu, jinak Gregory (maji v Alpsportu) není moc známá značka, ale jsou super.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    RANDOM_NIGHT: Deuter Futura a nebo Osprey Talon 33, oba jsou super, lehký, vydržej a nepromoknou, Deuter má pláštěnku kterou musíš nasazovat, Osprey vrstvu co neproteče. A splňujou nároky kabinových zavazadel (testováno s ryanair). Testováno v Tatrách, Alpách a dalších cestách.
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    RANDOM_NIGHT: inspiroval bych se u téhle tety, má to srovnány a hlavně odzkoušený

    Pěšky chodí tisíce kilometrů, výbavu počítá na gramy. Jak cestovat nalehko - iDNES.cz
    http://cestovani.idnes.cz/...torka-hlavackova-pfo-/kolem-sveta.aspx?c=A170413_132756_kolem-sveta_job
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    RANDOM_NIGHT: hlavně aby byl bytelnej, a možná se vysrat na tacticool batohy a koupit normální civilní. řeším podobnej problém a zatím to vypadá že pujdu do deuter futura https://www.4camping.cz/p/batoh-deuter-futura-32/ mám od nich batoh do práce, procestoval se mnou celý svět a za 4 roky se rozlomila akorat jedna přezka :)

    taky jsem koukal na ospreye ale ty mě nějak nezaujaly :(
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Chystám se na půlroční cestu pěšky po Evropě a ráda bych začala pořizovat vybavení, tak se jdu zeptat, jaký by byl vhodný batoh. Celkem hodlám ujít asi 3000 km, takže hledám kompromis mezi lehkým zavazadlem a něčím, co pojme aspoň většinu toho, co bych mohla potřebovat. Jaké vlastnosti potřebuju, aby ten batoh měl?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Zrovna jsem ulovil černý Leatherman Wave za 2190,-, na music city se slevovým kuponem, kdyby po něm někdo koukal jako já.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    DARUMA: pohodna normálně přišlo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam