• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    INF1466: Ještě by to chtělo obsah těch balíků. Máš to zvážené?
    INF1466
    INF1466 --- ---
    edc pro nadchazejicich 5-6 dni na hrebenovku v nizkejch.. jsem docela zvedavej na ty chemicky ohraty zradylka.. nemate s tim nekdo zkusenost, abych jeste kdyztak rychle nakoupil nejaky dobry hostince? :D
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    STENNY: Jojo, Bundesmatka v Norsku (kde se všechno skládá buď z kamení nebo z kamení a mechu) byla poněkud tvrdá (doslova) zkušenost :D :D :D
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    díky všem, už jí mám. měl jsem předtim nějakou klasiku rolovací z intersportu, takže to bude velkej skok:) taky jsem kostnatej, ale na skále skoro nespim
    STENNY
    STENNY --- ---
    LIMECEJ: Záleží na tom, z čeho upgraduješ - pokud ze skládací BW karimatky nebo klasické rolovací karimatky, bude se ti spát jak v peří... a oproti nafukovačkám to funguje, i když z toho vytáhneš kus větve, který se ti tam přes noc zabodnul. Vlastně neznám nikoho, kdo by byl s těmihle skládacími T-A-R nespokojený. Na druhé straně třeba pro mě je to celkem málo polstrované (v lese pohoda, na skále problém), ale spím často na boku a jsem místy dost kostnatý, což diskvalifikuje skoro všechno, co se nenafukuje.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    LIMECEJ: Taky mám už několik let a zatím velmi spokojený
    AZIM
    AZIM --- ---
    LIMECEJ: velký, nejlepší károška, co tě zajímá?
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    hoj, máte někdo zkušenost s Therm-A-Rest Z-Lite SOL? rozhodl jsem se upgradovat spaní:)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    DRIZDIK: Díky, otestuju a poreferuju, potřebuju to jen na courání do práce a po městě, a obyč batohy furt v MHD kurvím nošením na jednom rameni, takže tahám malej reklamní cross shoulder báglík na jedno rameno do kterého se sice fajn leze, ale ten mě zas sere, že je tam všechno nahromadě jak v dámský kabelce.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SHADDIE: Můžeš zkusit čínskou variantu https://goo.gl/Y55kwU
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    Nevíte někdo o nějaký levnější rozumný alternativě Maxpedition Monsoon gearslinger ?
    381007
    381007 --- ---
    CROSS: ty třmeny jsou právě jedna z velmi chválených věcí u toho Corazonu Panda... napiš mi, prosím, kolik by sis za něj představoval a jestli máš nějaké fotky, díky (asi spíš do PM, ať to tu netapetujeme) díky :)
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Díky všem za postřehy.
    CROSS
    CROSS --- ---
    381007: srovnání nemám, vybíral jsem to tehdy podle referencí z netu i od známých, Kid Comfortu III celkem nemám co vytknout, účel splnil dobře. Jediný, co bych tomu přidal, jsou nějaký třmeny (jestli se to tak jmenuje), prostě aby si starší dítě mohlo o něco opřít nohy, ale to byla jen taková jednorázová inspirace. Možná je i nějakej dobrej důvod, že tam nic takovýho není z výroby.
    381007
    381007 --- ---
    CROSS: Nějakou krosnu na synka právě sháním (má dva roky), a zvažoval jsem Corazon Panda (česká výroba, Cordura, vypadá to propracovaně). Nemáš srovnání s tím Deuterem? Jelikož mám svou dílnu, jsem schopen si vše nevyhovující případně dodělat/předělat, upravit/vyměnit nosné popruhy atp...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Taky mám Deuter Kid Comfort 3, teda asi pět let starej, v současnosti Deuter uvádí, že má nákladní kapacitu 18 litrů, ale dá se na to IMHO navěsit víc (ale kdo to pak má nosit :-]). Moje zkušenost s nošením nákladu vepředu je spíš špatná. Nosil jsem takhle zrcadlovku na takovým postroji, a ty ramenní popruhy se s ramenními popruhy Kid Comfortu neměly moc rády, takže jsem od toho záhy upustil (nosil jsem pak foťák na ramenním popruhu Kid Comfortu).

    Čistě teoreticky jsem zvažoval pořídit něco jako Ribz Front Pack, ale nejsem hardcore hiker a s dítětem jsme zůstali spíš u vycházek, než u nějaký serióznější turistiky, takže na to nedošlo (navíc obě moje děti jsou rychle rostoucí sorta...)

    Že se popruhy neměly rády: popruhy Kid Comfortu projevovaly tendenci se odírat, kvůli tomu jsem ten postroj přestal nosit, aby se neprodřela taková ta síťovaná měkká vrstva na ramenech KC. U Baby Bjornu tohle nebude problém, ten má popruhy jenom látkový.

    Jinak kdyby někdo z přítomných o Kid Comfort III ve velmi slušném stavu stál, jistě se domluvíme :-]
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    BOLDRIK: Jeden čas jsem chodil s jedním harantem na zádech (Deuter Kid Komfort) a druhým na břiše (Babybjörn). To má podobné popruhy jako batoh, takže předpokládám, že by to šlo. Chce to asi vyzkoušet.

    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    BOLDRIK: Spis nez ledvinu tak nejakej chest rig
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Chodíme právě i vícedenní výlety se spaním v hammace. Každý litr prostoru se hodí. Už teď je vybavení na minimu a občas si připadám že jdeme už ne na pohodu ale "přežití". Nosítko máme deuter kid 3. V nošení se střídáme, dítě je těžší než batoh na týden. Bederní pás moc nepoužívám ani na batohu, batoh mám do 10kg i s vodou a jídlem. Spíš mi jde o zkušenost jestli ledvina z pasu nepadá nebo techniku nošení batohu ve předu - jestli se dá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam