• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    SPM
    SPM --- ---
    ZYAN: pokud tim chceš rozebírat i auto, tak s multitoolem spíš nepochodíš (ono je to vůbec specifický, já letos nouzově potřeboval sundat dekl na motoru a u toho jsem zjistill, že to stranovym klíčem prakticky skoro nejde a chtělo to spíš golu, co tam nemám).

    Každopádně z věcí co tu ještě asi nepadly: vyprošťovací kurta (prakticky to samý co lano, statická stojí pár korun a narozdíl od lana se nepřetrhne při prvnim škubnutí), štekly (kompatibilní ideálně s okama tvýho auta :-) ), duct tape, vulkanizačka, izolačka, nějaký dráty na vázání, vteřiňák, rukavice, hadr, plastový stahovací pásky, eska pásky, provázek taky není marnej. A od věci taky nejsou provozní kapaliny, co v autě máš...

    No a pak zjistíš, že ti bude i ten kombík malej :-D
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ADAMIRA: Věci, co bych mohl potřebovat urgentně, mám víc po ruce, třeba lékárnu (skutečnou, ne tu pro policii), mám ve dveřích řidiče. Pod kufrem mám spíš to, co spadá do kategorie typického edc, "mohlo by se hodit, ale v 95% případů je to jen váha navíc" :)
    AZIM: To považuju za takovou samozřejmost, že jsem to ani nezmiňoval. A teda rozhodně ne jen jednu lahev, spíš tak jednu na osobu.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    ZYAN: jidlo a vodu! ve středu jsem zkejsnul 9 hodin v zácpě na D1. naštěstí jsem mel litr vody a čokoládu. A zásobu audioknih .))
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    ZYAN: Tak vzdycky se muzes stavit v bance po zaviracce :).
    Jinak muze pomoct pri vyprostovani lidi z auta/zpod padlyho stromu.
    Jednou kamaradce na horach zapadla permice do nejaky dreveny podlazky, stacilo jedno prkno vypacit, vytahnout a zadupat hrebik zpatky (pro tip, chodte v lyzacich, nebudete potrebovat kladivo).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ZYAN: K čemu páčidlo pořádně nevím (vždycky můžu něco "ubít" heverem :) ) - nicméně připomělo mi to kamaráda, kterej vedle sedačky vozil "na gangstera" basebalovou pálku. Nedoporučuju, pak měl autonehodu a ta pálka mu zlomila obě nohy (jako měl by nějaký zranení asi i tak ale tohle bylo nejhorší).
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    ADAMIRA: Take to tak vidim. Planuju si koupit latkovy organizer do kufru kam hodim vetsinu veci. Naradi atd. ale radsi schovam, aby mi nejaky kreten nevymlatil okno. Po letech jezdeni v mini auticku (Matiz) jsme si poridili kombika takze se nebojim ze by doslo misto.
    Jen jsem moc nepochopil k cemu vyuziju pacidlo?
    AZIM
    AZIM --- ---
    OTAKAR: prihod jednu dobrou vodu a par snickers ... to ma zivotnost dva roky a jak budes happy kdyz to vytahnes pri vymene kola nekde v polich
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    ZYAN: Místo deky vozim spacák, má max -20. Nářadí vem klasický stojí míň, neva když zrezne a vyber ho podle toho co si schopen a ochoten opravovat a podle vozu. Každý auto má jiný šrouby. Na zimu určitě lopatku a řetězy. Zapad sem i na sídlišti v Praze tak, že sem ležel autem v celý ploše na hromadě sněhu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OTAKAR: No já si myslím že ideální prostor, pokud to jde, ja "po stranách kufru", na dně je to možná v tu danou chvíli lepší, ale až budeš něco potřebovat v zimě v noci, bude chumelit a kufr bude narvanej - tak je to na mašli.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ADAMIRA: Já na to mám ideální úložný prostor pod dnem kufru. jinak bych to dal do nějaké bedny.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    a pak už jenom stačí koupit tranzita aby se to tam vešlo :)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ZYAN: Skládací lopatka, poncho, univerzální nabíječka na notebook na 12v, náhradní mikina, hajzlpapir, zbytek tu už je.
    381007
    381007 --- ---
    ZYAN: http://www.pk-knipex.cz/...teig-pacidlo-s-rozstepem-s-ovalnym-telem-1000mm-9r27610002-276-1000-2-00/ tohle konkrétní mám a je to velmi mocný nástroj. Do auta bych to viděl jako víceúčelový nástroj. Samozřejmě hasiči mají lepší kusy (cca 10kKč/kus) ale vzhledem k tomu, že s tím není problém rozštípat dřevěnou paletu, otevřít zamčené panelákové dveře, tak věřím, že najde uplatnění i v autě.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ZYAN: Peprak k ridici jen pokud ho nebudes pouzivat z auta ven, abys pak nemel takovou peknou soukromou peprakovou komoru :)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    ZYAN: ZYAN: ta celovka je imho spis blbost, protoze ti nevydrzi baterky. Takze pri typickym pouziti jednou za uherskej rok stejne zjistis ze jsou vytluceny.
    Pridal bych baleni velkych tlustostennych igelitovych pytlu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ZYAN: trojúhelník, rukavice

    případně baterku která se dá postavit na ulici jako značení ;)
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    ZYAN: Ja vozim pacidlo. Sice dost casto nebude stacit, ale porad lepsi jako holy ruce.
    Levnej multitool bude nejspis dost napytel (kvalita,vydrz) a brasna s naradim zas tolik mista nezabere.
    Na zimu pripadne - podle toho kde se pohybujes - retezy.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Skládám EDC do auta tak mne napadlo se poradit.
    Kromě klasiky: lékárnička, kabely, provaz, žárovka, pojistky a hasičáku
    To vidím:
    čelovka
    deka
    voda
    pepřák k řidiči

    Přemýšlím nad nářadím - jestli jde sehnat nějaký rozumný a levný multitool, nebo je lepší koupit sadu nářadí..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    381007: to vyapdá super
    381007
    381007 --- ---
    Ahoj, dneska jsme zařadili do nabídky kvalitní a jednoduchý batoh PINUS. Batoh je z cordury, plasty ITW nexus USA, má integrovaný reflexní panel, desetiletá záruka... Vyrobeno u nás ;). Když stihnete objednat do konce roku, máte cenu 1990Kč. Koho zaujalo, víc info zde: https://www.janpavek.com/e-shop/produkt/batoh-pinus

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam