• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    STALK: samozrejme, ze nepotrebuju ..
    proste hledam neco, co zas vydrzi aspon 5 let v kuse, bude to volna latka neomezujici pohyb (jeden den sedis u stolu, druhy den lezes po zemi kvuli kabelum, treti nakladas auta) a nebude mi v tom moc vedro a bude to nejak vypadat
    bezne nosim Airborne Vintage, ale posledni dobou si rikam, ze uz jsou fakt odrbany (5 let skoro kazdodenniho noseni) a nektery kravataci se na to koukaji dost zvlastne
    jako kdyz clovek zkousne steheni kapsu, tak i MFH BDU se daji, ale rikal jsem si, ze bych proste zkusil investovat do neceho propracovanejsiho a na jine urovni
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    MAWERICK: Jediny civilnejsi maji urban tactical radu. Jinak jsou to vsechno heavy duty gate. Ja od nich mam XTcka a jako dobry, ale kdybych za ne mel platit MO cenu, tak do toho asi nejdu:)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Když jsem UF Pro naposled sjížděl (mám od nich dvoje kraťasy a jiný už nevedu, jsou geniální), přišlo mi, že nic moc civilního nedělaj.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    STALK: Do AR mag kapsy mi akorat pasuje telefon :).
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    OTAKAR: ale nevim jak jsou na tom s "civilne vyhlizejicima" :) nevim jeslti neco takovyho maji :)
    Ja mam strykery a ty teda civlni nejsou :)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    QWWERTY: Zkus kouknout na značku Uf pro, mají podobný záběr jako 5.11
    STALK
    STALK --- ---
    ok ok. chápu. mě právě zajmalo co je na nich když už to skoro vypadá jako "normální" kalhoty...
    CROSS
    CROSS --- ---
    STALK: potah teflonem je v kanclu hrozně praktickej, každou chvíli tě někdo poleje kafem ;-] a do těch kapes dobře pasuje balení papírových kapesníků.

(Do kanclu už asi tři roky nenosim nic jinýho než různý 5.11, džíny nesnášim.)
    STALK
    STALK --- ---
    QWWERTY: a fakt potřebuješ do kanclu ty kapsy na zásobníky ar15 a potah teflonem? - protože pokud by ne - otevírá se ti sféra netušených možností netaktických kalhot :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    5.11. prodejna v Holešovicích každopádně skončila, kdybyste se tam chtěli vypravit.
    STENNY
    STENNY --- ---
    QWWERTY: Právě tyhle mám a používám, když potřebuju vypadat trochu slušně. Zatím neznám jiné, kde by se víceméně potkalo dost pohodlné+dost kapes+upravený vzhled. V Praze jsem je zkoušel a kupoval, jen už si nepamatuju kde
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    jedno nekonecny tema - kalhoty; rozdeleno na 2 podminky
    lehka cast - nejaky tip na kvalitni kalhoty, ktery by vypadaly dostatecne civilne (ie, ne klasicky cargo) a daly se nosit s kosili a pracovnima polobotkama?
    tezsi cast - sehnatelny a skladem v CR, aby se daly vyzkouset na prodejne ... zadny 30 day back-order, jak to ma spousta obchodu s 5.11, etc...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    STEPNI_VLK: To je vynikající, hlavně oceňuju, jak u toho nemluví :)
    KURE
    KURE --- ---
    VACA: tu mam. za me moc dobry, ale nic extremniho jsem s ni nedelal jen se vozi v batohu. a jsem fanousek gsi.
    VACA
    VACA --- ---
    Ps: gsi je ma jeste jednu plastovku:

GSI Outdoors Boulder Flask
    GSI Outdoors Boulder Flask
    https://www.youtube.com/watch?v=u5UxkBEYfvM

ale nelibi se mi na ni ten plastovej pant, pusobi to na me krehkym dojmem ze se to okolo ty osicky jednou ulomi...
    Nicmene me osobne u placatky neprijde moc vyhodnej ten hranatej tvar... Vlastne uz to pak neni placatka.. :
    VACA
    VACA --- ---
    LACHAUER: Mezi tou nalgene a stanley vidim zasadni rozdil ani tak ne v materialu, jako v kapacite. Nalgene ma 350ml coz je vic nez maj placatky obecne. Ten stanley ma 147 coz mi prijde desne malo.

Co pises s tim klaustrofobickym pocitem, tak stanley delal i placatku ktera byla nahore cela otviraci, kdysi sem na ni koukal nekde snad v dadtartu nahodne a nepusobylo to na me prilis presvedcive. A taky ze jo:

Proof of FAIL: Stanley Liquid Flask
    https://www.youtube.com/watch?v=Iv8Bj_po_t4

ale na ebaych apod to furt sezenes kdyby jsi po tom touzil:)

Jinak muj osobni favorit co si chci na zimu poridit:

GSI Outdoors Glacier Stainless Hip Flask
    https://www.youtube.com/watch?v=H2WpeB5N0y8

je drazsi vyjde tak 800~900, ale tak je to vec na spoustu let... Libi se mi ze ma relativne siroky hrdlo, coz usnadnuje konzumaci:) Ale tak ze se cela smerem dolu jakoby zuzuje, z profilu, coz je idealni treba do zadni kapsy u kalhot.. Celkove ten tvar mi prijde supr, libi se mi...

Pak delaj i pastovou, coz bych si chtel vlastne taky poridit tu mensi, ale ne na chlast, chtel bych to mit jako cestovni na listerine :) Na to mi prijde ten plast idealni :D Ale vono jinak ten plast nemusi bejt spatnej obecne, je to lehke a je do toho videt...

GSI Outdoors 10 and 18 Classic Flask
    https://www.youtube.com/watch?v=hkyFnDb8Fts

CROSS
    CROSS --- ---
    LACHAUER: no nevim, kdysi jsem něco míval, úzký hrdlo vadilo spíš kvůli plnění (vymeje se to vysokooktanovou vodkou, toho bych se nebál). Co mi vadilo (vybavuju si dva klasický nerezový modely) a čeho bych se vyvaroval: hladkej uzávěr, kterej prokluzoval (za mokra, studený prsty a tyhle situace, ale taky když v tom bylo něco delší dobu, nešlo to otevřít), a potom tvar vršku lahve, jedna měla vršek plochý (ve smyslu zcela ploché dno a zcela plochý vršek, ze kterého akorát vyčuhuje hrdlo) – nedala se nikdy pořádně vyprázdnit, aby v ní něco nezůstalo.

Nejsem chemik, ale z principu pokud jde o inertní materiály, věřil bych spíš nerezu, než plastu, ale Nalgene to má jistě vychytaný, že s tim ani výše zmíněná vodka a podobně nic neudělá.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Doufám, že to sem patří: nadešel podzim, čas na placatku. Bohužel žádnou nemám, já to nikdy nechtěl, protože z toho úzkýho hrdla a tvaru kam není vidět dovnitř jsem měl vždycky klaustrofobický pocit, že se to nedá pořádně umýt. Ale asi tomu dám šanci. Nějaké zkušenosti a rady? Zatím jsou favority asi tyhle (zejména kvůli *relativně* širokému hrdlu, u té druhé asi ještě inertní materiál). Díky.

https://www.mall.cz/termosky-outdooroutdoor/stanley-660900-likerka-zelena-0-147-l-100012818465

Placatka Nalgene Flask | 4Camping.cz
    https://www.4camping.cz/p/placatka-nalgene-flask/
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    PRAASHEK: Tak jsem jí koupil a za ty prachy super, akorat si do ní pak budu muset pořídit nějaký inserty na sucháč :) tedka to je jedno protože v ní budu tahat pleny a sunar :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam