• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já bych doplnil ze své zkušenosti s dětskými virózami, že se obecně doporučuje paracetamol a ibuprofen střídat, protože každej zatěžuje organismus trochu jinak.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jistě jste nepřehlédli informaci, že ibuprofen (též brufen, nurofen, ibalgin, všechno je to totéž) zhoršuje průběh Covid-19, případně dokonce zvyšuje pravděpodobnost, že nemoc dostanete. Na svém twitterovém účtu to napsal francouzský ministr zdravotnictví Olivier Véran a doporučil namísto těchto léků paracetamol (paralen, panadol, coldrex). Toto sdělení zpracovala po svém média seriózní i jiná. Zdravotnické autority toto tvrzení jednoznačně odmítají (patrně jde o mylnou interpretaci výsledků studie na zcela jiné téma, která vyšla v Lancetu), žádné důkazy neexistují, ale fáma běží. Není první, nebude poslední. V zásadě je asi jedno, jestli na horečku berete aspirin, paralen, nebo ibuprofen, jen pozor na to, že předávkování aspirinem může způsobit žaludeční vředy a na předávkování paralenem, hlavně v kombinaci s alkoholem, můžete nezvratně a bolestivě umřít – zničí vám játra na počkání. Řídí-li se pan Véran vlastní radou, doufejme, že paralen nezapíjí sklenkou Châteauneuf-du-Pape.

DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NAVARA: Úplně za hoax bych to neoznačil, za jistou pravdu taky ne (nerad bych flame, jen doplním info). Dnešní článek zde: https://www.dailymail.co.uk/...rofen-anti-inflammatories-worsen-coronavirus-French-doctor-warns.html
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NONAME_HERO: ibuprofen je hoax
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    AZIM: pokud chytite COVID-19, vysokou horecku, ale budete doma, protoze zdravotnictvi uz nebude zvladat, nezerte ibuprofen, zvysuje to pravdepodobnost umrti. Paralen by mel byt bezpecnejsi, ale dokud vam horecka neleze ke 40°, nesnizujte ji, zlepsuje fungovani imunity. A protoze je jaro a spousta lidi ma nedostatek vitaminu D, a ten proti respiracnim infekcim pomaha, ten zerte uz ted.

Staci takhle?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    AZIM: nic co bys nepořešil už v prosinci, prostě jen konzumuješ nejstarší zásoby a průběžně doobjednáváš
    AZIM
    AZIM --- ---
    takze panove, urcite jste si na svych faceboocich vsimli jedincu kteri se foti s rouskou tady a respiratorem tam ... mame to pomalu tady, zombie apokalypsa prichazi :D

Kdo ma nejaky idealni must have starter info jak prezit, sem s tim !!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    YARIN: nn, vzdycky jsem ho mel jen jako cestovni, na turu do hor jsem ho nikdy nevzal. Na druhou stranu mi prisel ten zadovej system dobrej. Tahal jsem ho 2 tejdny v thajsku po vyletech, kdy se celej den trmacis ruznejma vehiklama z jedny diry do druhy a na to byl fakt praktickej, nicmene to ho mas na zadech vzdycky max kilometr dva to jeste ve meste.
    YARIN
    YARIN --- ---
    87HIGHFLYER: nosils ho nekdy na celodenni tury fakt narvanejch na tech 40 litru? zvlada to, sedi dobre na zadech? taky jsem o nem uvazoval, ale nakonec to vyhrala dobra zkusenost s tim vaude
    YARIN
    YARIN --- ---
    87HIGHFLYER: ja ted kupoval po x letech novej vaudak, v podstate novejsi verzi toho, co jsem mel, libi se mi ta moznost rozsireni baglu o par litru. starej odesel na diry podel zipu, ale myslim, ze deset let jsem ho mel

Vaude Wizard 30+4 Batoh polyamid, polyester odolný proti roztržení černá - 12155-010 | wardow.com
    https://www.wardow.com/cz/vaude-wizard-30-4-batoh-cerna-12155-010-cz-0.html
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BRABI: já mám tohle a jsem s tím fakt spokojenej, koukám že je i za dobrý peníze:
    Osprey FARPOINT 40 M/L | sportisimo.cz
    https://www.sportisimo.cz/...-jJipAUObpzCGJs_ReYriusOITMsqskG5DKirK5rmo2NjfC7qnZjxyPO4hoCdPsQAvD_BwE

Je to hodně praktický, navíc to má kapsu na schování ramenních popruhů, takže je nikdy neorveš.
    BRABI
    BRABI --- ---
    wow, díky za rady, mrknu na to!

jde mi o menší batoh nebo tašku, co splní rozměry, a zabalím do toho to nejnutnější na soukromé výlety na pár dnů
    DACELO
    DACELO --- ---
    BRABI: Když jedu na služebku (letiště / nádraží - taxi - hotel), tak mám carry-on kufr od Samsonite jak píše KURE, jinak vozím batoh co splňuje rozměry (v mém případě Osprey Talon, případně menší Tatonka Farou).
    KURE
    KURE --- ---
    BRABI: a nějaké upřesnění jak cestovat a kam?
    příklad, pro "office" služebku, kdy cestuješ letiště-taxi-office-taxi-hotel... je nejpohodlnější kufr na čtyřech kolečkách + malou tašku na notes navlíct na držadlo/hodit do toho kufru.

pokud jedeš na vejlet tak asi spíš batoh, ale jinej než když jedeš na tůry po lesích...
    KRITAU
    KRITAU --- ---
    BRABI: Koukni na CabinZero. Osobní zkušenost nemám, ale lidi, co jsem potkala, si nestěžovali.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BRABI: Duffel od The North Face. pokud nutně nevyžaduješ super cool taktickej vzhled a molle kolem dokola, na který budeš mít přicvaknutejch 8 granátů, než vlezeš do letadla, tak je to nesmrtelná taška, která přežije i apokalypsu. já tahám ten svůj skoro 10 let všude možně a není to na něm poznat. mají velikosti od XS po XL a tuším, že S nebo M má velikost palubní tašky
    BRABI
    BRABI --- ---
    ahoj, nějaké tipy, co pořídit k cestování letadlem? takové to palubní zavazadlo, taška či batoh
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    OTAKAR: byl jsem prekvapenej ze byla relative kratka doba trvanlivosti (10 mesicu od data kdy jsem vyzvedaval), jedine co je mozne je ze jsem dostal starsi baleni. bylo to dano myslim jednou polozkou ktera mela konec tvrvanlivosti prave v 30/08.

psal jsem obsahlejsi hodnoceni na Armed.cz ale neni to publikovane.

jinak photo k obsahu viz nize

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam