• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja stridam obdobi kdy nuz nosim denne (bud Spyderco Paramilitary nebo Victorinox Forrester (klony) - a kdy vubec.
    A moje uplne soukroma zkusenost je, ze naprosto nejcasteji ten nuz vyuzivam na jidlo. Koupit na svacinu bagetu, sunku, syr a rajce je super - byt schopnej si to nakrajet a naskladat na sebe mi zlepsi jidlo o stupen. Ruzny konzervy tu uz padly, ale popravde i ty samootviraci kde se blbe ulomi to ocko jsou pak lepsi resit nozem.
    I to blby jablko si radsi vykrajim nozem (ano, taky to neni nutny). A s velkym odstupem je pak potreba neco odsroubovat nebo zasroubovat, typicky u pocitace. Dalsi vyuziti noze jsou v kategorii jednou za dva roky:)
    Ale jak pise Pahavaska - radost ze zivota je taky dulezita
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Já teda nůž nenosím vždycky, ale když ho nemám, tak ho samozřejmě zrovna potřebuju. :)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KURE: spis bych rekl, ze jsou ty nastroje tak snadno dostupne, ze neni treba je s sebou nosit. ale jak pises, jsou vzacne pripady, kdy se to muze opravdu hodit a nic okolo neni. pak se hodi zalesak, ktery poslednich 30 let nosi 1k6 nozu prave pro tuto prilezitost :-)

PAHAVASKA: me by treba bez obleceni nepustili do prace... ale potrebuju opravdu praci? :-D
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    WRIGLEY: Opravdu nutně většinou nepotřebuješ ani oblečení. Ani boty. Jsi v mírném pásu, a kdyby byla zima, vždycky dojdeš někam, kde už někdo teplo udělal. Proč to teda nosíš?
    KURE
    KURE --- ---
    WRIGLEY: zaseklej pás v nabouranym autě? najdeš někoho kdo se věší a potřebuješ ho odříznout? pes, nebo jiný zvíže zamotaný do nějakýho plastovýho bordelu.
    Obecně při nějaké nehodě, nebo neštěstí je ta potřeba (i primitivního) nástroje větší než po cestě z mekáče do office.

Ale jako jo. Moderní civilizovanej svět je dělanej tak, aby jsi ke svému životu, za běžnejch podmínek nepotřeboval skoro žádný nástroje. Takže opravdu nutně ho potřebuješ fakt vyjímečně.
    Ale situací, kdy je pohodlné zábavné a méně namáhavé použít nůž je dost.
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    WRIGLEY: Radost člověk potřebuje. Jinak život není k žití :P Tedy bezúčelné to není.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    ja teda klidne (a trochu hereticky) prohlasim, ze me nenapada situace, kdy bych ve svem zivote nutne potreboval nuz a nebyl k dispozici na miste.
    Je spousta situaci, kdy by to bylo fajn, ale vyresil jsem to jinak, kdyz nebyl. A jen pro jistotu, tim nutne myslim opravdu nutne - nepotrebuju si postavit pristresek v lese, protoze klidne dojdu do nejblizsi vesnice, ...
    nesnazim se hanit noze, jen trochu nabourat ten pocit, ze se bez noze clovek neobejde.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    PAHAVASKA: to jsi popsal noze 1-3. zbytek je pro radost, takze souhlasis, ze nemaji zadne ucelne vyuziti, kvuli kteremu je nosit.
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    WRIGLEY: Jeden po ruce, na krájejí, řezání čehokoli, jeden nářaďový na složitější operace, jeden záložní. V lese klidně jeden, co zastane těžší práci. Ostatní jsou pro radost. :)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    PAHAVASKA: a ty jsou k cemu? rekneme ze by me zajimalo ucelne vyuziti noze 3-6.
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    WRIGLEY: To se ptej autora, já nosím příčetně 1K6 nožů, ne 1K10.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    PAHAVASKA: docela by me zajimalo, jestli to ma nejakou skutecnou vyhodu, protoze jsem nikdy na zadnou neprisel. Pochopim 2-3 noze pro rezervu, ale jinak mi to prijde jen jako ztrata penez, nosnosti, ...
    Pak teda samozrejme sberatelska uchylka je taky dobre vysvetleni, ale to neni edc related
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BLOWUP: On s tím má problém i pod normálním jménem, ale skoro tři čtvrtě roku bez komunikace je asi rekord…
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NAVARA: ja nevim, no, pri tak debilnim jmenu me to neprekvapuje
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Akce Kiltorys velký špatný - přes čtvrtmíče v kampani (325k) a od té doby žádná komunikace (nepřišlo ani "díky volové, teď jděte na stránky a udělejte objednávky" - to byl jediný email přes hithit, na který někdo odpověděl měsíce po kampani), na dotazy mailem - jiný kontakt na stránkách není - žádná reakce.
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    MAARISTAAN: EDC? not baaaad
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    PAHAVASKA: (i když by se jich tam, při benevolentnějším přístupu, dalo najít osm :D)
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    MAARISTAAN: vidím šest nožů, dávám like :D
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    MARASAN: Ale to víš že nosím :-) systém booboo kitu, lékárničky a IFAKU, prostě mi to tak dává smysl ;-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAARISTAAN: ok, ale kdyz beres batoh tak neberes kalhoty?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam