• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FUZZSTORTION: podle toho co píšeš si určitě nepořizuj 20ku - mám jí, je to super batoh ale všechno tohle by jsi do ní nenarval (nebo asi narval ale bylo by to dost nepraktický, myslim že tu budu mít v historii fotku jak ten batoh vypadá narvanej, je to sice starší verze ale co se týká prostoru, nemyslím si že tam bude nějakej velkej rozdíl) - co se týká těch přídavných kapes, používám jenom ten držák na helmu a i tak je to prostě divnej pocit, dát na to ty 6 a 10 kapsy od TP si nejsem jistej jestli je dobrý řešení, nezkoušel jsem ale myslím si že by se pak s ním docela blbě manipulovalo (ale ještě jednou upozornuju, nezkoušel jsem).

Kamarád má tu 35 a to mi zase přijde už moc velký, ale na víkend mimo domov asi fajn. Tu 30 jsem neviděl naživo, ale vypadá to že by ti mohla vyhovovat :)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Netušíte náhodou, jestli mají někde v ČR široký výběr spon Fidlock? Našel jsem akorát pár v armygalanterie.cz.
    STENNY
    STENNY --- ---
    OTAKAR: GITD mám taky, protože její kombo pomocných světel mi přijde šikovnější (modrá a červená LEDka by mi nebyly k ničemu, ale bílou blikačku používám při chůzi v noci po silnici).
    Tube se mi zapínala v kapse navzdory zámku a pak se z ní vylomilo očko, což rozštíplo celý plášť podél spoje. V podstatě dost šmejd. Tiki naopak pecka.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    STENNY: Potvrzuju, taky mám a naprostá spokojenost.
    Mám teda tu GITD fosforeskující variantu a dobrý to je. Plus je šikovná funkce UV/lampy/blikačky.
    Předtím jsem měl Nitecore Tube 2, ta se mi dost často sama zapínala v kapse, tady u Tiki se to neděje vůbec.
    STENNY
    STENNY --- ---
    STENNY: Hledání vhodné dobíjecí klíčenkové svítilny bylo ukončeno, našel jsem Nitecore Tiki. Trvalé svícení se zapíná dvojstiskem tlačítka s celkem tuhým chodem, svítilna má tři intenzity, na klíčích není ani poznat a déšť přežije. Po pár měsících používání plná spokojenost.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KURE: afaik soft antireflex pouziva vetsina outdooru. je to lehky, do urcite miry i nepromokavy (preckali jsme pod tim i nejakou prehanku) a pouziva s jako podlazka pod stany/tarpy
    pofiltruj jeste kdyztak vedle [OUTDOOR - rady, tipy, cestopisy, fotky a srazy pro ty, kteří neradi sedí doma]
    KURE
    KURE --- ---
    QWWERTY: no ja bych si to taky koupil tam, ale nevim kterej je dobrej/použitelnej. čímžto ti děkuji. :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KURE: " plete stavebnictví..." - jak jako plete? jsem bral pokazde ve stresnich krytinach :))
    to co prodava nalehko je tyvek soft (1.5m je standardni sirka role)
    tzn. napr. tenhle:
    DuPont™Tyvek® Soft Antireflex - Komplet střechy
    https://komplet-strechy.cz/39-dupont-tyvek-soft-antireflex.html
    (akorat skoda, ze uz prestali prodavat po metrech a minimum je 8.3m x 1.5m )

kdyz jsem to tam byl vyzvednout, tak chlapovi bylo hned jasny, ze na strechu to nemam a co jsem se s nim bavil, tak to u neho kupuje na outdoor spousta lidi
    napr. rikal, ze tam mel bandu lidi, co si z toho vyrabali prehozy na kola
    KURE
    KURE --- ---
    hola,
    nemáte někdo zkušenost nebo odkaz na to jak si ušít věci z Tyveku?
    Já s tim nemam jiný zkušenosti než z https://www.nalehko.com/produkt/tyvek-velka/?
    Ale co jsem pochopil, dělaj se z toho i overaly. A není jen jeden druh. Při googlení se do toho plete stavebnictví...

Mám spadeno na nějaký "sumky" pytliky a takový věci.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    AUDIAC: nebo bych si tam mohl napsat fixkou "odpovídejte mi na to, na co jsem se neptal"
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    PRAASHEK: Můžeš si tam ten velcro panel i nalepit
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RAGNAROK: děkuji za tip. Neměl by někdo nějaký o kousek lepší tip, který by mě samotného nenapadl?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    PRAASHEK:
    si tam velmro panel muzes nashit
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Nevíte o baretu s malým velcro panelem vepředu? To fakt neexistuje?
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BATOO: U kalhot to bude pravda, proto kupuju jen khaki, která má furt barva bahna :-) Bundy z různých umělotin ala Level 7 drží barvu dobře.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CAR2N: Očekávám minimálně podobnou výbavu kočárku, jako v Lone Wolf and Cub

LONE WOLF & CUB #6: WHITE HEAVEN IN HELL, Yoshiyuki Kuroda, 1974 Baby Cart Guns
    https://youtu.be/px_Ce6nqCS4
    BATOO
    BATOO --- ---
    LA_PIOVRA: za me ma Helikon jak kalhoty tak kratasy jedinou vadu a proto je uz nekupuju, hrozne rychle vyblednou. Ta barva neni kvalitni. 5.11 nebo Viktos tim netrpi :(
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    LA_PIOVRA: skvelej taktickej kocarek!
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    STENNY: jj, tyhle. Kratasy mam tri roky a jsou furt ok a nosim je fakt hodne. Dlouhou verzi nosim oi dost min, tenky dlouhy kalhoty nemam moc duvod nosit, takze ty spis tak doplnkove (typu ledadlo a mesta v tropickym pasmu:).
    Obecne mi ale Helikon prijde jako znacka s dobrym pomerem vykon/cena.
    STENNY
    STENNY --- ---
    LA_PIOVRA: Predpokladam, že to jsou ty OTP... jak dlouho ti při normálním provozu vydrží?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam