• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    REDSNAKE: Co se věcí na kterých závisí život týče, tak fakt Aliexpress nebrat - nikdy tam nemáš kontrolu nad kvalitou. Deset takových turniketů při testech projde, a jedenáctý při ostrém použití selže, za to to nestojí.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LIMECEJ: izraelák stojí tři kila, nebo když mrkneš do 3. světový, tak tam Gekon dával odkaz na test turniketů z aliexpressu kterej údajně testovali nějací tuším medici? Ale tam se asi sluší říct, že to co aliexpress prodával před týdnem nemusí bejt co ti doručí zejtra z pohledu kvality.
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    měli byste tip na nějakej dobrej a dostupnej turniket?
    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA: a k tomuto, kdesi pri hrabani sa na strankach alpaky na mna vypadlo, ze jeden zo zakladatelov je australcan, druhy z hongkongu, takze asi ta cina dava zmysel.
    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA: inak mukamaci na fa uvadzaju sidlo firmy helsinky, zasielka ale isla z tallinu.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XAJA: perfekt..no... rádo stalo a diky za super report a referenci na Mukamu. S takovou tam co nevidet taky neco naklikam (achjo).
    XAJA
    XAJA --- ---
    za tento odkaz som NAGASAWA: nebola rada. no a dopadlo to presne podla ocakavania.

najskor som uvazovala presne o tej linkovanej taske, kvoli materialu. len pre moje potreby mi prisla velka. vzhladom na podmienky pri praci (vonku za kazdeho pocasia, takze casto dazd, ci vlhko pod gumakom, prach, ostre droty a konare) potrebujem nieco, co fakt vydrzi a nie moc hrube, aby sa zmestilo pod bundu.

po troche patrania som asi rovnaky material ako na tej alpake objavila u holandanov: https://xd-design.com/collection/urban-anti-theft-cut-proof-backpack-grey/

takze prva objednavka bola na alze, tato ladvinka: https://m.alza.sk/sport/xd-design-ladvinka-urban-d6720495.htm

sice "urban", ale mam ju od februara a outdoor zvlada fantasticky. splna presne to, co som od nej potrebovala. ale tym, ze je relativne mala, bolo treba poriesit este nieco na vacsie na cesty.

takze som sa zase vratila na stranky alpaky. najskor som uvazovala nad tymto: https://www.mukama.com/en/alpaka-vertical-sling - ako nagiho sa mi paci ta variabilita nosenia vdaka styrom uchytom, ale prevazili zapory: v tomto pripade maly objem a orientacia "na vysku".

takze od vcera mozem nosit toto: https://www.mukama.com/en/alpaka-vertex-pouch#/colour-axoflux_black

a som spokojna. dobre sedi, paci sa mi prehladnost pri otvoreni vdaka tomu vyklopnemu veku, takze jednak na tele, ale aj ked ju clovek hodi na sedadlo spolujazdca, tak ma vsetko pekne poruke. velkost tak akurat na bezne veci: mobil, powerbanka, sluchadla, kable, dokladovka, okuliare, nejaka ta tycinka, naplaste, opalovak, dez. gel,... deliaci panel je posuvny, takze to clenenie je pekne variabilne. super je aj ta vrchna kapsa na veku, ktora je pristupna tak zvonku ako aj zvnutra. spracovanie vyzera kvalitne, takze dufam, ze za tie prachy cosi vydrzi:)

objednavala som z mukamy a estonci uplne super: v sobotu vecer objednane, v pondelok odoslane, vcera v alzaboxe. je fakt, ze som si priplatila expresne dorucenie dhl, kde uvadzaju dorucenie 1-3 dni. druha moznost je gls, kde uvadzaju 2-4 dni, ale kedze tasku potrebujem koncom tyzdna, nechcela som riskovat.

takze, mukamu mozem odporucit.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OMN: a odkazy na podrobnosti by byly? Aspoň rozměry, materiál, vnitřní uspořádání... Z tohohle pohledu bych asi nedokázal říct "ano" ani jednomu z nich.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    SPEKULANT: To myslíš správně, viz jak psal Nagasava. Ale řezák na koberce byl bohužel rychlejší :)
    SPEKULANT
    SPEKULANT --- ---
    PIVECEK:
    Ahoj, já myslel že ta cedulka má u sebe otvor, kam se dá schovat.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    NAGASAWA: Chtel jsem černou, ale nebyla skladem, tak mám co ty, šedivou (turbulence).
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    FUZZSTORTION: plus ma jeste Peak Design Foto Škoda mám dojem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PIVECEK: a jakou barvu jsi bral?
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    NAGASAWA: Tak to je dobrý no, byl jsem holt unáhlený :)

Co se týče kompresního popruhu, pokud řešíš gramy, asi bych se bez nich obešel, ale neuráží mě to. Ale spíše bych to udělal kvůli tomu, abych uvolnil ty přední kapsy na nějaké drobnosti (obvaz, rukavice?). Ale nechám to ještě uležet, než začnu s operací, ať to nedopadne jako s tou cedulkou:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PIVECEK: akorat jsem koukal, ze par lidi strihalo ty kompresni popruhy, ale to mi prislo zbytecny, pac dobre drzi tvar.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PIVECEK: Perfekt, to rad slysim. Jinak tu cedulku jsi strihat nemusel, pac pro jeji scovani tam maji prave miniaturni kapsu, do ktery ten stitek zasunes a neni tim padem videt hehe.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    NAGASAWA: Díky za tip. Zalurkoval jsem tady a tohle mě zaujalo. Když jezdím mimo, vozím Numbat od Helikonu, kam se vejde plnohodnotný IFAK, tooly atd. ale do Prahy mi to přišlo už velký. Ta LV6 je akorát, navíc jak je víc hranatá, tak líp sedí u těla. Ustrihnul jsem akorát 511 cedulku a jsem spoko. Na začátku mě nemile překvapily opačné zipy u velké kapsy, než je standard, ale teď si vlastně říkám, že to spíš výhoda a s insertem na pistoli se to vlastně otvírá dobře z obou stran a nemusím myslet na to, na jakou stranu to zavřu jako u toho Numbatu. Uvidíme, jak vydrží :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    CROSS: Ten jsem doporučoval kamarádovi a taky na něj už nedá dopustit.. Já mám rush72 na EDC už asi 7 let a stále naprostá spokojenost. A ten amp má jednu nezanedbatelnou výhodu - má velký velcro panel na spoustu patchů. :D Jen já bych u něho osobně ocenil nějaké vnější boční kapsy, ty se mi na tom rush72 hodně líbí.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    NAVARA: asi mi nic jinyho nezbyde, no. dik! :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HOBORG: Koupíš, prohlédneš, vrátíš během 14 dní - na Alze jsem takhle protočil při hledání správné velikosti PD několik kousků; i podpora mi potvrdila, že to nikde vystavěné nemají - a nebyl problém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam