• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    EMDEE
    EMDEE --- ---
    Neměli byste tip na nějaký dobrý (menší, efektivní) pepřák pro holky do kabelky/tašky? Díkes
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    PIVECEK: Jo, spíše bych bral ten větší. Není to přímo pro mě, tak to ještě proberu. Každopádně díky za nasměrování. Líbí se mi i ty ryhloodepinaci IFAKy.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    BLACK_ONYX: Mam super od Guardian Angel, nicméně tím, že jich provozuji po různých místech a autech více, tak jsem další koupil ty Tasmany co píše kolega, ale zvládl jsem to napechovat do té menší varianty, takže se to vejde do velkyho baglu jako grab bag. Ale pokud to budeš tahat samostatně, tak s větším se bude určitě lépe pracovat.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    ANARCHY: Díky!
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BLACK_ONYX: Dobré jsou od Tasmanian Tiger - doporučoval je i známý paramedik, a nějaké jsem i kupoval a posílal na Ukrajinu na vyžádání jejich CLS

Batoh Medic Assault L MK II Tasmanian Tiger® | Rigad.cz
    https://www.rigad.cz/batoh-medic-assault-l-mk-ii-tasmanian-tiger
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KURE: mám to v šuplíku, ale praktický mi přijde třeba malý plastový kufřík na nářadí. Viděl jsem to tuším i někde na školení červeného kříže.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Máte tu někdo zkušenost s CLS batohy? Doporučení na nějaké osvědčené modely přivítám. Díky
    KURE
    KURE --- ---
    S tim jak hloda zub času, přibývá mi potřeba zdravotniho materiálu. A tím i nutnost to doma nějak kulturně skladovat. Řešil jste někdo nějaký box nebo kufr na "lekarnicku" ?
    SPM
    SPM --- ---
    PRAASHEK: Ta ntb kapsa na dragoneggu je za me ok. Popruhy se musi ohnout, ale delas to automaticky, nic co by zdrzovalo. Naopak zase na zadech ti z toho ten notebook nikdo neukradne a osobne jsem jinak radsi, kdyz je v separatni kapse a neni afektovanej bordelem co taham v hlavni kapse :-)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    PRAASHEK: Já jsem teď záměrně přešel na denní nošení na helikon guardian smallpack přesně proto že se do něj vejde tak akorát notebook a nic moc navíc takže e mi tam nehromadi nesmysly...

A ještě plánuji nejakej kolem 30l když je potřeba víc věcí...
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Ja hledal neco vic civilniho a docela se mu zalibil Helikon EDC lite. Vic tacticool je pak Helikon EDC.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PRAASHEK: Doporučuju se mrknout na Tasmanian Tiger Modular 30.
    Mám tu Vent variantu, ale ta má míň vnějšího MOLLE, takže pro Tebe bude možná lepší ta základní, s tím že jak zadní tak boční kapsy si tam můžeš dát na to MOLLE podle potřeby, nebo si dovnitř můžeš dát nějaké organizéry a menší sumky.
    Těžko se to popisuje, ale ten batoh má podle mně ideální form faktor (poměr stran), a je úžasně všestranný právě díky té modularitě, která Tě neomezuje předem definovanými rozměry hlavních prostor toho batohu.
    Doporučuju sjet pár videí na YT, kde se dají vidět různé konfigurace pro různé typy použití
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //cenovka tak max 6.000,- ale nakonec si možná třeba radši koupím dva levnější a budu používat dle určení, těším se na vaše tipy
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Budu po vás chtít tipy - kupoval si někdo v poslední době batoh 25-36 litrův? Doteď jsem měl Assault Large a pak Mission 25 Laser Cut od Mil-Tec

Batoh Mil-Tec Mission 25 Laser Cut - šedý - Armik.cz: Armyshop a outdoor
    https://armik.cz/batoh-mil-tec-mission-25-laser-cut-sedy/

ten mi docela vyhovoval (začaly odcházet zipy a tudíž musím měnit), je to vlastně taková kopie dragon egg, ale narozdíl od něj má super přihrádku na notebook přímo v hlavní velké kapse a ne zezadu hned v zádech (takže když chce člověk vyndat z dragon-eggu ntb, musí ohýbat popruhy, což je práce napiču - ale klidně change my mind, třeba je to u Dragon Egg bezproblému nebo si to moc démonizuju - rád si poslechnu vaši zkušenost).

Takže jsem během poslední doby prozkoumal online spoustu batohů, ale každý má nějaké "ale" a u některých zase nemůžu najít komplet fotografie vnitřního uspořádání atd.

Na batozích typu Dragon Egg mi vadí hlavně nepřítomnost trochu větší kapsy (nebo dvou) vepředu (v tom se mi zas vyhovoval ten Assault - ale tam mě zas sere, že nejde na většině z nich stahovat kompresníma popruhama horní část včetně té horní kapsičky), je tam jenom pidi kapsička (je to i případ toho výše vyfoceného), takže bych asi rád něco s větší kapsou nebo dvěma vepředu.

Určitě tam chci molle.

Chci tam kapsy na boku.

docela se mi líbil třeba tenhle, ale zas nemá boční kapsy a nemá kvalitní uložení pro ntb
    MFH Defence batoh OPERATION 1 URBAN ŠEDÝ | MILITARYSKLAD.CZ
    https://www.militarysklad.cz/detail/batoh-operation-1-urban-sedy-1000086457

nebráním se ani věcem typu Assault a nemusí být nutně military
    FEEX
    FEEX --- ---
    JINX: já to používám, ale nic kompresního na tom nevidím, je to proste pytlík na tricka :)
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    JINX: s konkretni znackou nemam zkusenost, ale potom, co jsem nekolik podobnych "odolnych" "kompresnich" picovin znicil, protoze jsem mel asi jiny predstavy nez vyrobce o tom, jakou silou tam ty hadry narvat, tak jsem zkusil obycejny vakuovaci pytliky a rucni odsavacku a prekvapive jsem s tim spokojenej mnohem vic. hadry jsou odvzdusneny tak, ze je z nich cihla, objem pak zabiraj mensi, nez kdyz jsem to na silu rval do nejakyho silonovyho vaku se zipem. akorat ta pumpicka je kram navic, na dve mikiny v malym batuzku se to nevyplati, na velkou sportovni tasku uz jo.
    INF1466
    INF1466 --- ---
    JINX: s co nejvetsi kompresi plus proti vode pouzivam 13l, 5l si dokazu predstvit do malyho batohu https://gramino.cz/produkt/sea-to-summit-evac-compression-dry-bag/
    CROSS
    CROSS --- ---
    Packing cubes jsou jedna z mála věcí od PD, co nepoužívám ;-] Používám nějaký obyčejný neznačkový. Obecně bych řekl, že s čímkoli od PD neuděláš chybu, pokud jde o funkčnost.
    JINX
    JINX --- ---
    Objevil jsem PeakDesign a jejich kompresní Packing Cube - používáte to někdo? Chtěl bych něco odolného s co nejvyšší kompresí co můžu narvat do malého batohu.
    R4BB1T
    R4BB1T --- ---
    FUZZSTORTION: V pripade ze se poohlizis po batohu doporucuju zvazit tohle: https://aersf.com/ Uz roky mam city pack pro a imho 10/10 ve vsech myslitelnejch promennejch.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam