• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ANARCHY: prislo mi to jednoduse jako wingsuit; plus uzamceny vetraci zipy v podpazi byly citit, tlacily. Rozepnuty pak udelaly takovej njakej polstar, jak se ti pod pazi posklada cely to "kridlo" z latky.

L mela navic kratkej rukav a XL byla asi pro tlusty lidi. Co bylo dobry, tak delka - vzadu schovana cela prdel. Lidi si na YTB stezovali na uzkej limec, ale to mi prislo napohodu.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MARASAN: Jako že mají podpaží střižené příliš nízko?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ANARCHY: ted sem vracel Torrent od Snugpaku - zkusil jsem XL i L; strih je naprosto zoufalej - jako kdybych snad potreboval blany mezi rukama a telem. Skoda, jinak by byla dobra.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CROSS: Já mám vojenský průkaz, takže mám na moiru dost slevu a navíc jsou dodavatel AČR, takže některý hadry k uniformě jsou od nich. Považuju je za naprosto super. Jejich termověci z kombinace merina a moiry jsou top záležitost a obecně všechno od nich mám rád. Jen mají fascinující schopnost vytvářet fakt neskutečně hnusnej design:)). Ale u tady toho typu věcí se to snese.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Když tady Josef_K zmiňuje Moiru, na otm jsem ujížděl tak před dvaceti lety (pár triček z tý doby ještě mám), jak si dneska celkově stojí, trh se od tý doby trochu posunul? Jinými slovy, Moira dobrá, mám s nákupem spodní vrstvy počkat, až se zase vydám do Čech, nebo je to dneska jedno a všichni šijou víceméně totéž?
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    JOSEF_K: Ketil Mig, mám 5 zimu a je to skvěla bunda. Pozívam na civil, hory, airsoft a je prostě úžasná, dobře investované peníze. K tomu jejich servis je pecka, jasný že čekáš 90dní na opravu ale je za pusu, zip výměna 700kč, suchačové panely na ramena 200kč TOP.
    teď ještě našetřit na Raptor.

DOTCOM: ještě je super používat síťované termo do Brinje https://www.brynje.eu/p/brynje-wool-thermo-light-t-shirt
    KURE: https://migbytilak.com/en-global/collections/jackets
    Snad vám to k něčemu bude :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DOTCOM: Military neznám, ale Tilak Raptor mám už asi osm let a je to super bunda, resp. nejlepší co jsem kdy měl nebo třeba i jen v obchodě zkusil. Resp. je super na lyže, na treky, kde hodně fouká/prší, když stojíš celý den na dešti (Norsko) apod. Když jdeš svižně do kopce a potíš se jak prase, tak je lepší něco bez GTX, takže na většinu výletů nosím plátěný anorak od Pinewood. Ale k tvojí otázce: na českou zimu je zateplená bunda na nic, protože tady žádný zimy nejsou a nebudou. Tilak v civilní řadě nad tím takhle přemýšlí a jsou zvlášť vrchní bundy (jako Raptor) a zateplovací. Já tu jejich zateplovací nemám (na mě je to až moc dobrý a zbytečně drahý), ale vzhledem k tomu, co obecně používají za materiály a jak nad tím přemýšlejí (shodou okolností jsem se potkal přímo s majitelem zakladatelem a prošel jsem si celou fabriku), tak to bude dobrý. Nicméně na naše hory nezateplená bunda + funkční triko + funkční mikina (ideálně obojí Moira) naprosto stačí.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    ANARCHY: dobra bunda, tuhle znaku jsem neznal
    Snugpak® Torrent Extreme winter jacket | Rigad.com
    https://www.rigad.com/snugpak-torrent-extreme-winter-jacket
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BTW doporučuju se kouknout i na Snugpak, s těmi mám osobně dobré zkušenosti

Snugpak® | Rigad.com
    https://www.rigad.com/snugpak
    KURE
    KURE --- ---
    DOTCOM: ANARCHY: díky oběma,
    proč sem tohle sakra nevěděl dřív :D
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    KURE: Třeba u Rigadu je mají

Tilak Military Gear® | Rigad.com
    https://www.rigad.com/tilak-military-gear
    KURE
    KURE --- ---
    DOTCOM: asi jsem uplně blbej, ale kde je vidět nějaká military řada od tilaku?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    doufam ze nejsem moc OT, ale mate tu zkusenosti se zimnima bundama od Tilaku, tou military radou? Zajima me co je dost teply do bezny cesky zimy, maji tech modelu docela dost...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    QWWERTY: Já u těch Salomonů nosím tu řadu Forces, která má širší kopyto, po konzultacích se zákazníky z ozbrojených složek, možná je to tím - civilní řady jsem nikdy nenosil
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANARCHY: docela me prekvapuje, ze pokud jsou ti Zephyry uzke, tak Salomony jsou ti ok, protoze afaik maji Salomony obecne povest uzsich bot
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Možná je důležitý ten MK2 u Zephyru?

Zephyr MK2 GTX MID LOWA® Boots | Rigad.com
    https://www.rigad.com/zephyr-mk2-gtx-mid-lowa-boots

All the Zephyr MK2 models use X-Trac Military sole, that offers the highest anti-slip standards (SRC – ISO 20347), perfectly insulates and provides optimal slip protection on slick, wet and oily surfaces.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SAMMAEL: Vyzkoušej si je - na každou nohu pasuje něco jiného - já mám nohu širokou, a třeba Zephyry mi byly vepředu úzké.
    A pokud je koupíš v provedení/řadě Forces, tak mají trojnásobné švy na nejnamáhanějších místech, takže docela vydrží.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Dostal jsem tip na Meindl Provider Pro, máte s tím někdo zkušenost?

ANARCHY: Díky za tip.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SAMMAEL: Já už dlouho nosím v létě Salomon Mid - jak v GTX verzi, tak bez, a jsrm hodně spokojený
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Mě takhle zklamaly Lowa sandály. Ty první byly naprosto famózní. Dokonce jsem si v nich nechal měnit i vnitřní stélku, došlap, nebo jak se tomu říká. Ten vršek by snad přežil i třetí světovou. Akorát se pak rozpadla gumová podrážka a bylo po srandě. Tak jsem si pár let nato pořídil jejich už na první pohled odlehčenou verzi. Šly do řiti asi po dvou třech letech nošení.

Jinak jsem měl ještě další dvoje boty a super. U těch jedněch jsem si nechal měnit podrážku a mám je dodnes - na nějaké to zahradnické šolíchání. Ale pořízení nových bych se už asi bál...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam