• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    SPM
    SPM --- ---
    ANARCHY: zajímavý, já mám ten zippáckej, lil jsem do toho teda i ten zippo benzin a v podstatě pokud jsem nečuchal přímo k tomu ohřívači, tak to cítit nebylo. Ani třeba v místnosti nebo v autě.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SPM: Už dva (neznačkové) benzínové ohřívače rukou jsem měl, a oba tím benzínem celkem smrděly...
    SPM
    SPM --- ---
    REDSNAKE: Ono to nesmrdi a pri tom mnozstvi co se tam leje je taky dost tezky se tim zapalit, ale spis je to dost tezky rozdelat venku v zime... kdyz se to rozdela a necha rozehrat v teple, lepe jeste necim vykonnejsim nez zapalovac tak ok, ale rozpalit to v zime na posedu je dost tezky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nakonec jsem objednal https://www.4camping.cz/p/ohrivac-rukou-lifesystems-rechargeable-dual-palm-handwarmer/#cerna

Asi mate pravdu s tim benzinem, nebude to na posedu smrdet a nemusim se bat ze z nej bude Palach.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    SKLIVEC: jakoze je deti nahodne poztracely. Neodeslo nic, ale zas ta doba nebyla uplne dlouha
    SKLIVEC
    SKLIVEC --- ---
    ZAPPO: Jakože po jedný zimě odesly?
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    REDSNAKE: Hele kdyz jsem kupoval poprvy tak jsem vzal z Amazonu to co melo nejlepsi hodnoceni. O dalsi zimu pozdeji uz to nebylo, tak jsme zas vzali to co melo nejvic dobrych hodnoceni. Nic sofistikovanejsiho.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZAPPO: a co jste koupili za značku? Nějak nemám k těm noname důvěru v tomhle kontextu.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    My jsme takhle koupili detem ruzne elektricke ohrivacky a spokojenost. Vecer nabijes, vydrzi ohrivat dite plus minus dle potreby cely den (ne ze by to cely den hralo, ale kdyz je zima, zmackne si, nastavi intenzitu, ohreje se a vypne). Nektery se nabiji primo z usb, jiny zas maji vlastni nabijecku, nektery jde pouzit i jako powerbanku...
    Mluvim v mnoznym cisle, protoze se to proste ztraci. Neumim si predstavit ze je benzinovej lepsi, pokud neni dotyčný vlastník lesnik v lese, ktery ma kanystry benzinu bezne po ruce a nevadi mu ze bude od benzinu ruzne politej a smrdet.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nejsem si jistej, musis to pravidelne dobijet, tady dolejes za 30 sekund benzin. Mam jiste pochybnosti o tom jak se tvari baterka kdyz se jeji okoli zahriva na vyssi teploty a tak.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nejsou lepší nějaké vyhřívané palčáky na nabíjecí akumulátory? Používají to notoricky zimomřivé kamarádky a jsou spokojené.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    REDSNAKE: Kámoš měl před lety nějakou starší verzi a bylo to dobrý. Jen nevím, jestli bych nezvolil radši něco nabíjecí. https://www.makalu.cz/hrejitka-5/lifesystems-rechargeable-dual-palm-hand-warmer-10000-mah-2pack/?gad_source=1&gad_campaignid=23230585906&gbraid=0AAAAADtY4wbr5Q0WUjzsDXVX2Wr242uO_
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ahoj, nemáte zkušenost s kapesním ohřívačem od Zippo? Chtěl bych něco pro tatíka na posed a tak vůbec do kapsy ať nemrzne, přijde mi to jako ok-ish vánoční dárek.

https://www.alza.cz/sport/zippo-kapesni-ohrivac-rukou-cerny-d8548122.htm
    KLON
    KLON --- ---
    SKLIVEC: Mám z PE pláštěnku na kolo, je to nějaká hydrofilní 1.5 vrstvá membrána. Za deště to funguje, že nepromokne a po dešti rychle schne. Jen už ji neprodávaj. Mám to vyzkoušené na 350km závodech, kdy furt pršelo. Jako u všeho proti dešti, když neprší a nefouká, rozepneš nebo sundáš.
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    Tak jsem se nakonec plácnul přes kapsu a mám tu kahakku 25l a zatim spokojenost, koupil jsem si i ten patch se smajlíkem, tak je to ještě míň taktický:D
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    jako alternativa me napada "British Army Lightweight Thermal Smock"
    ozkouseno, funguje

Bunda britská armáda - Thermal smock PCS Lightweight
    https://youtu.be/QK15KQF_opg?si=5Wt-JMz7ex0I1YBl
    SKLIVEC
    SKLIVEC --- ---
    GILDARIUS: Pletu se, nebo ten nepromok je jen plastenka, ktera nepropousti vlhkost ven? Na obrazku je znacka 2.5 vrstev a odvod par, ale v textu jsem nasel jen 100 polyester. V tom bych byl za chvili zpocenej jak myš. Cely to na me pusobi dost Aliexpresove.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GILDARIUS: Tenhle ne, ale mám velmi podobnou kombinaci od Texaru, a teda po pravdě mně to neuchvátilo.
    Problém je v tom, že když si vezmeš nějakou zateplenou zimní bundu, tak má izolaci zpravidla z dutých vláken. Tohle má jako izolaci ten fleece, a je to dost rozdíl, je to pocitově třeba 2x těžší (nevážil jsem takže píšu pocitově, ale těžší než stejně zaizolovaná zimní bunda to rozhodně je), takže se v tom cítíš jako v těžkém kožichu, dost to omezuje pohyblivost.
    A hlavně nějak netuším v čem by měla být výhoda třeba oproti samostatné mikině a tenké nepromokavé bundě přes to - naopak občas třeba v chladném a mokrém počasí přijdeš někam pod střechu, kde sice neprší, ale je tam chladno - takže Ti tam buď bude zima, nebo tam budeš v mokré a těžké nepromokavé bundě...
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    ADAMIRA: taky jsem ji ještě neutahal. to je důvod, proč ten Wolfpack ještě nemám...

RAGNAROK: na vandry nosím jejich "třicítku", jsem s ní maximálně spokojenej. Dvě přidaný kapsy na boky z ní snadno udělají 42 l, což je pro mne na víkend ideál.

NOISEGATE: oproti té kahakka 25l mi přišel vlastně ještě dost civilní, ale samozřejmě záleží na vkusu každého soudruha. já bych se tu verzi bez molle do města vzít nestyděl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam