• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps

https://discord.gg/Zu7Y4wk

Krevní transfůze a náměry:
    krev krev

DayZ SA Feedback
    http://feedback.dayzgame.com/

DayZ Chernarus+ Standalone Map
    https://www.izurvive.com

Poetické čtvrtky jsou sponzorovány:
    pipsi

rozbalit záhlaví
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    ZOMBO: Děkuju :)
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    SEKELLE: Patch 1.27.159674, do 14–15:00 by měly být servery zase online – https://forums.dayz.com/topic/265911-stable-update-127/?tab=comments#comment-2504018
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Paříte teď někdo? Fungují vám teď ofiko servery? Páč mě už tak 10 minut ne.
    LASICE78
    LASICE78 --- ---
    TAPINA: jo přesně, jen full pvp nic jiného nemá smysl

českých velko populačních serverů moc není, hraju nejvíce na KarmaKrew ti to mají vychatyné pěkně a servery jsou neustále plné a hraju převážně sakhal, mám na dayz nalítáno 1,8k hodin, hraju to od earlyacces asi od roku 2013, hráli jsme tenkrát na anarchy, patriot atd. z našeho klanu Public Enemies jsme zbyli pouze 2 co se s DLC frostline vrátili, no a kolega už si dáva zase pauzu... tak tam přežívám opět sám a pořád mě to baví ;) nejlepší a nepřekonaný survival simulátor...
    ROKLAN
    ROKLAN --- ---
    hrajete někdo na xboxu? žena mi zabavila PC a hraje tam sama, tak si buď musím sehnat notebook nebo si stačit s Xboxem :/
    UBIK
    UBIK --- ---
    TAPINA: Některé servery mají na jedné mapě vyhrazené PVE a PVP zóny. Zkoušeli jsme, ale je to nuda.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HANOUCH: Asi ne, jsem to specifikovala tak aby bylo jasno, co myslím :D
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    TAPINA: ona existuje i jiná safe zóna než ta u tradera ?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já mám nepřekonatelný problém s PVE zónama. Safe zóna s traderem, která vypadá jinak než zbytek mapy, to je v pohodě, ale běhat po mapě a hlídat si, kde můžu po někom vystřelit a kde ne, to nechci. Hraju full PVP servery a mám prostě flight or fight reflex, jakmile zahlédnu lidský pohyb :o)
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    PETRPEDROS: Ta funkce klávesy Z mě dost srala :D, protože jsem zvyklý z Army, že na ní mám defaultně nastavené skrčení do lehu.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    HANOUCH: Toho tompsona mám taky. A super trik je když běžíš zmáčkneš Z a je to autopilot.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    PETRPEDROS: Vůbec, právě, šlapalo to jak hodinky. Jinak to SKS je strašnej svolávač Zedů k večeři. Celkem jsem si střílením s ním zadělal na hezkej výlet z pláže. Jako když jsem s tím pak vystřílel crashku, tak se z lehu dalo trefit jen s mířidly i na 200 m, na takovou vzdálenost už to neagrovalo. Pak jsem na jedné policejní stanici našel Thompsona na .45 ACP – s tím se zombíci tolik neagrují, nicméně mi do toho došly náboje, hehe.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    HANOUCH: Jojo, taky mě to baví a líbí se mi, jak to vypadá. Jako veterán DayZ modu v Arma II: Operation Arrowhead jsem s helinou spokojený. Oprava auta nám tehdy trvala zhruba 8 hodin, ale oprava helikoptéry dny (na mapě jich byly vždy maximálně dvě). Pokud stavíš jako Bořek stavitel, heli se hodí, aby sis mohl udělat základnu podle svého.

Jinak mě na tomhle serveru hodně baví noc – pokud všichni hráči spí, noc se přeskočí.

Bylo tam včera ještě hodně aktualizací?
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    Včera jsem ten Pedrosův server zkoušel a náhodou je to celkem fajn, po dlouhé době jsem zapnul DayZ. Těch modů tam zas tolik není. Na začátku jsem se dopracoval do safe zóny, kde mě dobrodinci podarovali SKS a AK, abych o vše o chvilku později přišel v PvP zóně. AI je celkem vybalancovaná, akorát na ně nenabíhají zombíci, takže mě AI vystřelili, když jsem se bránil skupince nemrtvých.

Respawn klasicky – běh po mapě. Střídání počasí je fajn, turistický simulátor za sněžení a mlhy potěšil mé oko. Celkem byla legrace, když jsem doběhl do safe zóny a u pití vody z pumpy mě vyrušil nějaký další hráč ve full gearu, který projevoval opravdovou starost o můj well-being. Roztrhané kalhoty, rybářský prut z klacku jako jediná zbraň a kručení v břiše mu asi signalizovalo, že nejsem úplně v pohodě. Jeho pomoc jsem tzv. na pána odmítnul s odůvodněním, že mám rád challenge, a za zvuku kručícího břicha zmizel v lese směrem Starý Sobor, kde se nacházela ona zmiňovaná PvP zóna a fyzické ostatky mé předešlé inkarnace. Mise byla splněna – mrtvola vybraná a hlad zažehnán.

Po cestě zpět jsem vystřílel crashku, vyčistil a vybral fízlárnu v Novém Soboru, (Musím napsat, že gunplay v DayZ je oproti Armě trojce fakt hodně uspokojující) abych se nakonec vrátil do safe zóny ověšen jak vánoční stromeček.

Co se modů týče – jediný, s čím mám problém, jsou trošku helikoptéry, které podle mého názoru tu hru až moc zjednodušují. Jinak preferuju omodované servery, protože čistá vanilla byla vždycky nuda v endgame fázi – po nasbírání max gearu člověk jen čeká, až ho někdo vystřelí, aby se mohl napakovat s baterkou na pláži.

Tady na tom serveru mají i různé questy a odemykání reputací, což alespoň v mém případě hratelnosti přidá hodně.

TLDR, Server za vyzkoušení určitě stojí.
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    PETRPEDROS: to zní děsivě :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Módy nejsou z principu špatné (až na to místo na disku, no), akorát někde jsou na to, aby nasměrovaly hru na serveru určitým směrem a zjednodušily věci, které k tomu směru nevedou, a někde jich mají co nejvíc jen proto, aby je tam měli a aby hra házela lidem klacky pod nohy z co nejvíc směrů.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Nebylo to tak hrozné, motorky, auta, helikoptery, vybavení, AI nepřátele. Pve a pvp oblasti. Stavby a trader a můžete osvobodit vesnici.
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    PETRPEDROS: Takovym serverum prezdivam "modovany peklo". To bude chtit tak 20GB mista minimalne na ty mody, ze?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PETRPEDROS: Bylo by super, kdybys třeba napsal proč si myslíš, že je ten server tak super. Já už viděl asi milion "super" serverů, který úplně tak super nakonec nebyly.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Naprosto úžasnej server s módy. Odpadlíci:

Twitch
    https://www.twitch.tv/videos/2389431144

DayZ Odpadlíci
    https://youtu.be/GRFjUhtAuZE?si=R83pTjHzmOVNk25L
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam