Včera jsem ten Pedrosův server zkoušel a náhodou je to celkem fajn, po dlouhé době jsem zapnul DayZ. Těch modů tam zas tolik není. Na začátku jsem se dopracoval do safe zóny, kde mě dobrodinci podarovali SKS a AK, abych o vše o chvilku později přišel v PvP zóně. AI je celkem vybalancovaná, akorát na ně nenabíhají zombíci, takže mě AI vystřelili, když jsem se bránil skupince nemrtvých.
Respawn klasicky – běh po mapě. Střídání počasí je fajn, turistický simulátor za sněžení a mlhy potěšil mé oko. Celkem byla legrace, když jsem doběhl do safe zóny a u pití vody z pumpy mě vyrušil nějaký další hráč ve full gearu, který projevoval opravdovou starost o můj well-being. Roztrhané kalhoty, rybářský prut z klacku jako jediná zbraň a kručení v břiše mu asi signalizovalo, že nejsem úplně v pohodě. Jeho pomoc jsem tzv. na pána odmítnul s odůvodněním, že mám rád challenge, a za zvuku kručícího břicha zmizel v lese směrem Starý Sobor, kde se nacházela ona zmiňovaná PvP zóna a fyzické ostatky mé předešlé inkarnace. Mise byla splněna – mrtvola vybraná a hlad zažehnán.
Po cestě zpět jsem vystřílel crashku, vyčistil a vybral fízlárnu v Novém Soboru, (Musím napsat, že gunplay v DayZ je oproti Armě trojce fakt hodně uspokojující) abych se nakonec vrátil do safe zóny ověšen jak vánoční stromeček.
Co se modů týče – jediný, s čím mám problém, jsou trošku helikoptéry, které podle mého názoru tu hru až moc zjednodušují. Jinak preferuju omodované servery, protože čistá vanilla byla vždycky nuda v endgame fázi – po nasbírání max gearu člověk jen čeká, až ho někdo vystřelí, aby se mohl napakovat s baterkou na pláži.
Tady na tom serveru mají i různé questy a odemykání reputací, což alespoň v mém případě hratelnosti přidá hodně.
TLDR, Server za vyzkoušení určitě stojí.