HC_: ahoj, ja tedy neporadim potisteny igelit, ale jedine, co mne napada, jsou takove ty igelitove ubrusy-ty jsou nekdy docela dobre potistene-ja si koupila puntikovane a je to docela hezky. Jeden zeleny a jeden pruhledny mam. Sije se s tim docela v pohode, jen samozrejme v miste svu je to prosekane, tim padem portekajici. Ja zvolila co nejdelsi sev a mene utazenou nit.
konkretne mam tenhle zeleny:
http://www.dumlatek.cz/ubrusovina-pvc/4860-ubrusovina-pvc-tmave-cervena-s-hvezdami.html
ten průhledný nemůžu najít, ale je to fakt jen puntíkovaný igelit.
Co se ale zajímavých nepromokavých látek týká, tak jsem objevila skvělou věc: takový to froté, zespodu igelit, je to nepropustné a přitom to dýchá-používá se to jako chráničky matrací a třeba ve zdravotnictví to mají na nemocniční lehátka-proto se taky prodává v šíři 2m (jakože na délku postele). Měli tedy jen bílou, asi bych ani jinou nečekala, ale zeshora je to opravdu froté, příjemné. Já si z toho ušila prací přebalovací podložku. Ach jo, třeba najdu v pátek čas a vyfotím zase své výrobky a hodím sem.
Jinak bryndáky co teď používáme při jídle kašiček, tak stejně preferuju takové, které jsou "shora"příjemné a dá se tím třeba otřít pusa. Látka totíž většinu nasákne a už se to dál nerozpatlává, jako když máš igelit. Jeden z mých oblíbených bryndáků je dokonce dvouvrstvý: shora tenké froté(ale to je jedno, to může být jakákoliv normální látka) a zespoda takový tenký igelit, dohromady je to sešité po okraji šikmým proužkem (lemovkou).
sorry, že jsem se tak rozepsala. Ale spoustu věcí, kdybych věděla dopředu, jak fungujou, tak bych si taky ušila a nekupovala. Tak se ráda podělim a ty si z toho buď něco vezmeš, nebo nic. že.