• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    Ráda bych,aby tento klub byl především o sdílení našich výtvorů, střihů a nápadů. A vůbec nevadí, že budou třeba jednoduché, hokus pokus - každý nějak začíná:) Také je zde prostor na různé dotazy ohledně šití, od začátečníků po pokročilé.

NAKUPUJTE U NAŠICH TVOŘILEK!
    Plenky, svrchňáky, rychloprdky, vkládačky apod. http://www.petitlulu.cz Kontakt id Hc_
    Originální pohodlná móda pro děti, rodiče i nerodiče. Šijeme i na zakázku! http://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387 Kontakt ID Tuleni
    rozbalit záhlaví
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HABRENKA: To je ten drobný problém, ani overlock ani dvojjehlu :) Nejsem si úplně jistá, jestli syn body ještě snese, když je bez plen.... No, nejdřív to vyzkouším tak jak to je a pak uvidím.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DALEEN: jo... a jestli je jen jedno, nechala bych mu ho na zimu ;)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DALEEN: no... jediny problem, co tusim, je tahavost = krabaceni - mas overlock nebo dvojjehlu?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Měla bych dotaz. Dá se nějak jednoduše udělat z body tričko? Mám tu jedno, které jsem v nějakém záchvatu synovi koupila a on už dost dlouho body nenosí. Představu tedy mám....prostě ustřihnu ten spodek a zaobroubím. Problém je, že jsem šicí antitalent :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    nechcete někdo vyměnit teplý softshell? mám tu cca 1x1 m, co mi zbylo po ušití kalhot, světle žlutozelený, nějak se mi už nechce šít oboje ze stejného, tak kdybyste některá měla stejný problém, podobné množství a jinou barvu... asi spíš po Praze
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    neporadíte prosím někdo obchod s látkali v českých budějovicích, kde by měli úplety, patenty apod..?
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    mikinky s raglánovým rukávem a kapucou už holky nosí od podzimu. S nápletem na rukávu totiž můžou mít nařasené rukávy a délku mikinky mají pod zadeček a přesto nevypadají jako v pyžamu...
    a na té první fotce jsou takové jednoduché legínky, obkresleno podle něčeho, co jim sedělo. Taky jim vydržely docela dlouho, ještě nejsou krátký.

vepředu mají takovou primitivní kočičku, ale tu mikinu díky ní šíleně milujou! nenašla jsem lepší fotku, než pokus oa zachycení dítěte na houpačce..
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MADE: jee, to maji chytře udělanou prezentaci :) myslim, že do září to nedám, děkuju. Ale inspirace super. Pošli fotky, že se to povedlo.
    MADE
    MADE --- ---
    ZARZAROSA: v září ho musim vrátit:( Mám číslo 3/2014, tady jsem našla obrázky z tohodle čísla, tak kdyby tě tam něco zaujalo, stav se a obkreslíš si střih: https://www.youtube.com/watch?v=bdp6rk2T318..
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MADE: tak pokud by byl někdy časem k zapůjčení, hlásím se :) třeba na dlouhé podzimní večery.
    MADE
    MADE --- ---
    ZARZAROSA: Ahoj, díky za nabídku.. teta se za mnou stavila a přivezla Ottobre, podle toho jsme pak dvoje tepláčky ušily. Mmch moc hezký časopis, ještě v něm mám zálusk na jeden dívčí kardivan...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MADE: ahoj, kdyby to bylo ještě aktuální, můžu ti poslat moje střihy.... akorát ne tepláčky, ale spíš legínky. Já na ty široký střihy moc nejsem. někde bych vypátrala fotku možná i. nebo bych nějakou vyfotila znovu.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    HABRENKA: náhodou seš moc šikovná, že se do takovýchto vylomenin vůbec pouštíš. deka moc pěkná! a termín "kráčející patka" mne velmi zaujal, jsem si představila takovou patku z 80.let na pochodu
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MARUCHA: diky... spokojena nejsem, ale ucel splni a bylo to dobre cviceni... za mne kracejici patku rozhodne, vyplati se a neni to tak strasna palka... ja vahala... a zavahala... i kdyz jsem mela stycny body a okraje prosity a trasy naspendleny, stejne se to hrnulo... mozna to delam blbe, ale zkousela jsem co se dalo, ale je to svine klouzava... a napad se vzorem na obou stranach je taky pekna blbost, protoze na presno se mi to proste nepovedlo... ale zase je to jen obyc slint deka a vyzkousela jsem si to ;-)... mrazovina vypada dost dobre... chmmmm.. nene, ted jsou na rade kamase/teplaky/kratasy a starsi nebozatko nema zadny satecky, to bude horsi :D
    MARUCHA
    MARUCHA --- ---
    HABRENKA: deka je nádherná... ted se chystám na podobnou jako mají na mrázovském blogu zde http://www.dumlatek.cz/content/30-navod-na-quilt-detska-zoo
    Takze si mam na to finální prosivani poridit kracejici patku jo? Já o ní nikdy neslysela, nesel by jen seridit pritlak obyc patky? Nějak to na mne nepůsobí složitě, ale je mi jasný, že z toho asi taky vykvetu a zbyde plná taška nastřihanejch cárů látek a hromada šroubků ze vzteky rozmlácenýho stroje :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    HABRENKA: já taky ještě nemám a bojím se, že mi bude chybět, až budu velmi záhy šít šaty z viskózy...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SKLIBA: ja nemela... CHYBA...
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    HABRENKA: jo, kráčecí patku budu taky pořizovat. moc užitečná věc
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    HABRENKA: prosla! kazdopadne... kracejici patka je zaklad, spendleni mi nepomohlo, ale asi jsem udelala jeste nekde vic chyb..., jinak to fakt do finalniho prosivani drzelo a licovalo vsechno docela dost pekne... poutka jsou vsita a drzi a terenni nerovnosti mlade ocenilo... kapitolu deka uzaviram, ted jsou na rade kratasy... a u mraze meli uzasny uplet na kamase/tricka, tak to bude dalsi level...
    a jeste dukaz a hluboky vydech... to krabaceni mne silene sere, ale uz se k tomu nechci vracet, musim se asi naucit s neuspechy zit :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    uf... tak kdyby chtel nekdo poradit, jak totalne podelat az do posledniho kroku prekvapive pasujici praci, tak jsem k sluzbam... aspon to bude mit chlapec zajimavejsi :-D, uz se mi to nechtelo parat, bylo jasny, ze je to spatny, proste prosivani = smrt za jinak docela prijemnou praci... ale co uz, bude mit "teren" ;-)
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    HABRENKA: první varianta se mi taky líbí víc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam