• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: presne jak pises. Bud najdes nekde navod, nebo zaexperimentuješ, jako já. Já postupovala tak:
    1) spodní lem - sešít spodní okraj podšívky k nařasenému spodnímu okraji šedivé látky. Pak otočit,
    2) sešít horní okraj podšívky a sukně a teprv pak
    3) našít ten pružný pás nebo gumu nebo cokoliv.
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ZARZAROSA: díky za tipy. ta kolovka vypadá taky snadně. ještě jsem sukně nešila.
    a chápu to dobře, že ta balónovka je vlastně pružný pás + pruh látky kratší sešitý do tunelu a přes to kolovka delší podhrnutá přišitá k tomu tunelu? nebo je to složitější?
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: noo zas tak moc se netočí, anžto to vlastně zespoda drží na té podšívce (to zelené) a taky je těžší, než třeba jedna vrstva látky. Ale na točení kolová: http://www.thisheartofmineblog.com/2012/03/21/spring-fling-with-you-mie/, nebo tadyta se zipem: http://madamezsazsa.blogspot.cz/2010/03/het-patroonloze-plooirokje.html

(tu šedivou jsem šila podle mojí balonové sukně, co mám doma)
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ZARZAROSA: mi to tak zaujalo, že jsem úplně zapomněla Ti napsat, že vypadá moc pěkně právě
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    a točí se?Pokud ano, šila jsi podle nějakého konkrétního návodu?Materiál bych tu nějaký našla. Dcérka má teď točící období a my jsme zoufale nevybavený. Obcházím sekáče, ale všude mají hlavně kombinézy :-)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    po delší době příspěvek. Ty balonový sukně nejsou vůbec žádná věda! pružný pás ze starého trika a látka z výprodeje za 20,-
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HABRENKA: Ech, a my ho v pondělí koupili máti k šedesátinám! No, tak budu doufat...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: diky za info.....kaslu nato,zas tak levne to neni,abych byla vecne nasrana,budu setrit a treba se v tom nasem orzpostu stane jednou zazrak!!!!:-)

Na detaily ser,to beztak nikdo nebude ocumovat,jeslti to vsechno dobre navazuje!Mam znamou,ktera chodi nakupovat latky do sekace,nakoupi velke tricka a pak z toho sije detem!Ono asi to tak dela hodne lidi bych rekla.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MORPED: detaily na pozadani ke studijnim ucelum klidne dodam :D
    jinak jo, mam ten "lidl" singer a za ty prachy jo, ale moc spokojena nejsem... po pul roce velmi vlazneho pouzivani (usito a zacisteno jen par veci) se rozbil, po oprave a serizeni uz zlobi a dost mne to sere, ze mam sto chuti jit ho zas reklamovat, ale to ho mesic budou mit a vrati "opraveny" a na to asi nemam nervy... uvidime... takze je to bud kus od kusu, nebo nevim, kamaradka ma a je spokojena velmi, druha jen nadava :D... kup si los a podle toho se rozhodni ;), lip poradit neumim...
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: ale z fotky nejdou videt chyby,takze si borka!Ty mas ten overlock z Lidlu co?Jaky je?Da se to??
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZARZAROSA: strih mam z ottobre, tu latku jsem chtela prodat dal, ale starsi zacala knucet, ze chce triko, tak jsem to zkusila... aspon mam par tipu pro priste ;-), beru to jako zkusenost... slusi jim to dost :D, ale treba prave to raseni mam uplne blbe... na kazdym rukavu jednim smerem :D, ne zrcadlove... a ja byla tak rada, ze mi to vyslo... mensi je bez nabirani, ale zase jsem ty rukavy taky udelala blbe, ale jak na veckovy vystrih, to jsem taky zatim neprisla...
    jinak teda jeste poznamka pod carou... pruhovany potisteny uplet je ZLO, pokud neni opravdu kvalitni... temhle nebyl :D
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: navzdory chybám to ale vypadá hezky a sluší jim to! a to holčičí řasení je taky super ;) střih máš svůj, nebo jsi kupovala?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    chm, tak nocni terapie aneb tentokrat se ucim sit tricka.. chyb opet jak nasr.no, ale detem je to nastesti jedno a ja se snad poucim pro priste :-D (raseni rukavu mam u kazdeho jen jednim smerem misto do stredu a jeste opacne, blbe nasity lem na krku, takze u sesiti je proste pul cm rozdil a tak, holt dobry priklad do budoucna...)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    SOLEI: základ doporučuju spíš uplstit, vyhne se tím příliš masivním švům
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Nechcete si někdo hrát a presit klasickou softshell bundu na bundu pro nošení děti na zádech? Mam jednu určenou na hraní, sama se bojím.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KAIRRA: jasný. Já náhodou narazila na tohle, ale nevím, zda je to úplně ono...
    Gloria Party Dress PDF Sewing Pattern
    http://www.peekaboopatternshop.com/gloria-party-dress/
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ZARZAROSA: to jsem dělala jako první, ale popisky bohužel často lžou, i když hledám pattern, tak v 98% případů to vede někam na prodej hotových šatů anebo úplně nějak mimo.. ale nevzdávám se! Akorát jsem zadoufala že pro švadleny existuje něco jako ravelry pro pletařky a jen mě to míjí..
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KAIRRA: hledej na pinterestu, ( včetně "pattern")
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAIRRA: družičkovské, případně "communion dress" / Kommunionkleid (šaty k prvnímu přijímání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam