• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TRISSIE: jj. pletení a háčkování je v pohodě, právě proto že se dá vytáhnout na deset minut, to u šití moc nejde. Jenže já u pletení začínala a co jsem objevila šití, tak mi to připadá ukrutně zdlouhavý, než něco reálně vznikne (což je samozřejmě iluze, protože někdy než se dostanu k šití, tak bych měla upleteno...). A taky je tam horší poměr náklady/výsledek, což taky bohužel hraje roli
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORPED, HABRENKA, KAIRRA, TULENI: ale je to svým způsobem uklidňující, vědět, že je to všude stejné - a že i když je to všude stejné, tak to jde! :-)

já vcelku s překvapením zjistila, že s dětmi se dá plést. Jako jo, občas mi vytáhnou půl jehlice (fakt si musím už pořídit nějaké zarážky!), ale jinak mám nahozené no-brainer šaty (lícový žerzej na kruhových jehlicích, dírkovaný vzor se opakuje v každé 2. a 4. řadě a v každé sedmé se ubírá - netřeba mít po ruce návod) a vytáhnu to klidně i ve chvíli, kdy já už mám večeři dojedenou a děti ještě dojídají (což je klidně dalších deset minut, kdy je ale někdo musí hlídat, protože jinak to dopadne tragicky). Před rokem jsem tvrdila, že to by s našimi dětmi nikdy nešlo, ale už to jde!
    TULENI
    TULENI --- ---
    HABRENKA: u nas na jidelnim stole (nastesti mame fakt obrovskej) a jedne zidli jsou uz asi tyden a pul roztahany moje latky....:) teda prubezne se ruzne menej podle toho jaky delam zakazky....ale taky me to stve...sici koutek jsem si vydupala aspon se zavesem..tje dobry....soupaci dvere mi neprosly...ty by byly jeste o nekolik levlu lepsi.
    ale siti s detma nejak jit muselo vzdycky...v nejhorsich obdobich holt v noci a kdyz spali nebo byli u babicky...ted uz pohoda, ja jsou tri, casto kdyz potrebuju fakt delat a jsou doma tak se zabavi sami....no a svete div se, Ericka si preje k vanocum sici stroj :))))) musim vyzkoumat jestli existuje nejakej co nebude jen hracka ale bude fakt sesivat...to by bylo terno :) a ten nejmensi obcas sije se mnou kdyz je nejhur :) fotku mam ale jen s Macou nekdy predloni touhle dobou..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: blbe... obcas se podari, ze mi treba "pomaha" (ale to jde jen u neceho), jinak kdyz spi/maji zajimavou pohadku. strihy jedine vecer, ale celkove cim dal mene, nemam sve misto zatim a to sibani se vsim mne nebavi, takze jsem lina a hniju. to jsi asi nechtela slyset :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: to by me taky zajimalo!resim stejny problem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAIRRA: já mám pracovnu taky, ale tam se reálně pracuje (aka vydělává, takže tam mám rozložený počítač, šanony a papíry do práce). Ale sním o tom, že bychom přestavěli pokoj pro hosty a já si tam udělala šicí kout!
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TRISSIE: hraběcí odpověď - mám pracovnu. Takže tam se válí cca pět rozdělaných věcí klidně půl roku, zavřu (v horším zamknu) a je to. Ale teď toho taky moc nenašiju, šlo to s věčně spícím miminkem, teď ten čas musím využívat jinak, takže spíš když něco konkrétního fakt chci - jeden večer nachystat střih, druhej večer nastříhat a spol, další večery šít, vždycky je to tak hodina a půl :( navíc jsem pořád greenhorn, takže mi všechno trvá a všechno vymejšlím pokaždý znova..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dotaz na ty z vás, které šijete s malými dětmi - jak to proboha děláte?
    Mně furt někdo krade nitě a špendlíky, rozštelovává šicí stroj, mačká papírové střihy a snaží se popálit o žehličku... a po večerech toho už moc neudělám, potřebovala bych si to rozložit na pár hodin v kuse a nerušeně, a ne co půl hodiny všechno sbírat, protože je potřeba uvolnit jídelní stůl, protože někdo chce svačinu, malovat, vyčůrat a tak podobně.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    Prosím pěkně, máte někdo tip, kde sehnat ideálně zadarmo hotový střih na dětské jednodílné pyžamo? ať už s ťapkama nebo bez, na tom asi nesejde... Vím, že bych ho mohla vymyslet z Anežčina oblečení, ale nějak na to nemám kapacitu... (ale zase dát za střih kvůli jednomu pyžamu dvě kila se mi moc nechce)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAIRRA: ne. beznou metraz meli ve stejnem vyberu i odpoledne a hrabak (ty moje levny uz nastrihany metry) vzdycky prinesli zok, vsichni se poprali, pak postupne dohrabavali, co kdo nahazel zpet a za chvili nesli novej... ja ten svuj balicek kompletovala postupne :D, treba kotvy prinesly po obede a to mne donutilo se tam vratit... nevim, pro co hlavne tam pojedes, ale nebala bych se...
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    TRISSIE: Hele, zlé královna je taky kostým :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HABRENKA: kdyby to aspoň byly šaty pro princezny, to jsou čarodejnice... ale teda trochu luxusní, muž říká, že krom černého špičatého klobouku k tomu mám udělat i korunku a bude princezna jak vyšitá :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ještě jeden dotaz na trhy v Drážďanech: když tam člověk dorazí v jedenáct, tak je pozdě a všechno už je pryč?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: ja kdyz uz siju, tak velmi casto dvakrat to temer stejne, treba jen trochu jiny vzor a tak... a je to lepsi ;-) pokud to neni uplny pruser uz napoprve (coz vsak tvoje kombinace na saticky pro princezny trochu asi bude :D )... tak pevne nervy... vino pomaha O:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já si odložím....
    čí debilní nápad byl zpracovávat najednou klouzavý satén, natahovací samet a nezvladatelný tyl?
    no můj no, ale že já vždycky tak naletím... a to mě to čeká celé ještě jednou.

Je tu někdo, kdo šije pro dvojčata? Považujete to za výhodu nebo nevýhodu (jako, podruhé už člověk ví, co dělá, ale zase to všechno dvakrát...)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    taky neperu
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TRISSIE: ježišmarjá halloween! Tak nic, taky jsem naslibovala večírek..

tyl neperu :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já se taky hlásím na jaro!
    letos nemůžu, je halloween a slíbila jsem dětem večírek.

Což teda vyžaduje nejdřív ušít kostýmy. Co myslíte, tyl předeprat nebo ne?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    :-D ja mam taky nasysleno... ala na jare stopro nejedu :-P
    TULENI
    TULENI --- ---
    : fnuk :)
    ja mam taky hromady, dyks to videla a to neni zdaleka vsechno :) ale takova lakava nabidka :) no je fakt ze az mi zitra prijde ten balik za skoro sest tisic mozna si to rozmyslim pac uz to fakt nebudu mit kam dat :) musim to rychle zdelat jedine :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam