• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARKYTKAKAKCE PRO DĚTI - Ať se doma nenudíme a také něco ušetříme

Tipy pro rodiče s dětmi na různé společenské akce, divadélka, tipy co s dětmi aktuálně podniknout, zajímavé programy, výlety, tábory, ale i tipy na výhodné nákupy dětského zboží. Prostě vše co by se rodičům a dětem mohlo líbit a hodit.
    rozbalit záhlaví
    NYA
    NYA --- ---
    Veletrh vědy

Úvod | Veletrh vědy – Přijďte na největší vědeckou událost v ČR!
    https://www.veletrhvedy.cz/cs/uvod/
    NYA
    NYA --- ---
    GRANTORINO: my jsme sli naopak pres Jeleni prikop, tam to bylo cele mensi a min lidi. Synovi se hodne libilo u vojaku strileni a zbrane, obri bublifuk u nejakeho oddilu, strileni z luku u Ligy lesni moudrosti. A videli jsme prezidenta, no synek z toho moc paf nebyl, zeptal se me, jakze se jmenuje :))

Nahore to bylo rušnější, ale hezky jsem si popovidala u Lekaru bez hranic. A kolotoc jasny. Cukrove vate jsme se nastesti vyhnuli :) a jeste ho nadchla kostymova organizace Star Wars
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NYA: my jsme se tam nakonec vydaly přes Chotkovy sady, zdržely ráno na hodinu, prošly jsme tou zahradou k Míčovně PH. Holky si vyzkoušely ten dřevěnný kolotoč, daly si cukrovou vatu zdarma, dostaly nějakou sušenku, dcera si zastřílela z luku a šly jsme domů... příjemný dopolední program. Počasí hezký, na mne trochu moc dětiček, ale to místo je moc pěkné a když jsme se nezdržovaly, tak to bylo fajn. Viděly jsme Pražský hrad, ty zahrady, Belvedér, taková příjemná akce-procházka... :)
    NYA
    NYA --- ---
    GRANTORINO: díky za echo, zkusili jsme, nečekala jsem od toho moc, a mile mě to překvapilo :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Zítra Pražské Hrad 10-17 akce je zdarma, zahlédnuto na FB

NYA
    NYA --- ---
    V neděli na Smíchovské naplavce bude Festival otevrenych dílen

https://www.mlp.cz/cz/akce/e35282-festival-otevrenych-dilen/
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Opět na výstavišti v Praze. Den hrdinů. Sobota 27.9.

Jen bych připomenul, že 27. a 28.9. nejezdí metro A Dejvická-Želivského, i když toto je jinde.

Den hrdinů na Výstavišti 2025 – Kudy z nudy
    https://www.kudyznudy.cz/akce/den-hrdinu-na-vystavisti-1
    NYA
    NYA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: užijte si to, jsou fakt skvělí
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    NYA: Uz jsem to objevila, diky zajdeme tam :)
    NYA
    NYA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Buchty a loutky mají v sobotu divadelní festival na Klamovce

Divadlo | Buchty A Loutky | Hlavní Město Praha
    https://www.buchtyaloutky.cz/cs/repertoar/buchty-a-loutky-detem

Bude taky Zažít město jinak
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Ahoj budu tento víkend sama s pětiletým synem mate tip na nějakou zábavu, výlet, něco zajímavého? v Praze či blízko ni? Jsem absolutně bez nápadu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: zkusíme asi všední den odpo, třeba by to mohlo být lepší....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak jsme dali v neděli to Národní muzeum: TRISSIE.

Fronta vevnitř je cca na hodinu, a během dne se délkou neměnila, jak ji doplňovali nově příchozí. Lístky na devátou by to asi řešily, jinak je potřeba počítat s tím, že si člověk postojí. Samozřejmě může stát jen jeden člen rodiny a ostatní se mezitím můžou jít podívat do expozic a být na telefonu :-)

Expozice Lidé a jejich předci je moc hezky udělaná, zaujme i menší děti (Lucy jim nic neřekne, ale srovnání stavby rukou šimpanze a člověka už klidně), no a "zvířátkové" expozice jsou klasika, co potěší vždycky a všechny. Kvituju video s malým mamutem pobíhajícím muzeem včetně závěrečného propojení s expozicí (ve videu nosorožec rozbije sklo své vitríny, a v reálu je na tom správném místě ve skle prasklina).

Jo, pozor na to, že k Lucy je možné jen se zavazadly do formátu A5 (ve zbytku muzea jsou batohy normálně povolené), a šatna je jen dole, chce to na to myslet.
    NYA
    NYA --- ---
    SOLEI: Letní Letná
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SOLEI: Našim dětem i dědečkovi se velmi líbilo v zemědělském muzeu.
    PETATA
    PETATA --- ---
    SOLEI: nevím, jak máš velké dèti, ale mě se moc líbilo muzeum dinosaurů v Pop airport. Byli jsme i v Majalendu a ač nejsem fanda Matějské, tak musím uznat, že to bavilo i mě
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Kam poslat mezi středou a pátkem dědečka s dvěma dětmi? Národní muzeum jim evidentně tentokrát azyl neposkytne.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vy to možná už všichni víte, ale Národnímu muzeu se povedl naprosto unikátní diplomatický kousek a po šedesát dní, dneškem počínaje, budou k vidění Lucy a Selam.

Národní muzeum vystavuje slavnou Lucy starou tři miliony let - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/kultura-narodni-muzeum-vystavuje-slavnou-lucy-starou-tri-miliony-let-40533532

Jde o once in a lifetime příležitost, je to teprve podruhé od Lucyina nálezu v roce 1974, kdy opustila Etiopii, a Selam cestuje vůbec poprvé, a originály fosilií nejsou součástí stálých sbírek ani v Etiopském národním muzeu. Zarezervujte si vstupenky a vezměte děti, ať můžou jednou vnoučatům vyprávět, že viděly jedny z nejvzácnějších předmětů kulturních dědictví, které se na světě nacházejí.
    KYBL
    KYBL --- ---
    Zítra (23.8.) začíná v Klubovně Dejvické divadelní léto - odpolední dětská představení v rámci festivalu mají vstup zdarma!

Celý program zde:
    Dejvické divadelní léto 2025 - Tickets for festival, 23/08 - 26/08 in Prague - GoOut
    https://goout.net/en/dejvicke-divadelni-leto-2025/szjvpwx/
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    taky přidám...

tuhle sobotu 28. 6. 2025 - Strongman Energy Vrdy 2025 (Vrdy u Čáslavi)
    krásný silový sport, kde během dne uvidíte závodit kluky a chlapy začátečníky, v poledne holky a odpoledne profesionální strongmany
    celá akce je se vstupem zdarma a s bohatým doprovodným programem zaměřeným pro celou rodinu i děti
    večer pak bude zakončena koncertem

potkám tam někoho? Pokud se chystáte přijet, klidně se ke mně hlaste na pokec (já budu ten pán s mikrofonem)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam