• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARKYTKAKAKCE PRO DĚTI - Ať se doma nenudíme a také něco ušetříme


    Tipy pro rodiče s dětmi na různé společenské akce, divadélka, tipy co s dětmi aktuálně podniknout, zajímavé programy, výlety, tábory, ale i tipy na výhodné nákupy dětského zboží. Prostě vše co by se rodičům a dětem mohlo líbit a hodit.
    rozbalit záhlaví
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    SISTA: Udelali expozici pro deti. Ale chodily jim tam deti. :))
    (ale jakoze smutny)
    SISTA
    SISTA --- ---
    Sestrenky dvouletaka tam loni kustodka sjela, ze vali v prostoru s tema troubama těsto na těch plochách k tomu urcenejch, ale mimo prkynko!! a ze kdyby tohle dělal kazdej, jak by to vypadalo :))) sestrenka, která žije v zahraničí, z toho byla totálně znechucena a chtěla hned odejít, hlavně proto, ze malej, co moc nerozumí česky, se fakt lekl.
    BERUTHIEL
    BERUTHIEL --- ---
    SEVERINE: ne, byli jsme tam někdy koncem prázdnin. Evidentně je to setrvalý stav.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BERUTHIEL + RESTINPEACE: byli jste tam taky teď v pátek? to tam myslím byli všichni :-) pán tam pouštěl děti jen v doprovodu dospělých a byl pěkně kyselej.
    BERUTHIEL
    BERUTHIEL --- ---
    Z výstavy traktorů mám podobnou zkušenost. Kustod tak dlouho ryl do syna na simulátoru (sic!) traktoru, že má jet opatrněji, že při rozjíždění moc rychle pouští spojku, že špatně řadí, až ho absolutně znechutil. Syn čekal 20 minut ve frontě, než se dostal na řadu. Zemědělské muzeum je úžasné a chodím tam s dětmi moc ráda, ale tohle byl hodně nepříjemný zážitek.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RESTINPEACE: Tak to je zlý, já tam teda naopak potkala děsně fajn kustoda na výstavě o rybářství. Byl to vášnivý rybář a všechno nám tam ukázal
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    SINSEMILLA: Zemedelsky muzeum je vyborny, ale ten personal tam je na zabiti. Stary baby a dedkove, kterym vadi, ze deti si hrajou jinym nez povolenym zpusobem? Byl jsem svedkem toho, jak dedek na vystave traktoru hulakal na asi dvoulety dite, ze jede na traktoru v protismeru. Hruza
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    opět zemědělské muzeum:

    Slavíme 100! Vstupem zdarma, novou výstavou a řadou akcí
    Na svatého Václava slaví Národní zemědělské muzeum sto let od svého vzniku a startuje měsíc vstupu do muzea zdarma. Začíná také výstava Největší objev: Fenomén zemědělství ve 100 předmětech. O Jubilejním víkendu můžete kromě této výstavy u nás na Letné navštívit také komentované prohlídky zaměřené na historii muzea, přednášky či divadélka pro děti.

    a mají novou expozici o zemědělství a je tam podle webu i ruchadlo bratranců veverkových, takže tam určitě zase musíme, protože to bych tedy chtěla vidět :)

    Už 100 let pro vás sbíráme! - Národní zemědělské muzeum, s. p. o.
    https://www.nzm.cz/o-muzeu/uz-100-let-pro-vas-sbirame
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Koukala jsem, že Minor má ještě nějaký volné lístky na Brum, 26/9, nevím ale kolik.
    Program a vstupenky
    https://www.minor.cz/program-a-vstupenky/?next
    TEKLAC
    TEKLAC --- ---
    ZRK
    ZRK --- ---
    Zdárek, dlooouho jsem tu nebyla, mám toho teď nad hlavu. Ale tady je můj aktuální projekt a tímto vás všechny zvu!
    Rodinná sobota se vstupem zdarma a bohatým programem. Já tam s klukama budu, ráda uvidim koho jsem dlouho neviděla ;)
    [ Wonderland 2018 open-air / festivalfestival / 10.8.2018 / CR - Praha - ostrov Štvanice 858 ]
    MESANFARON
    MESANFARON --- ---
    Pořádáme pro předškolní děti dětské lesní dopoledne 2. a 3.8. v lesoparku Cibulka v Praze.
    Blátivé děti - Aktuality - Dopoledne s lesní školkou
    http://www.blative-deti.estranky.cz/clanky/aktuality/dopoledne-s-lesni-skolkou.html
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Kdyby někdo hledal tip na výlet v okolí Brna, tak po dnešku můžu doporučit PERMONIUM v Oslavanech (asi půl hodiny autem z Brna).
    http://www.permonium.cz

    Rodinný zábavní park v areálu bývalého uhelného dolu. Je tam řada různých prostředí a atrakcí včetně lanového centra a (bývalé) těžní věže s vyhlídkou, kavárnou a malým muzeem těžby. Člověk se i něco málo dozví o historii těžby a vzniku uhlí. Ale hlavně je tam interaktivní hra, která vás provede celým areálem - na ploše parku jsou rozmístěné terminály, kde po přiložení čipu dostanete zadání úkolu, který je potřeba splnit v některé z lokací parku, abyste získali kód k odemčení dalšího úkolu. Hra má různé úrovně obtížnosti od předškolních dětí až po dospělé a spoustu různých variant zadání, trasa ale vždycky vede stejným směrem a stejnými lokacemi (obejde celý park dokola). Super je, že tím pádem celá rodina může jít pohromadě a na každé lokaci si každý splní úkol své úrovně obtížnosti. Odpadá tak "problém" spousty těchhle zábavních center, že rodiče dělají jenom doprovod a dohled dětem a vlastně se nudí.
    Hru pro předškolní děti bez problému zvládla naše pětiletá, tříletá se zapojovala občas.

    I když na to trasa není úplně dimenzovaná, zvládli jsme ji celou projít s kočárkem (sporťákem, golfky s malými kolečky by asi měly problém). V některých místech bylo potřeba kus přenést nebo kočárek složit a dítě vzít zvlášť, ale ve více dospělých to nebyl problém. Nosítko by v tomhle bylo lepší, ale nesoucího rodiče by omezovalo v možnosti zkoušet si některá stanoviště a plnit úkoly - některé jsou fyzicky náročnější, jsou tam různé průlezy, bludiště, průchod tmou...

    V areálu se dá i najíst, je tam stánek s občerstvením (typu párek v rohlíku a smažák) a kavárna.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    dnes navštíveno železniční muzeum ve Zlonicích: http://zmzlonice.draha.net/
    a rozhodně doporučuju! muzeum rodinného typu, není to na moc dlouho, ale nikdo nebuzeruje, spousta věcí jde osahat, do lokomotiv a vlaků vlézt, a jako bonus vás ještě svezou důlním vláčkem :-)
    vhodné i pro větší rodiny, na "rodinnou vstupenku" nás pustili všechny (tedy dva dospělé, tři děti 5-7 a jedno mimino).

    jo a je to součástí akce "sežeňte ovečky" na déčku, tak jsem na ně přišla, a krom kódů jsme vyfasovali i déčkové "tetování".
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    SINSEMILLA: diky, dnes jsme tam byli a bylo to fajn, mnohem lepsi nez technicke.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Vícekrát skloňování zemědělské Muzeum je 5., 6. zdarma nejen v Praze, ale i v ostatních pobočkách: https://mailchi.mp/bea45e44ceba/prazdniny-svatky-20180704?e=b7fb2bdfcf
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: byli jsme na několika escape hrách a asi nejlepší mi přišel faust na Smíchově. děti máme ale lehce starší, no, mladší asi 8 i bylo, ale starší je o 2,5 roku dál a myslím, že to pro holky bylo tak akorát.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MAGGIE: Jojo, byli jsme a jako nebylo to špatne, ale příšerná kustodka, co za námi pořad chodila a u každé aktivity nás buzerovala, ať na to nesahame. Mají tam celkem dost dotykovych obrazovek s nějakými hrami, dcera 2,5 se tam zasekla u ruznebarevnych vkladacich koliku, což bylo fajn, ale jako nějaký super zážitek to nebyl. A to jsem vzhledem ke koncepci výstavy s sebou měla i babičku a prababicku děti, ale výstava teda moc nevybizela k tomu, aby třeba babicky vypravely, na co koukaly ony.

    Ale jako zadarmo dobrý - syn teď objevil decko na kompu, tak byl nadšený, ze jako byl v televizi, odkud jsou ty porady, jinak za mě nic moc
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    Nebyl jste už někdo na výstavě ČT dětem?

    Od Čertíka Bertíka po Déčko. ČT otevírá galerii, první výstava patří dětem — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...certika-bertika-po-decko-ct-otevira-galerii-prvni-vystava-patri-detem
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Máte někdo vyzkoušený escape room pro děti (v tomto případě 8 a 9 let, kluci) v Praze?
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    1.7.2018, Turnaj v malé kopané, Praha - Sportovní areál Pražačka, koncert a doprovodný program pro děti
    Pozvánka: Turnaj v malé kopané 1.7.2018
    https://www.youtube.com/watch?v=KGEEtA5oJKM
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam