• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLAGUEDILHádáme vojenskou techniku
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Když už jsme u těch šavlí - zajímá mne země původu
    Odpověď v linku

GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    ZEPHEER: spravne

R-U šavle vz. 1861 pro důstojníky pěchoty.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Není to http://www.bazar-zbrani.com/...-zbrane-do-roku-1945/zbrane/ru-savle-pro-dustojniky-pechoty-m1861-492
    Blíží se jí i
    http://chladne-zbrane.armybazar.eu/...atni-chladne-zbrane/rakouska-savle-vz-1861-tezka-verze-id7840/ ?
    Nebo je to http://www.antikzbozi.cz/...ie/militaria-zbrane/savle-rakousko-uhersko-pro-uredniky-a-c-k-profesory/ s jiným košem?
    Ono se to blbě rozlišuje, když člověk ví, že často ty šavle byly trochu jiné -* ty co šly důstojníkům, ty co šly k husarům.... a přitom to byl "stejný vzor"
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GALENIUS: Takovou ma babicka po pradedovi - sice se standardni (ne-damaskovou) cepeli, ale jinak je to tahle savle - takze to bude pocitam nejaka C&K vojenska savle (pradeda byl plukovnik, typ vojska bohuzel ale nevim)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Tak, vážení, ve 1200 se povoluje Google.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Další obrázek:
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    slovensky dlouhy nuž na maďary vz.5
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    ZEPHEER: Toho vzoru si nevšímat. Zrovna toto je "speciál" s damaškovou čepelí. Pro běžné použití byla normální 8-)
    A Francie to není. Mnohem blíž byl DBEAT2HELL.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    GALENIUS: Naposledy mi u tanku uznal místo type 3 Chi-nu větu:"Treti Vietnamske letadlo Jap-nu ...."
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    GALENIUS: Jo. Plejg je na tohle hajzlík - udělal mi to už několikrát - např. když jsem místo PT-91Twardy (tank) napsal siemka - okamžitě mi to ten podvraťák uznal :-)

Ohledně té jezdecké šavle. Fakt nemám tucha - připomíná mi jednu francouzskou ale kompletní označení? Ani náhodou. Líbí se mi ten vzor čepele.
    V chladných zbraních se moc nevyznám, zajímalo by mne, zda je to běžné, když má čepel takový vzor.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    DBEAT2HELL: Tak ta to není.
    Pokud by byl problém, zítra ráno dám další obrázek a od 1200 bude povolen Google.
    DBEAT2HELL
    DBEAT2HELL --- ---
    znám akorát čs. šavli vz. 24
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    PLAGUEDIL: Sakra, člověk si dělá srandu a voni mu to uznaj... 8-/

Takže zadani

A chci po vás kompletní označení.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    GALENIUS: spravně je to tr-26c, zasobovací vozidlo (akorat v tom nejspiš asi vozili naftu teda :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    PLAGUEDIL: Tak tohle můžou vymyslet jen rusové. Normální si na chlast vezmou placatku. Oni musej mít tank.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    nenenenene
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    PLAGUEDIL: Nějací atentátníci usoudili, že vozit pumu takhle bude hrozně nenápadný.
    ZAAPHOD
    ZAAPHOD --- ---
    PLAGUEDIL: K smíchu?
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    zadani k čemu je tahle sranda?
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    spravne M22 Locust (saranče)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam