• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLAGUEDILHádáme vojenskou techniku
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Heh, takze v podstate propiska :)
    SKRU
    SKRU --- ---
    ano, webley to je.) zkusi nekdo typ?
    hintuju, ze je to jinak osobni zbran seana conneryho z jednoho velmi velmi velmi beckoveho filmu a toto neni ironicka narazka na bondy nebo tak..proste connery to mel jako osobni zbran v nejhorsim becku, co kdy asi hral:)

zajimavy mechanismus cinnosti, vse od rukojeti nahoru kona recoil a ty cik cak drazky na bubinku ten recoil vyuzivaji k otoceni/prebiti a aretaci pro pristi vystrel.

omlouvam se za laicko amatersky popularni vyklad k pousmani, ale prislo mi to zajimave:) jinak je to na forgotten weapons myslim, par minutovy video, ale nestrili z nej, jen ukazuje cinnost toho mechanismu z ruznejch uhlu..
    DBEAT2HELL
    DBEAT2HELL --- ---
    SKRU: jakýsi Webley
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ZEPHEER: lolec jak v tom videu je napsane maschine :D
    SKRU
    SKRU --- ---
    zadani
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    SKRU: spravne
    Největší zajímavostí na této sérii zbraní je právě ta munice u základního typu - .17 libra nebo jinak také 4.38*30
    9mm verze má označení CZW 438 m9.
    Charakteristické pro CZW je právě ta vnitřní konstrukce a tvar těla zbraně..
    Zajímavé video - kdo ho viděl, musel rychle uhodnout, že je to 438ma..
    Sub-machine gun CZW 438 M9
    http://www.youtube.com/watch?v=QLQk3PDLpaQ

Přišel jsem na ni, když jsem se díval na všechna možná PDW. CZW 438 se řadí mezi PDW.
    PDFko s CZW 438 S http://www.czechweapons.com/cs/data/lafetovana-zbran-czw438-s.pdf
    SKRU
    SKRU --- ---
    CZW 438 S
    :)
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Ze by to lafetovali do dvouhlavnoveho protiletadloveho kanonu? Vlastni miridla miridla to ma a asi i to elektronicke odpalovani by sedelo...
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Podívejte se už někdo konečně do kolonky reference...
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Ano, je to výrobek firmy Czech weapons. Ale 9PS nemá "speciální" střelivo..
    Vojenské zbraně » Produkty » palné zbraně, zbraně, taktické zbraně, sportovní, lovecké, vojenské zbraně, konstrukce a vývoj zbraní » CZECH WEAPONS s.r.o.
    http://www.czechweapons.com/cs/produkty/vojenske-zbrane/
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    no dostal jsem se k nějakému czw 9 ps, což mi přijde jako přibuzna konstrukce, ale tu lafetovanou nějak nenachazim
    CABA
    CABA --- ---
    ZEPHEER: Pro mne to bude tím že flinty jsou pod mojí rozlišovací schopnosti, jakmile to nemá par tísíc koní, hmotnost resp výtlak není v uváděný tunách a jako výbava se nepoužívá plovací vesta, tak jsem dost mimo a jen střílím od boku. :) Takže jako patriot poznam tak Masaryka nebo Viribus Unitis .
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Klidně použijte encyklopedie a Google - aby to netrvalo věcně.
    (A zapněte si kamery než začnete mlátit hlavou o stůl :-) )
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    ANARCHY: Ano. Je to českej kvér. Právě proto jsem ty obrázky trochu víc vytípal, protože jsem měl za to, že to bude příliš jednoduché. Tuhle verzi pro lafetaci jsem našel úplnou náhodou.
    Právě proto, mne trochu nazlobil CABA a zbytek místních patriotů...
    A možná někomu dojde, jak jsem na tu zbraň přišel..
    Na modern firearms o ní není ani zmínka, na wiki zase není obrázek..
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ...a je to skoro urcite ceskej kver - kdo jinej by k tomu daval vz.95 sumku?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    kua, to jsem nekde posledni dobou videl - ze by v nejake Strelecke Revui?
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    MUADDIB: Ten závěr je podle mne blíže k SA-61ničce - i tam byl závěr možno natáhnout z obou stran ale bylo to řešeno trošilinku jinak...
    Ta pružina mi ale více připomíná SA vz 26.
    OK. Tohle byla nápověda jak blázen...
    Tou další je to, že tu munici tajím jen proto, že pokud vím, tak jen jedna zbraň ji používá.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PLAGUEDIL: tou pružinou anosičem závorníku/závěru
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    me spis bison
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    nějak mi to připomina vz.58, ale vubec nvim čim a jak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam