• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLAGUEDILHádáme vojenskou techniku
    KEB
    KEB --- ---
    NGANASAN: Já klidně zadávat budu, ale to bych musel napřed něco uhodnout :D
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    NGANASAN: nj, když mě ty letadla fakt nebavi :)
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    PLAGUEDIL: Aby to nedopdlo tak, že nikdo nebude chtít zadávat. Není snadný vymýšelt pořád něco novýho.
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    NJAL: Je to ital.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Je to talos v nemeckych barvach, ale nevim jaky...
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PLAGUEDIL: simte, letadla ftw :))
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ještě uvažuju nad tím, že určímě třeba 5 skupin voj techniky a musely by se rotovat, tj, že by se nemohly zadávat dvě letadla po sobě :)
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    NGANASAN: Já už vím, ale bylo to rychlým průzkumem úchylnejch letadel s tímhle motorem, tak ještě počkám :)
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    FERNIE: Mně to zs připomíná Mosquito. ) Není to ni jeden..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    to je nějaká limuzína. velmi prostorná kabina pro cestující
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    NGANASAN: samozřejmě správně, napiš si jedničku :)

NGANASAN: Ten ocas mi silně připomíná Heinkel
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    protože to vím, tak nečekám zdávám. Stačí mi výrobce letadla.

zadani
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    Tak ať se to hne, je to Myrsky
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Ono je to takhle.
    Pokud vím, co to +- je, tak se podívám max. na wiki nebo např. modern firearms abych se ujistil, že to mám dobře, ale abych prolízal desítky nejasných fotek - za to mi to nestojí. Někdy to třeba poznám, ale neznám správný název, tak si ho dohledám. Ale častěji napíši, co si +- myslím že to je, a snažím se hádat.
    Např. zrovna nedávno Il28-beagle - já si to pamatuji jako Beage a ne jako Iljušina. (přitom je to kód NATO).
    Poslední letadlo - finské označení poznám dle značení. bohužel nevím, co přesně to je, ale Fokker to není. To mi říká, že je to nějaké jejich dílo, ale od nich jsem viděl jen jednu stíhačku - kopii BF-109, s nevyslovitelným a nezapamatovatelným jménem (jako z katalogu Ikea). Může to být nějaká kořist ale nemyslím si to.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---

já u každýho svýho zadání píšu, zda se může používat gůgl, případně od kdy... pouze v případech, kdy je odpověď v zásadě jednoznačná a jednoduchá, dávám prostor těm, co ví, před těmi, co maj dost času browzdat a hledat (ale obojí je záslušná činnost)
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PLAGUEDIL: Ajo, na me je moc rano asi :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    FERNIE: no však to píšu :)
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PLAGUEDIL: Já to beru tak, že pokud si někdo dá tu práci a najde si to jinak než obrázkem, tak je to v pořádku. Taky se radím s wikipedií :)
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    ad google, to pravidlo se dávalo, aby se nehledalo přes ten obrázek, pokud někdo ví že to je africka stihačka z patnáctého století, tak muže se poradit s googlem popř jinou encyklopedii, ale jako je to na vašem svědomí jak moc to budete dělat, přece jen to tady je spíše vědomostní soutěž, ne hrajeme si na encyklopedii :) konec hlašeni.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    Je to vskutku finský a dá se to vyslovit. Pokud to někdo dogůglí mezi finskejma letadlama, tak je to imho v pořádku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam