• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PLAGUEDILHádáme vojenskou techniku
    KEB
    KEB --- ---
    ANARCHY: Tak co, už můžu? :)
    ZAAPHOD
    ZAAPHOD --- ---
    ANARCHY: Je to austrálska konštrukcia, myslím, že jeden z prvých asutrálskych samopalov vôbec, pomenovaný samozrejme podľa konštruktéra. Meno ale vážne neviem...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Je po 14:00, Google povolen
    DBEAT2HELL
    DBEAT2HELL --- ---
    ANARCHY: spravne
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    KEB: Kdyz to do 14:00 nikdo neda z hlavy (neni to IMHO zase tak slozite) tak pak je mozne pouzit Google apod.
    KEB
    KEB --- ---
    ANARCHY: Mám to, ale samozřejmě jsem použil internet. Mám to říct?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GANBOY: Jo, s Australii to neco spolecneho ma
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Ne, se Stenem tahle zbran nema spolecneho vic nez castecnou vnejsi podobnost a obecny princip fungovani (samopal s nebrzdenym zaverem strilejici z otevreneho zaveru).
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ANARCHY: neni to australskej sten?
    KEB
    KEB --- ---
    ANARCHY: Nějaký derivát sten gunu?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    zadani

ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    DBEAT2HELL: Tak ja to nebudu zdrzovat - je to Volkssturmgewehr VG-2. Je na ni krasne videt spech ve kterem vznikala konstrukce a ve kterem se zbran i vyrabela - jednoduche nytovane spoje, maximalni pouzivani ohybaneho plechu s bodovym svarenim jen na nejnutnejsich mistech, pazba ze zasob pazeb pro Mauser K98, hlaven z cehokoliv co bylo vyrobci zrovna k dispozici - zpravidla zasoby hotovych hlavni pro jine zbrane (StG44, MG42...) na ktere uz nebyl material nebo cas na vyrobu...
    Uz uz predchoziho typu VG-1 s frezovanym zaverem byl odhad nakladu na vyrobu jedne zbrane udajne $5, a tohle (VG-2) je jeste o dost jednodussi a levnejsi konstrukce...
    KEB
    KEB --- ---
    GANBOY: samozřejmě že máš pravdu. Jmenuje se liberator. Já vím, že to bylo snadné, však byl taky pátek ne? :)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    KEB: to je prvni tistena pistole.
    KEB
    KEB --- ---
    Protože je pátek, tak snad zde přítomní pánové prominou jedno nesoutěžní zadání. Mně přijde, že se k pátku dokonale hodí :) Co to je?

ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    DBEAT2HELL: Nemam ted napad na zadani, tak nebudu hadat, ale je to krasna ukazka podminek za kterych ta zbran vznikala...
    DBEAT2HELL
    DBEAT2HELL --- ---
    zadani
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DBEAT2HELL: spravne
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    DBEAT2HELL: jaja, stuka zu fuss :)

Wurfrahmen 40 - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Wurfrahmen_40
    DBEAT2HELL