• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    JERRY69: Zítra jedu na doléčovací skupinu, zkusím se zeptat, zda to není někde natočené a volně k dispozici prezentace s obrázky (tuze zajímavé to je). Mám akorát výtah z toho v Červenodvorských skriptech, který můžu naskenovat / nafotit.
    JERRY69
    JERRY69 --- ---
    HUGH_BOYLAN: Dá se prosím k té přednášce "Mozek a závislost" nějak dostat?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Libostní centrum je prostě svině. Proto jsem např. dneska dal 87 km na kole, abych nějakej ten dopamin vytěžil za práci. Ne zadarmo, jako by to bylo, kdybych si dal pivko.

Ono to zní strašně akademicky, ale ty vole! Lidé, bděte!
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    TEKKIT: No, jenže vy, kdo jste opravdovou závislost nezažili, nebo si jí nepřipouštíte, vůbec netušíte, co takový závislý mozek dělá. To je dost zásadní věc a změny v encefalu jsou to prostě nevratné. Nechci tady působit jako nějaký učitel, ale to není jenom o tom, že se rozhodnu, že nechci. Závislý mozek prostě natvrdo overriduje veškeré vědomé chování. A to je na fenoménu závislosti dost zásadní. Vytvoří se tam receptorové "prohlubně", které už NIKDY nelze opravit. Jenom otupit. Asi byste tady všichni měli jít na Dvořáčkovu přednášku na téma Mozek a závislost.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    PRAASHEK: chceš mít klid. Nechceš primárně pít alkohol...Ale jako chápu, záleží na úhlu pohledu
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TEKKIT: ano - a i to co popisuješ je vlastně "chceš" a ne "nechceš"
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    PRAASHEK: ..a pak už ani nechceš:)

každej to má asi trochu jinak, ale mně pak už trvalo pár drinků, než jsem se dostal k tomu klidu co jsem potřeboval. ty první jsem si dával vysloveně s nechutí a jen čekal až to začne makat...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KBN: když nechceš, tak nechlastáš - no jo, ale problém je právě ten, že jako alkoholik chceš.
    VOY
    VOY --- ---
    KBN: jestli je to tak jednoduché máš nějaký nápad proč existují závislosti a závislí lidé co se sotva dokážou tváří v tvář daně substanci udržet? mají jen slabou vůli a prostě dost nechtějí nechlastat/nefetovat/nejíst?
    KBN
    KBN --- ---
    HUGH_BOYLAN: asi zbytečné. Já tam nikdy nebyl, tak si to nedokážu představit.
    Mám za to, že když nechci, tak prostě nechlastám...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KBN: Samozřejmě, že ano! Obzvláště mého adiktologa. Co to je za otázky?!
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    HUGH_BOYLAN: dát si pár drinků "ustát to a zastavit" je imho větší frajeřina, než vůbec nepít (pokud je to takhle jednorázově)

Plavat se žralokama tam, kde aktuálně žádnej není je pořád riziko, ale ty sis dokázal, že to zvládneš i tam kde jsou vidět hřbetní ploutve - což by tě mohlo mentálně posílit.

Důležitý je vědět, že to bylo i štěstí a příště tě můžou sežrat a je to...
    KBN
    KBN --- ---
    HUGH_BOYLAN: a to bylo nutné hned kontaktovat pakárnu ?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SLAMITCH: Tuhle jsem si dal ve Státech točenej ("samozřejmě" na příšernej americkej způsob) normální alkoholickej a nepoznal jsem rozdíl oproti nealko z plechovky.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Já měl minulý týden malý lapsus, ale ustál jsem to, zastavil to, i přes deprese ze sebezklamání, hned jsem kontaktoval Červeňák a kamoše v abstinenční zbrani a je to už cajk, byl jsem aj na individuálu a hned vyvinul hromady jiných aktivit, abych náhodou neotevřel stavidla. Přespříští týden stabilizačka na Červeňáku (původně to měla být opakovačka). Podcenil jsem rizika. Tak bacha na to!

Ve zkratce, jamovačka v baru, pil jsem Kofolu, borci nevěděli, že jsem alkádo po léčbě a v "dobré vůli" mi po hraní za "odměnu" nalili rum do Kofoly. Já to poznal, ale místo toho, abych to vylil a seřval je, jsem to dohltl a dal si ještě. Tak 2 - 3 deci rumu. Druhej den fyzická i psychická kocovina a pár dní depky.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    SLAMITCH: BTW, furt držím, takže 8,5 let cca.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    SLAMITCH: Ha, Guinness 0.0 je ve větších Albertech nebo třeba na Rohliku, Košíku, atp. A neni vůbec marnej, i když mi teda nepřišel tak fantastickej, jako ho recenze popisujou. (Ale kdo ví, já už si chuť klasickýho Guinnese asi vlastně nepamatuju. :)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Jo, asi 20 let zpátky jsem měl epizodu, jezdili jsme na Shadowrun na víkend na chatu, složili se na víno a do takové té velké pětilitrovky (spíš dvou až tří průběžně, dle účasti) nakládačky sklenice se dělal střik 1:1 a k tomu žufánek. V sobotu mě popadl démon, když tam byl poslední litr a já ho před zraky zděšených spoluhráčů nahrnul během minuty z té sklenice přímo do sebe s blbýma průpovídkama: "To je poslední chlast, to je moje!"

Taky se stydím. Chlast je mrdka, já vám to říkám v dobrym!
    KEB
    KEB --- ---
    OPERAHYPNO: podobnou epizodu mám za sebou taky a taky je mi poněkud stydno...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Začátky.

Fb Městská policie Pardubice

Strážníci se v Pardubicích vypravili o půl třetí odpoledne do Tyršových sadů za skupinou sedmi dětí. A už na první pohled, který padl na Braník v petce, bylo jasné, že tady někde došlo k chybě ve výchovném procesu. Ne kvůli tomu Braníku, ale proto, že nejmladšímu opilému konzumentovi bylo pouhých 12 let.

Šlo o dívku, která dýchla téměř 1 promile. A tady legrace končí. To ostatně hlídka oznámila i těmto opilým výtečníkům, které čekalo kolečko dechových zkoušek a pak rodičovské kolečko, při kterém si je zákonní zástupci od strážníků na místě přebírali. Celou záležitost se všemi účastníky pod vlivem alkoholu předají strážníci oddělení sociálně právní ochrany dětí k dalšímu řešení, což je v takovém případě postup zcela obvyklý. Telegrafický výčet provinilců vypadal při této akci následovně:

dívka 12 let 0,98 promile
    dívka 13 let 0,5 promile
    kluk 13 let 0,26 promile
    kluk 14 let 0,90 promile
    kluk 14 let 0,80 promile

S nadcházejícími prázdninami chceme připomenout rodičům, že opilé děti do 18 let věku vždy vracíme právě jim, jakožto zákonným zástupcům a s tím nerozlučně následuje také oznámení sociálnímu orgánu. Ano, někdy vracíme rodičům opilé i mnohem starší potomky, ale to už je jiný příběh, většinou také smutný.
    Rodičům těch neplnoletých chceme připomenout, že zdárná výchova potomstva je jejich povinností nejen přirozenou, ale částečně i danou zákonem.

Přicházejí prázdniny, a tedy pro naše dětské spoluobčany období, kdy mají výrazně více času na cokoliv. Alespoň drobná osvěta na téma škodlivost alkoholu, návykových látek, zodpovědného a slušného chování by měla probíhat především doma, a ne prostřednictvím rozpačitých momentů ve společnosti městské policie. Děkujeme, že to doma proberete.

⚠️A jednu radu tady máme i pro statečné teenagery, kteří se nebojí popíjet takovéhle šmakulády ve velkém. Pokud se někomu při takovéhle parkové seanci udělá špatně, ať vás ani nenapadne se z místa vytratit a nechat ho tam bez pomoci zvracet si do bot. Nebojte se, zavolejte odbornou pomoc. Všechno špatné půjde stranou. Buďte fér a my budeme taky.
    ⚠️Sociálka a trochu naštvaní rodiče jsou věci, co vás nezabijou.
    ⚠️Vdechnuté zvratky to dokáží během chvilky.
    ✅Díky, že alespoň v tomhle budete zodpovědní.

V komentářích se dají najít pěkný bizáry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam