• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Jo, asi 20 let zpátky jsem měl epizodu, jezdili jsme na Shadowrun na víkend na chatu, složili se na víno a do takové té velké pětilitrovky (spíš dvou až tří průběžně, dle účasti) nakládačky sklenice se dělal střik 1:1 a k tomu žufánek. V sobotu mě popadl démon, když tam byl poslední litr a já ho před zraky zděšených spoluhráčů nahrnul během minuty z té sklenice přímo do sebe s blbýma průpovídkama: "To je poslední chlast, to je moje!"

Taky se stydím. Chlast je mrdka, já vám to říkám v dobrym!
    KEB
    KEB --- ---
    OPERAHYPNO: podobnou epizodu mám za sebou taky a taky je mi poněkud stydno...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Začátky.

Fb Městská policie Pardubice

Strážníci se v Pardubicích vypravili o půl třetí odpoledne do Tyršových sadů za skupinou sedmi dětí. A už na první pohled, který padl na Braník v petce, bylo jasné, že tady někde došlo k chybě ve výchovném procesu. Ne kvůli tomu Braníku, ale proto, že nejmladšímu opilému konzumentovi bylo pouhých 12 let.

Šlo o dívku, která dýchla téměř 1 promile. A tady legrace končí. To ostatně hlídka oznámila i těmto opilým výtečníkům, které čekalo kolečko dechových zkoušek a pak rodičovské kolečko, při kterém si je zákonní zástupci od strážníků na místě přebírali. Celou záležitost se všemi účastníky pod vlivem alkoholu předají strážníci oddělení sociálně právní ochrany dětí k dalšímu řešení, což je v takovém případě postup zcela obvyklý. Telegrafický výčet provinilců vypadal při této akci následovně:

dívka 12 let 0,98 promile
    dívka 13 let 0,5 promile
    kluk 13 let 0,26 promile
    kluk 14 let 0,90 promile
    kluk 14 let 0,80 promile

S nadcházejícími prázdninami chceme připomenout rodičům, že opilé děti do 18 let věku vždy vracíme právě jim, jakožto zákonným zástupcům a s tím nerozlučně následuje také oznámení sociálnímu orgánu. Ano, někdy vracíme rodičům opilé i mnohem starší potomky, ale to už je jiný příběh, většinou také smutný.
    Rodičům těch neplnoletých chceme připomenout, že zdárná výchova potomstva je jejich povinností nejen přirozenou, ale částečně i danou zákonem.

Přicházejí prázdniny, a tedy pro naše dětské spoluobčany období, kdy mají výrazně více času na cokoliv. Alespoň drobná osvěta na téma škodlivost alkoholu, návykových látek, zodpovědného a slušného chování by měla probíhat především doma, a ne prostřednictvím rozpačitých momentů ve společnosti městské policie. Děkujeme, že to doma proberete.

⚠️A jednu radu tady máme i pro statečné teenagery, kteří se nebojí popíjet takovéhle šmakulády ve velkém. Pokud se někomu při takovéhle parkové seanci udělá špatně, ať vás ani nenapadne se z místa vytratit a nechat ho tam bez pomoci zvracet si do bot. Nebojte se, zavolejte odbornou pomoc. Všechno špatné půjde stranou. Buďte fér a my budeme taky.
    ⚠️Sociálka a trochu naštvaní rodiče jsou věci, co vás nezabijou.
    ⚠️Vdechnuté zvratky to dokáží během chvilky.
    ✅Díky, že alespoň v tomhle budete zodpovědní.

V komentářích se dají najít pěkný bizáry.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    zase je to spíš taková veselá alkoholická historie, ilustrující výchovu mládeže a slavné maratony v hladince.

Já si pamatuju jeden smutně smutnej silvestr, když se na to zpětně podívám. Docházel chlast a já měl natolik velkou potřebu pít, že sem ukradl z batohu poslední sedmičky pití svým přátelům a hostitelům. to jak moc se za to stydím dodnes, a jak moc to ilustruje, že jsem (a byl jsem) alkoholikem mi nahání hrůzu, ale je to skutečné, bohužel.

a teď předávám hlas dalším
    KEB
    KEB --- ---
    GLOBETROTTER: nedokážu si představit, jak dlouho bych se po takové túře dával dohromady
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    Takže hrubým výpočtem půl flašky kořalky, 2 flašky Bohemky a 10 piv za den a osobu. Slušnej oddíl! :-)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    HUGH_BOYLAN: no asi tak a na tyden
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    A jak dlouho ten silvestrovský pobyt trval?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    VOY: Bez dětí 9. A hádali se o poslední pivo z bečky.
    VOY
    VOY --- ---
    KLATIC: To zni jako nemozny mnozstvi chlastu. Kolik jich sakra na to bylo? ;-)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    pamatuju si jeden pamatny silvestr...rok cca 93? jako kazdy rok jsme se sjeli u strejdy na samote na chate v jizerkach a rodice, strejdove a tety, protoze samozrejme nejsou alkoholici, vypily kazdej den pobytu jeden 50l sud piva a do silvestra 99 lahvi bohemky (byly nahazene v kulne podobne jako na obrazku) takze nas nezletile deti poslali s krosnou na silvestra dopoledne nekde sehnat dalsi bohemku (byli jsme oslehani a znali tak jsme donesli dalsich 16 flasek), k tomu se vypilo 36 lahvi koralky a ja si matne pamatuju ze jsem na novy rok ve ctyri rano pil bohemku s vodkou....dulezite jsou spravne vzory
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    HONZA09: Ty kráso, něco takovýho jsem jednou taky viděla, akorát to nebylo pifko, ale pěkně čůčo :))
    KEB
    KEB --- ---
    HONZA09: měl by sis doma uklidit a pamatuj, že monotónní strava není dobrá pro tělo!
    XINDL
    XINDL --- ---
    HONZA09: ta kofola tam byla asi velmi krátká chvilka prozření :D
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    KEB
    KEB --- ---
    ANDULKASAFAROVA: dobře ty! 👍
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    KEB: dneska 14 dni
    KEB
    KEB --- ---
    ANDULKASAFAROVA: jak dlouho a obligátní dotaz: jseš suchá? 😉
    ANDULKASAFAROVA
    ANDULKASAFAROVA --- ---
    HANNA: dekuju, uz jsem na ceste, detox mam za sebou...
    BIRMA
    BIRMA --- ---
    TEKKIT: Jednou jsem tohle zažila “live” - byly jsme s kamarádkou “na dvojku” :) V tom baru měli Retsinu, kterou jsem měla vždycky ráda - no a přišel moment placení a barmanka: “ok, takže vy máte 5 dvojek, to je… xy Kč” a jà na to, že to určitě ne, že tolik jsem toho určitě nevypila.. chvilku jsme se handrkovaly, než barmanka ukázala prázdnou litrovou láhev, že “Retsinu nalívám dneska opravdu jenom vám”, což byla pravda. A opravdu ji přede mnou na začátku otevírala 🤦🏻‍♀️ Ale já jsem si prostě nechtěla přiznat, že vyzunknu litr vína jako nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam