• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    JERRY69: Posílám naší ředitelce, Forbes by pro ni mohl být relevantnější zdroj než ústní vyjádření nás bezcenných nul. Třeba konečně pochopí, proč se neúčastním "vánočních večírků" (standardně druhý týden v lednu, v pondělí, cca od desáté dopoledne).
    JERRY69
    JERRY69 --- ---
    Nealko je trendy

Nealko přípitek jako trendy volba. Alkohol z byznysového prostředí mizí | Forbes
    https://forbes.cz/nealko-pripitek-jako-trendy-volba-alkohol-z-byznysoveho-prostredi-mizi/
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Slíbil jsem poptat tu přednášku od pana Dvořáčka - mluvil jsem s ním (nakonec byla z týdenní stabilizačky třítýdenní, objevili se ještě kostlivci ve skříni z dětství a dospívání, takže jsem to musel nějak zpracovat) a lze dohledat jeho články, ty nejaktuálnější jsou... Nejaktuálnější. Hlubší rešerši jsem nedělal. To, co je ve skriptech z roku 2011 je už dost outdated dle jeho slov.

Tady jeden link.

Psychiatr. praxi: Mozek a prostředí tvoří kontinuum: environmentální enrichment jako východisko změny v léčbě (nejen) závislostí
    https://psychiatriepropraxi.cz/artkey/psy-202302-0003_mozek_a_prostredi_tvori_kontinuum_environmentalni_enrichment_jako_vychodisko_zmeny_v_lecbe_nejen_zavislosti.php

VR hospodu už tam mají, zatím v testovacím provozu a panujou na to rozporuplné názory.

Jiří Dvořáček: Budoucností závislostí je virtuální svět - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/zavislost-alkohlol-drogy-lekar-jiri-dvoracek-cukr-nikotin.A240423_143527_zdravi_albe
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GLOBETROTTER: půl litru samozřejmě.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    OTAVA: Omlouvám se za neznalost řeči Tvého kmene, ale "půlčík" je půldeci nebo půllitr?
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    OTAVA: chápu. Kolegyni odvezli rovnou z práce, na ní jsem vůbec neviděla, že by chlastala.
    Já ani nemám tendenci mu pomáhat. Možná jen těm doktorům, když se rodiče strašně diví jaké má otec problémy a že to chce neurologii.
    Chtěla bych, aby jasně bylo řečeno:"Hele máš to od chlastu."
    Jestli si vybere život nebo se uchlastat, tak to je každému jasné jak to dopadne...

ARGANNAH: ano, naloženo mám neskutečně. A nemusím si nakládat ještě výčitky, že nic neudělám. Jen můžu udělat minimum. Potvrzení od doktorů a z testů, že je alkoholik a zbytek je jeho zodpovědnost. Já se snažila už dřív. Marně. Stalo mě to dost nervů. Možná že jsem mohla udělat víc, ale vnitřně vím, že by to bylo jen zbytečné plýtvání sil
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    LUCKYMARY: Vůbec to neřeš. Neřeší to on, neřeší to tvoje matka, proč to máš řešit ty, jejich věc, jejich životy, jejich boj. Máš solidně naloženo i bez nich, jak jsem pochopila z jinejch klubů, tak prosím tě hlavně neplejtvej tou zbývající trochou sil, která tě dělí od mašle, ještě na alkáče, kterej o tvoji pomoc nežádal.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Měl jsem kámoše co dával půlčíka tvrdého ještě před obědem a do práce nějak zvládl chodit až do smrti. Umřel za stolem. Podle všeho na podvýživu protože ve finále už vůbec nejedl skoro žádné jídlo. Chci tím říct, že to že zvládne chodit do práce není žádný indikátor ničeho.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LUCKYMARY: napíšu to opět a znova - pokud tatínek nebude chtít sám přestat pít, nemá cenu cokoliv řešit. Mnohokrát vyzkoušeno za tebe. Je to možná cynické, ale pokud už je v takovém stavu, kup mu dovolenou, vem ho někam kde to je hezky, udělej si s ním hodně fotek a videí dokud to ještě půjde.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    JERRY69: Zítra jedu na doléčovací skupinu, zkusím se zeptat, zda to není někde natočené a volně k dispozici prezentace s obrázky (tuze zajímavé to je). Mám akorát výtah z toho v Červenodvorských skriptech, který můžu naskenovat / nafotit.
    JERRY69
    JERRY69 --- ---
    HUGH_BOYLAN: Dá se prosím k té přednášce "Mozek a závislost" nějak dostat?
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Libostní centrum je prostě svině. Proto jsem např. dneska dal 87 km na kole, abych nějakej ten dopamin vytěžil za práci. Ne zadarmo, jako by to bylo, kdybych si dal pivko.

Ono to zní strašně akademicky, ale ty vole! Lidé, bděte!
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    TEKKIT: No, jenže vy, kdo jste opravdovou závislost nezažili, nebo si jí nepřipouštíte, vůbec netušíte, co takový závislý mozek dělá. To je dost zásadní věc a změny v encefalu jsou to prostě nevratné. Nechci tady působit jako nějaký učitel, ale to není jenom o tom, že se rozhodnu, že nechci. Závislý mozek prostě natvrdo overriduje veškeré vědomé chování. A to je na fenoménu závislosti dost zásadní. Vytvoří se tam receptorové "prohlubně", které už NIKDY nelze opravit. Jenom otupit. Asi byste tady všichni měli jít na Dvořáčkovu přednášku na téma Mozek a závislost.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    PRAASHEK: chceš mít klid. Nechceš primárně pít alkohol...Ale jako chápu, záleží na úhlu pohledu
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TEKKIT: ano - a i to co popisuješ je vlastně "chceš" a ne "nechceš"
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    PRAASHEK: ..a pak už ani nechceš:)

každej to má asi trochu jinak, ale mně pak už trvalo pár drinků, než jsem se dostal k tomu klidu co jsem potřeboval. ty první jsem si dával vysloveně s nechutí a jen čekal až to začne makat...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KBN: když nechceš, tak nechlastáš - no jo, ale problém je právě ten, že jako alkoholik chceš.
    VOY
    VOY --- ---
    KBN: jestli je to tak jednoduché máš nějaký nápad proč existují závislosti a závislí lidé co se sotva dokážou tváří v tvář daně substanci udržet? mají jen slabou vůli a prostě dost nechtějí nechlastat/nefetovat/nejíst?
    KBN
    KBN --- ---
    HUGH_BOYLAN: asi zbytečné. Já tam nikdy nebyl, tak si to nedokážu představit.
    Mám za to, že když nechci, tak prostě nechlastám...
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KBN: Samozřejmě, že ano! Obzvláště mého adiktologa. Co to je za otázky?!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam