• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Jinak pro zasmání jsem si vzpomněl na jednu věc z terapie. Nedlouho po tom co jsem přestal chlastat, tak jsem cejtil, že jsem úplná guma a trochu mě to stalo. Tak to říkám tomu terapeutovi a rozebírali jsme to a on, že to tak bejt nemusí nutně, že je možný, že jsem byl úplná guma vždycky, akorát mi to bylo vylitýmu jedno. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Lil Jon Reveals Why He Quit Drinking at 50 After Health Scare 😱
    https://youtube.com/shorts/UUz2uP5lLio?si=h0s02J61m6f1tnYA
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    SDN33: no vlastně se chystám ubírat, i když trochu chytřeji :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    CHORCHEOS: tak je vysad teď hned na týden a uvidíš, co to bude delat nebo nebude:p
    VOY
    VOY --- ---
    CHORCHEOS: Ja bych hele rekl, ze asi neni. Nekourim ani nevim, 15-20 let? Taky jsem ve stavu, ze si muzu to cigaro dat. Ale mam za to, ze s chlastem to je precijen ponekud jina pisnicka, protoze ten pocit co opilost v mozku aktivuje je radove jine kvality nez co udela nejaky cigo. Klidne verim, ze pro nekoho kdo se propije do jisty faze uz cesta zpatky bezpecna nebude nikdy.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    HUGH_BOYLAN: no, já byl závislej na kouření. Teď abstinuju 12. rok a vím, že jedno nebo dvě cigára za rok si dát můžu a ten návyk mi nenaběhne. Je to srovnatelný?

Jinak depresi řeším taky a antidepresiva jsou v pohodě, nic to s lidma nedělá :-)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ZSIS: Asi jsme se pochopili. :) Fér.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: ok, fér.

hra myšlenek.. za mě lepší se výšek nebát, ale mít z nich respekt. to mě chrání před pádem asi lépe.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: to bych klidně přiťukl, pokud by se jednalo o vítězství toho typu který prosazoval soudruh generání tajmeník Josif Vissarionovič nebo soudruh Kim-ir-sen. Tu západní podobu Trans/gay komunismu bez gulagů už máte a na tu bych pozvedl leda tak flintu. i když to sem nepatří, napsat to bylo nutný, tak hezký den kolego
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    OPERAHYPNO: Mám dost známých z léčby, kteří to brali stylem "možná se napiju, ale až za rok" nebo "až mi umře máma" nebo tak. A jedna dobrá kamarádka z léčby si vždycky řekla: "A není škoda to celé zahodit?" Tož abstinuje už šest let a je spoko.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ZSIS: Ne. Vnímám se jako člověk, který s tím dlouhodobě pracuje a ví o tom. Není problém to vědomí, že už se NIKDY nenapiju. Mnohem větší stresor je to BÝT VE STŘEHU. Ale díky terapii zpracovávám vědomí, že stresory nemusí být nutně špatné. Jsou to vnitřní mechanismy, které nás chrání. Něco jako to, že se bojím výšek. To mě CHRÁNÍ před pádem. A člověk se musí umět chránit. Velmi komplexní problematika to je.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Já si připiji na vítězství proletariátu až zavládne světový komunismus a všichni se budou mít krásné i kdyby nechtěli. :)
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    STICKYGREEN: jasně, já jakoby sem nechtěl někoho ranit nebo znevážit jeho cestu, nicméně je myslím dobrý sdílet i tuhle mentální polohu.

upřímně, já nekalím už tak dlouho (a zvládám to bez jakýkoliv medikace nebo další psychologický podpory), že se pomalu připravuju na to, že se jednou zase napiju, i když jsem to ze začátku aboslutně odmítal. Ale tím, že nechci aby to byl zážitek vázaný na nějaký psycho-trable, nebo změny, tak si to prostě plánuju s tím, že termín toho kladu do daleké budoucnosti. (což může být i sebelež, protože dalekou budoucnost mám v představě jako tu růžovou, bez problémovou a bez povinnostní - což ale vzhledem k dynamice života i světa lze jen těžko mít).
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: vnímáš se jako oběť?
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    OPERAHYPNO: v poho však od toho tady ten klub je si myslim
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    OPERAHYPNO: Závislost je nemoc a bohužel dost náročná a celoživotní. Není to jako s rýmičkou, kterou člověk vyleží.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    sorry že to musim říct, i když bych nemusel, ale mě nějak pomáhá číst o selhání jiných v (obecně) sdíleném závislostním problému.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    +1 team sertralin.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Já jsem teda po skončení období závislosti (na více psychotropních látkách - ne alkohol) zamedikovanej (trittico, pregabalin, lamictal). Bez toho bych to asi nedal a frčel dál.

Stalo to teda 5 let zkoušení různých psychofarmak, a mě je konečně relativně fajn, strašná úleva.. Byl sem teda zlomenej už za mlada a svy deprese jsem si fetem ještě zhoršil.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Hele, snažim se svou úzkostně depresivní poruchou bojovat zatím bez medikace. Vím, co psychofarmaka s lidmi dělají a bráním se tomu jak čert křízi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam