• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33: Prosím tě, vem si naráz celé plato a odejdi.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    STICKYGREEN: člověk si musí vzít tak 7 zaraz
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Olda Bažant akorát ze startu probíral základy spouštěčů. Mít u sebe prachy, bejt spoko a chtít si to zlepšit. Tohle tam tuze rád při první příležitosti dovezu. Protože to dává hlavu a patu. I když závisláci jsou často docela tupí blbci. Ve vší úctě
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Zrovna tohle na Céčku neproběhlo, nebo jsem to minul. On by tam člověk musel bejt rok, aby stihl všechny přednášky.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    HUGH_BOYLAN: tyvole vy jste se neučili šest znaků závislosti za léčby? :) to je ňáký divný
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HUGH_BOYLAN: A nemám pak noční můry.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    STICKYGREEN + ZSIS: Líp se mi usíná, zatím jsem si dal dvakrát jenom půlku.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SLAMITCH: V tom případě jsem splňoval všechny.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Na moje stavy atarax nikdy nefungoval, je pravda, že to nemá návykový potenciál, ale to je za
    mě asi tak vše:))
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    ZSIS: Atarax totiž není antidepresivum, ale zvláštní případ antihistaminika které se používa k tlumení úzkostí. Přeneseně jde tedy o anxiolytikum, podobně jako celá řada benzodiazepinů. Stejně jako u benzodiazepinů se účinek dostavuje okamžitě a ne až po delším užívání.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: pripojuji se k otazce.. jak atarax, to pusobi hned? ja mel za to, ze vetsina legalnich AD zacina ucinkovat az po par dnech. protoze jinak bych si rovnou mohl hodit treba MDMA, zejo.

SLAMITCH: to zni logicky. protoze nektere mensi cisla vlastne vubec nejsou problem (3+4 u me treba, ja toho skoro snesu spis min a min a pres den nemusim nijak vubec), za to 6 je skoro zaklad, imho.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    HUGH_BOYLAN: Jen pro jistotu - jak já tomu rozumín, tak nejde o stupnici od 1 do 6, kde 6 je nejhoší, ale prostě o seznam příznaků/jevů 1 až 6. "Závislost se definuje přítomností tří nebo více z následujících jevů."
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    HUGH_BOYLAN: A jak ten atarax? Pro mě je to spíš placebo.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Jinak se bez mučení přiznám, že od Covidu do předloňského (říjen 24) nástupu do PLČD jsem byl těžká šestka. Sebedestruktivní alkádo v posledním tažení.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ZSIS: Já ho musel vysadit, totálně mi rozhodil zažívání (mám reflux a polypy ve střevech), takže mám teď jako SOS tabletku Atarax, když přijde panická ataka, nebo nějaká hnusná úzkost.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    HUGH_BOYLAN: +1 team sertralin.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Když jsem byl v poho na Červeňáku, tak se mi tu ustálilo na krásných 130/80, to je jak babátko a úplně v pohodě.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Už kvůli těm kardiovaskulárním problémům bych to považoval za vhodné. Nejsem doktor, ale sám mám silnou hypertenzi (měl jsem teď nějaký obtíže po tom Sertralinu a naměřili mi 200/110, což už není košer), beru na to Perindopril 1-0-1, v podstatě jsem takřka přestal kouřit (jo, pár balenejch si denně dám, poslední ze závislostí, která prostě zůstala) a vím, co chlast s hercnou dělá.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: A z toho, co čtu, mi klidně alespoň krátké zaléčení přijde naprosto adekvátní. Já tam teď pojedu na stabilizačku, ale spíš skrz to bažení a další psychické problémy a traumata, které se mi spustily.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PRAASHEK: Na já jsem na bodě nula. Tj. abstinující alkoholik. Bažení semtam přijde, tak se občas dostanu na bod jedna a měl jsem pár relapsů, ale mám skvělou terapeutku. Kateřina Homolková z Nudějic, na PLČD nějakou dobu aj pracovala. Je úplně boží. Ale víš jak, chlastal jsem 25 let. A jak dlouho je člověk závislý, tak dlouho se z toho dostává.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam