WRNQ: no podle internetu orgánový hodiny to sedí na játra, já si to říkal už předtím, ale jestli to je můj pocit... proto sem jdu na zkušenosti - díky :-) Kolik tak cca to "dlouho" ze zvědavosti bylo? I když chápu, že tohle bude vyloženě indivinduální.
Jen se bojím, abych už to neměl jako
WTK tak chci uklidnit :-)
Bylinky různě zkouším, ale přesně pozor na močopudnost :-), Melatonin funguje, ale ráno jsem takovej zmačkanej a mám kolegu co si frčí x-násobný dávky aby spal, tak jsem s tím víc než opatrnej, protože si nechci vypěstovat ještě toleranci na vlastní ( i když na internetech píšou, že prej nevzniká)
OPERAHYPNO: V pět ráno se sám od sebe probudím, ať jdu spát kdykoliv, takže se snažím chodit co nejdřív, ideálně před desátou. "Časový návyk, který se dá změnit, upravit" je prima, ale jak mám upravit samobuzení-se v noci, když jsem byl 40+ let navyklej spát až do rána, to nevim ;-)
PRAASHEK: Naštěstí (ťuk ťuk) usínám skvěle. Prášky už jsem taky zvažoval, přeci jen náročný den za náročným dnem, člověk by se chtěl pořádně vyspat a ráno se neprobudit vyždímanej... ale pamatuju si mamku jak v psychiatrický léčebně bojovala s dlouholetou závislostí na antidepresivech, tak touhle cestou se úplně bojím vykročit.
Psychicky jsem zatím statečnej. Už pár let po sobě si manželkou místo "suchýho února" dáváme pauzu už od novýho roku. Novoroční předsevzení bla bla kecy, ale vlastně proč nezačít o měsíc dřív žejo... Většinou se to přerušilo z jara nějakou akcí typu čarodejnice nebo teambuilding, následně přes léto jak je hezky + výlety atd. jsem se se nenápadně propivnil až do podzimu...
Letos je to ale jiný. Manželka už x krát porušila a já tak nějak cejtim že už nesmím, protože už fyzicky zdravotně by to byl průser.
Fyzicky jsem právě se od začátku těšil jak hezky zregeneruju, naberu sílu, probudím se svěží bez jakýkoliv kocoviny a plnej radosti do práce a tyjo tři měsíce pryč a pořád jako nic.
Zatím si říkám že to teprv začalo, tělo nemá rádo rychlý změny a prostě už to není jak zamlada, tak trpělivost a víc trpělivosti... ale mno, čekal jsem víc, kde je ta síla Lebowski...