• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KEB: Ja znal jednoho co se uchlastal, jmeno neni dulezity. Umrel udajne na uplne vycerpani organismu - proste nejed, jenom lil. A ten daval pulcika jeste dopoledne.

    Ted mam ve svym sirsim okoli chlapika kterej ted dava treba litranek a ten ma zakaz do vetsiny baru i tech pro naprostou spodinu pac se tam dycky nalil, usnul a pochcal. U toho se v podstate jenom ceka kdy to prijde - i kdyz to takhle drzi uz par let, kazdopadne se jeho stav dost zhorsuje a ted zije jako bezdomac.
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: já se s ním potkával sporadicky, ale chlapi říkali, že pulcik vodky nebyl žádný problém. A ještě kouřil jak fabrika
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    RIP
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: a kolik toho pil?
    KEB
    KEB --- ---
    Hlásím, že jsme včera odepsali kolegu, 47 let, úplné selhání jater. Tak se zamyslete, ať taky neskončite takhle brzo.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    FRDK: Prosím, hned se seber a vyhledej pomoc! Už několikrát se ti podařilo delší dobu abstinovat, zvládneš to i teď a už napořád. Svůj problém si uvědomuješ a to je solidní základ pro úspěch.

    Vždycky tady vyhlížím nějaký tvůj pozitivní příspěvek, všechny jsou psané s takovou syrovou upřímností.. Víš, málokdo z nás má to štěstí a uspěje na první pokus, ale věř mi, že jednou se to prolomí. Nedokážu to popsat (i když bych moc ráda), ale něco se jakoby přenastaví v hlavě, všechno do sebe tak nějak západně a podaří se to. Rozumím tomu, že je pro tebe chlast momentálně prvořadý, ale to pomine, z vlastní zkušenosti ti tohle můžu slíbit.

    Chtěla bych tě obejmout.
    KEB
    KEB --- ---
    CYBORCA: klíčový ne, ale rozhodně je to lepší. Congrat Bro! (Jo dělám si s tím Bro srandu) 👍
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    VOY: Inspiroval me tehdy jeste kamarad (dnes uz pritel), ktery mi rekl, ze zkusil drzet suchy unor a vlastne nema duvod zacit pit ani v breznu, tak jsem paralelne s nim zacala take abstinovat, po par mesicich jsme se dali dohromady a ve vztahu je partner abstinent pro abstinenta myslim klicovy. ;)
    VOY
    VOY --- ---
    CYBORCA: chceš říct víc o okolnostech onoho rozhodnutí?
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Dneska jsou to presne ctyri roky, co nepiju. Jedno z nejlepsich rozhodnuti myho zivota. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    FRDK
    FRDK --- ---
    FRDK: Asi jste drželi blbě:-/
    Tímto nesvaluju na nikoho vinu.
    Od včerejška zvracim hnědorudou hustou hmotu, pravděpodobně natrávenou krev, že by ty prasklé jícnové varixy..? Nevím, stejně chci půl roku hodit long drop a nemám na to odvahu. Piju třetí láhev vodky a furt žiju, přestože mám bachor jak Otesánek.
    Když si tady vyfiltrujete moje staré příspěvky...
    Kdo jste na počátku cesty, neberte to na lehkou váhu!
    FRDK
    FRDK --- ---
    Je tu mrtvo, tak aspoň pro pobavení...

    Flákni abstinenta
    https://youtu.be/XoJyVcQq5PU?feature=shared
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    KEL: ona je to "vzpomínkova", možná by to mohl být pomocný inkluzivní prvek v programu pro mladé notory - haptický skřítek Vzpomínek, který se ztratil.
    KEL
    KEL --- ---
    PLOMBDENTIST: Ta soukromá vzpomínková akce v obležení těch kýblů a panáku zdarma vypadá dost výmluvně, že?
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    narazil jsem na program bývalého studentského klubu Hvězda z roku 2014, taková vesnická klasika

    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MISSDNB: Taky jsem to zkoušel dvakrát sám. Bez šance. Vždycky to pak bylo ještě horší. A to to jednou bylo ještě vlastně kvůli vnějším okolnostem, protože kvůli lockdownu zavřeli všechny hospody. :)
    VOY
    VOY --- ---
    MISSDNB: Jak dlouho Ti trvalo nez jsi na piti prestala myslet? Nebo i dneska je to tak, ze na nej v mysli zabrousis, kratce zatouzis a umlcis to v sobe? Musim rict, ze ja i po roce nepiti (a to jsem nepil nijak moc problematicky) musim chut na pivo v sobe obcas zahanet.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    SDN33: Načala jsem pátý rok abstinence od alkoholu a cigaret, ovšem nutno podotknout, že se mi to nepovedlo napoprvé, neúspěšných pokusů bylo hned několik. Jak jsem již dříve psala, prožila jsem si skutečně velmi nepříjemné abstinenční příznaky a upřímně si myslím, že do epileptického záchvatu chybělo jen málo. Několik dní se mnou cloumaly silné deprese, třes, celotělní křeče, ale vůbec nejhorší byly ty probdělé noci. Tehdy jsem si slíbila, že pokud přežiju, nikdy více se pití nedotknu. Zpočátku to bylo těžké, na chlast jsem myslela v podstatě celý den, život bez chlastu mi připadal hrozně prázdný. Až postupem času mi začalo docházet, jak sama sebe obelhávám. Konečně pominul ten věčný kolotoč kde pití sehnat, kde ho ukrýt a s jakou lží vyrukovat tentokrát, když mé pití praskne. Okolí se po dlouhé době začalo těšit z mé přítomnosti a já začala vést důstojný život. Deset kilo zmizelo lusknutím prstu a s nimi také ta věčně oteklá a ztrápená tvář.

    Abstinence člověku zevšední a stane se běžnou denní samozřejmostí, jen to chce svůj čas. Na alkohol nenahlížím nepřátelsky, funguji vedle něj a uvědomuju si, že já se napít můžu, ale nechci.
    Podívej, můžeš to zkusit nejprve sám, ale chce to skutečně velké odhodlání a podporu okolí. Pokud máš možnost obrátit se na odborníka, pak ji rozhodně využij. Držím palce!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam