• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    IF_: protoze sem mel alkoholiky v rodine a znam prubeh od zacatku az do konce.
    IF_
    IF_ --- ---
    VYHULENY_UFO: A proc do tohohle auditka chodis ty? Kvuli tomu, ze tvoje ex byla alkoholicka nebo proc te to tak bere?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    IF_: sem fakt necekal, ze zrovna ty budes jedno z idecek, ktery ma pravidelne rano kocovinku. co v tom je? pravidelna lahvinka vina doma vecer? ale internety kolikrat klamou.
    KEB
    KEB --- ---
    IF_: a pohled na ty vyschlý ksichty taky ne :D
    IF_
    IF_ --- ---
    N_I: Zas ten pocit ranons cistou hlavou a vsichni s kocovinou, to nenahradi nic:)
    N_I
    N_I --- ---
    ups den 7, zatezkavaci zkouzska 1, prezit alko posadku do rakous, prezit prohlidku pivovaru kde vari kamos v insbrucku, prezit apres ski na slunicku, prezit krze caj a kaficka. po bazenu na balkonku a po veceri vodu z dzusem--...no zatim dobry ale....chute jsou mocny, ale jedeme dal..:)
    dokonce mi svatecni triletej double bock vyskocil z kufru pred domem a rozbil se aby mi nemusel v lednici skucet...:)))
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    TEKKIT: přesně tohle byl kámen úrazu v mém vztahu-manželství. definice alkoholika. absťáky nemám, bez chlastu klidně týden, ale přes léto, když se nedám to minimálně jedno denně na osvěžení (a že na jedno nechodim), tak mi něco chybělo. sušák..žízeň. poslední dva roky sem to vytěsnil jiným klínerm, kratomem.. na tom sem slušně ulít, naštěstí už jsem dávno hodil brzdu.. dokonce občas preferuji zmrzlinu před pivem, chodim s dětmi do cukrárny, kde si ulítávám na chlebíčkách a různých dortících :) v poslední době to zase sklouzlo na denní level, při čekání na odpolední spoj tam aspoň ty dva kozly pošlu..občas jich je víc a pak mám takový polo-okno. pozitivní je, že nemám tendenci přikrmovat a dvě piva nevyvolají mega chuť na dvě další.. co sem tím chtěl říct.. že jsem vlastně teda alkoholik jak to tady čtu. ano přiznávám ženo :-D ale snažím se pít co nejméně a být dobrý člověk.

    zrovna dneska teambuilding od práce večer, zítra b-day party kamoš30+kamoš40. bude to velký, ale okno bude snad minimální a ostuda žádná. většinou se mi daří nepít kořalku.
    a ted', když to po sobě čtu, přijde mi to jak fet'ácká obhajoba 'mám to pod kontrolou'. nemám. ale horší už to snad nebude, bude jenom líp a střízlivěji. mějte se.. a drže se.
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    VYHULENY_UFO: Alespoň to sem napsal a zpětně si to přečte. Za mě dobrá varianta.

    BETTER: Bojím se, že pro Tebe je správnou volbou už jen suchá cesta. Jinak bude hůř :( A další setkání v barech bych minimálně v blízké budoucnosti bez milosti rušil anebo přesouval na méně riziková místa. Pokud to jsou srazy s kámošema, měli by pochopit.

    (Já teď abstinuju cca 2,5 roku v kuse a neplánuju to měnit. Vím, že pokud uklouznu, budu velmi rychle v mnohem horší řiti, než ze který jsem se vymotal. BTW okna jsem měl pravidelně, kocoviny žádný... Do skupin nikam nechodím, ale našel jsem si psychologa, co na mě má cca každé dva týdny hodinu, a to dost pomáhá. Dá se to normálně na pojišťovnu - už k němu chodím snad kolem pěti let.)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER:
    BETTER: to ma byt takova ta opilecka konverzace sam se sebou?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    KEB: přesně takhle to mám srovnaný v hlavě já no...

    I kdybych se napájel v polstrovaný cele, nedělal ostudu, neutratil peníze, nemusel do práce, nezranil se, nevyboural se v autě a nezmlátil manželku...tak pořád jsem to já a alkohol...a oba moc dobře víme jak to je
    KEB
    KEB --- ---
    LA_PIOVRA: nealko bernard s modrým vrškem, to byl vítěz. Birrel je přeceňovaný. Polotmavá nealka jsou v pohodě a černý citron je dobrá sodovka :) Lidlácký nealko argus jsem míchal s pomerančovým džusem a na léto to bylo fajn.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KEB: a k cemu si pri hledani svatyho gralu nealkopiva dosel?
    KEB
    KEB --- ---
    BETTER: jako substituci můžeš mít i nealko pivo. Jednu dobu jsem trávil tím, že jsem degustoval nalko piva a hledal svatý grál toho, které chtuná nejvíc jako pivo :D

    LA_PIOVRA: amen TEKKIT: tohle se dá shrnout tak, že můžeš být alkoholik co si denně dá jedno lahvový u televize. Nemá to nijak zásadní patologické dopady, ale alkoholik jsi a hotovo.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TEKKIT: jj, souhlas. Tohle je podle meho soudu na alkoholu a alkoholismu to nejzradnejsi, ze ma spostu podob, spoustu spoustecu. Pro nekoho relaxant, pro jineho stimulatnt, nekdo se propiji do totalni opilosti, nekdo udrzuje hladinu, nekdo je bodrej, jinej agresivni, nekdo uziva jako katalyzator socialnich interakci, nekdo jako inhibitor...

    Nakonec je to o tom, zda pitim clovek ublizuje sobe a okoli nebo ne.
    IF_
    IF_ --- ---
    KEB: Tyhle pocity jsou take pekne vykresleny v knizce Demon alkohol od Londona:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    N_I: vsechny prispevky jsou odemne, jasny.
    N_I
    N_I --- ---
    KEB: jee ufo zasira.dalsi debatu srackama? a nekdo se divi?
    IF_
    IF_ --- ---
    MATEEJ: Tak samozrejme, ze clovek musi mit i dalsi odbouravace stresu. Zkus jogu:)) Jinak jak je psano nize, ono kdyz si zvladnes dat max. 3 a nedelas to denne, tak zas asi neni duvod se tim nejak extra stresovat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale ty patologicky jevy u nej byly asi dulezity. pro takovy estebaky urcite byla prace s alkacem snazsi.
    KEB
    KEB --- ---
    VYHULENY_UFO: řešíme tu chlast nebo politiku?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEB: zrovna tenhle chlap je ukazka, ze kdyby se upil, bylo by to pro nej mozna lepsi a nezustala by nekterym fanouskum kysela slina na patre, kdyz se dmul pychou po prevzeti mediale od putina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam