Tohle me ted celkem bavi:
https://habitica.com
Ve zkratce: gamifikace vytvareni pozitivnich navyku s RPG prvky. Za plneni ukolu (habits, dailies, to do) clovek ziskava zkusenosti a penize. Za penize se da kupovat vybaveni (ktere hraje roli pri plneni in-game questu) nebo odmeny, ktere si clovek sam vytvori (tj. treba hodina koukani na TV za 30 zl.:)). Je tam system guild, ktere maji vzdy nejake zamereni, a v ramci guild se pak vytvareji ruzne challenges, ktere clovek muze zkusit plnit (ty challenges muzou byt docela inspirativni).
V neposledni rade to ma API, takze se to da propojit s ruznymi dalsimi vecmi. Nekde jsem zahledl kod pro integraci s Fitbit, ktery se tu celkem resil. Dal to ma integraci na
Beeminder,
Anki,
RescueTime, GitHub, Firefox (omezeni spatnych surficich navyku, treba moc casu traveneho na nyxu:)) a dalsi. Nerucim teda za to, ze vsechny z tech rozsireni momentalne funguji. Ja si to pomoci
Taskeru pro Android propojil s touhle
Pomodoro aplikaci. Moznosti to nabizi hodne, pokud je tomu clovek ochotny obetovat nejaky cas.
Co se mi libi je to, ze ten system dava urcity prostor pro selhani, ktere nevyhnutelne driv nebo pozdeji prijde, narozdil od nekterych dalsich aplikaci, ktere jsem zkousel. Tj. neplneni "zavazku" snizi pocet zivotu, ale ten se doplni pri postupu na dalsi lvl, nebo si clovek za vydelane penize muze koupit health potion a tak...:) Na druhou stranu se mnozstvi zkusenosti potrebnych pro dalsi lvl neustale zvysuje, takze clovek je nucen postupne svoje zvyky zdokonalovat a co staci ted, nemusi stacit za mesic...:)